Hoverboards en elektrische steps: wat met de verzekering?

Gepost in: Voertuig

Image of the blog article

Welke verzekering voor hoverboards en elektrische steps?

Hoverboards en elektrische steps zijn erg populair. Ook het elektrisch monowiel of de eenwieler, duikt meer en meer op in het straatbeeld. 

Maar wat als u of uw kind met de hoverboard of step tegen een geparkeerde wagen botst? Wie draait dan op voor de kosten?

Tot voor kort, was dat erg onduidelijk. Daarom paste de wetgever op 1 oktober 2016 zijn wegcode aan over de voortbewegingstoestellen aan om ook de regels voor de nieuwste toestellen vast te leggen. In sommige gevallen moet u zelfs een autoverzekering afsluiten.

De snelheid is bepalend

Of u al dan niet een autoverzekering BA moet afsluiten, hangt af van de maximale snelheid die uw hoverboard, elektrische step of eenwieler kan halen: 

1.    Minder dan 18 kilometer per uur

Vraag uw agent om uw familiale verzekering uit te breiden met een extra dekking.

2.    Tussen 18 en 25 kilometer per uur

U moet uw toestel inschrijven bij het DIV. U bent ook verplicht een autoverzekering BA af te sluiten als u met uw voertuig op de openbare weg wilt rijden.

3.    Meer dan 25 kilometer per uur

Naast de verplichte autoverzekering en de inschrijving bij het DIV, moet u ook een helm dragen en in het bezit zijn van een rijbewijs.

Goed om weten: De familiale verzekering en de autoverzekering BA dekken enkel schade aan derden. 

Meer weten?

Wilt u graag weten of u in orde bent met de nieuwe wetgeving? Hebt u vragen over de verzekeringen van P&V Verzekeringen? Of wilt u graag een offerte ontvangen?  Contacteer dan snel uw P&V agent. Hij beantwoordt met plezier uw vragen.

Nog geen klant bij P&V? Vind hier een agent in uw buurt. 


Meest gelezen

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past