Ontvang uw P&V vervaldagberichten met Zoomit

Zoomit is een onafhankelijk portaal dat u de mogelijkheid biedt uw P&V vervaldagberichten volledig digitaal te ontvangen en te beheren via uw programma voor internetbankieren. Bovendien biedt Zoomit u heel wat voordelen.

Betaal uw factuur in één klik

U hoeft de gegevens van het overschrijvingsformulier niet meer over te nemen in uw programma voor internetbankieren; alle gegevens zijn al vooraf ingevuld. U beschikt op elk moment over een betalingsoverzicht van de financiële aspecten van uw verzekeringen die u via Zoomit betaalt. Houd er echter rekening mee dat voor elke wijziging of afsluiting van een nieuwe verzekering u een papieren vervaldagbericht ontvangt.

Op ieder moment een overzicht

U kunt uw digitaal vervaldagbericht inkijken, printen of opslaan op uw computer en dat wanneer u maar wilt.

Help de natuur een handje

Met Zoomit gebeurt alles digitaal. U draagt bij tot een beter milieu. Er blijven immers heel wat bomen gespaard en de berg papierafval wordt een stukje kleiner.

Hoe kunt u van de voordelen van deze digitale dienst genieten?

De digitale diensten van Zoomit worden u volledig vrijblijvend aangeboden. Als u zich inschrijft, geniet u onmiddellijk van het gebruiksgemak en stopt de verzending per post. U houdt alles liever bij het oude? Dan moet u niets ondernemen. U blijft uw P&V vervaldagbericht op papier ontvangen. Welke beslissing u ook neemt, u kunt zich op elk moment nog in- of weer uitschrijven!

Meer informatie...

 

Voor meer informatie kijk op www.zoomit.be of bel de P&V Klantendienst op 078 15 90 91.Dossiers

Op zoek naar neutrale en objectieve informatie over verzekeringen? In onze dossiers leest u waar u moet op letten als u een auto- of brandverzekering kiest, en wat er belangrijk is als u verzekeringen vergelijkt. We leggen ook praktische zaken uit, bijvoorbeeld hoe u een groene kaart kunt aanvragen, of wat u moet doen bij schade aan uw woning. Zo bent u weer helemaal mee.

Auto

Uw auto verzekeren

Uw auto verzekeren


Ongeval: de tegenpartij rijdt met een onverzekerde auto. Wat nu?

Ongeval met niet-verzekerde tegenpartij: politie bellen

In eerste instantie doet u net hetzelfde als bij een gewoon auto-ongeval: de situatie beveiligen, de spoeddiensten bellen als er gewonden zijn en een aanrijdingsformulier invullen.

Daarnaast belt u ook de politie. Het proces-verbaal van de politieagent kan bevestigen dat de andere bestuurder niet verzekerd was. Vraag wel een kopie of het nummer van het proces-verbaal. Dat maakt het voor de verzekeringsmaatschappij achteraf eenvoudiger om de schade te regelen.

Bij onverzekerde tegenpartij: doe beroep op omnium

Bij een ongeval met een onverzekerde tegenpartij kunt u een beroep doen op uw omnium- en uw bestuurdersverzekering, als u die aanvullende waarborgen hebt afgesloten. Zij vergoeden uw materiële en lichamelijke schade, ongeacht de oorzaak van de schade. Dus ook als een onbekende tegenpartij aansprakelijk is voor de schade. Uw verzekeraar zal vervolgens de schadevergoeding proberen te verhalen op de onbekende tegenpartij.

Geen omnium, dan BA-autoverzekering

Als u geen omnium- of bestuurdersverzekering hebt afgesloten, neemt u contact op met uw BA-autoverzekeraar. Die verzekeraar kan uw schade vergoeden, op voorwaarde dat het schadegeval voldoet aan de RDR-voorwaarden. De RDR-regeling is een afspraak tussen het merendeel van de BA-autoverzekeraars in België die de verwerking van de schade bij ongevallen eenvoudiger maakt. Let wel, de RDR-regeling wordt nooit toegepast voor ongevallen die in het buitenland gebeuren.

Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds

Kan uw BA-autoverzekering u niet verder helpen, dan kunt u een claim indienen bij het Belgisch Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds. Uw rechtsbijstandsverzekeraar kan die procedure voor u opvolgen. Lees hier meer over de vergoedingen van het Belgisch Gemeenschappelijk Waarborgfonds.

 

Wist u dat bij P&V Verzekeringen een persoonlijke adviseur u verder kan helpen met al uw verzekeringsvragen? Interesse?

Bereken uw premie

Auto herstellen bij erkende herstellers of niet? Wat u moet weten

Mag ik na een ongeval zelf de garage kiezen waar mijn auto hersteld wordt?

Als u geen omniumverzekering hebt, en zelf aansprakelijk bent voor het ongeval, dan krijgt u geen vergoeding. Gelijk welke garage mag dus uw auto herstellen.

Hebt u wel een omniumverzekeraar, of bent u een slachtoffer, dan kan de garage uw auto herstellen zodra de expertise achter de rug is. De meeste verzekeraars werken met een netwerk van geconventioneerde garages of erkende herstellers. Laat u bij zo’n garage uw auto herstellen, dan hoeft u dankzij het derdebetalersyteem zelf niets voor te schieten. De factuur wordt rechtstreeks betaald door uw autoverzekeraar. De vrijstelling bij uw omniumverzekering moet u wel zelf betalen. U kunt ook kiezen om naar een andere garage te gaan. Uw verzekeraar betaalt u dan de herstelkosten terug na ontvangst van het verslag van de expert.

Derdebetalersysteem en vervangwagen bij erkende herstellers

Een geconventioneerde garage of erkende hersteller heeft meestal drie voordelen:

  • een snellere herstelling: een geconventioneerde garage mag in sommige gevallen zelf de expertise doen. Een niet-geconventioneerde garage moet steeds wachten op de expert ;
  • een vervangwagen: bij sommige verzekeraars krijgt u een vervangwagen als u voor een geconventioneerde garage kiest ;
  • het derdebetalersyteem: de geconventioneerde garage stuurt de factuur rechtstreeks naar uw verzekeraar.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb over mijn garage?

Probeer bij een geschil, eerst zelf het probleem op te lossen met de hersteller. Lukt dat niet, dan kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstand. Die vergoedt meestal de kosten van advocaten en andere experten bij contractuele geschillen. In eerste instantie zal uw rechtsbijstandsverzekeraar echter proberen tot een minnelijke schikking te komen. Lukt dat niet, dan kan een juridische procedure opgestart worden.

Als u geen rechtsbijstandsverzekering hebt, kunt u eventueel op eigen houtje een advocaat en/of een andere expert aanstellen om uw rechten te verdedigen.

Wist u dat bij P&V Verzekeringen een persoonlijke adviseur u verder kan helpen met al uw verzekeringsvragen? Interesse?

Bereken uw premie

Meest gelezen

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past