Pechverhelping voor uw auto

Waarom bij P&V?

  • Vervangwagen tot 5 dagen in België, 10 dagen in het buitenland
  • Pechbijstand in alle landen op uw groene kaart
  • Vanaf 30 euro per jaar, afhankelijk van de leeftijd van uw auto

 

Bereken uw premie en ontvang een offerte:

Bereken

Waarom pechbijstand?

Bij P&V is bijstand na een ongeval inbegrepen in uw BA-autoverzekering. Maar wat als u pech hebt met uw auto? Bijvoorbeeld een lekke band, of als u de verkeerde brandstof hebt getankt?

Onze pechverhelping helpt u in al die gevallen meteen uit de nood, 24/7 in binnen én buitenland.

 

Wees voorbereid in geval van pech. Download nu onze app, P&V Assist, voor een snelle en eenvoudige bijstand

P&V Assist

Autoverzekering P&V: verzekering op maat

Met P&V Auto verzekert u alleen wat u nodig hebt. Uw autoverzekering is steeds aangepast aan uw auto en aan uw levensstijl. Met duidelijke waarborgen, zonder verrassingen.

Waarom autoverzekering bij P&V?

Bereken uw premie en ontvang een offerte:

Bereken
  • unieke omnium voor auto’s vanaf 2 jaar: premie zakt elk jaar 5%
  • korting bij automatisch veiligheidssysteem
  • korting als u minder dan 10.000 km per jaar rijdt
  • BOB-waarborg inbegrepen
  • onmiddellijke hulp na een ongeval 24/7 in binnen- en buitenland
  • de beste rechtsbijstand in België

Wees voorbereid in geval van schade en download vanaf nu P&V Assist, de app voor een snelle en eenvoudige bijstand

P&V Assist

Twaalfde Burgerschapsprijs Stichting P&V voor Michel Claise en Jan Nolf

Gepost in: Solidariteit

Image of the blog article

Michel Claise en Jan Nolf ontvangen Burgerschapsprijs Stichting P&V

Op woensdag 23 november werd de twaalfde Burgerschapsprijs van de Stichting P&V uitgereikt. De prijs gaat naar de magistraten Michel Claise en Jan Nolf. De laureaten krijgen elk een beeldhouwwerk van de kunstenaar Johan Tahon.

De laureaten van de Burgerschapsprijs komen dit jaar uit de publieke sector

Sinds 2005 reikt de Stichting P&V elk jaar de Burgerschapsprijs uit aan Belgische of buitenlandse personen die zich inzetten voor een rechtvaardige, tolerante en respectvolle samenleving. Vanaf 2015 komen de laureaten elk jaar uit een andere maatschappelijke sector.

Strijd tegen financiële criminaliteit en een kritische blik op justitie

Onderzoeksrechter Michel Claise maakt van de strijd tegen de financiële criminaliteit zijn missie. En voormalig vrederechter Jan Nolf ontpopte zich na zijn pensioen als kritisch justitiewatcher. Met de keuze voor deze laureaten wil de jury de aandacht vestigen op de bescherming van de gelijkheid van alle burgers voor de wet.

Van advocaat naar onderzoeksrechter en romanschrijver

Michel Claise werkte 20 jaar als advocaat voor hij 16 jaar geleden onderzoeksrechter werd in Brussel. In de loop der jaren werd Claise de verpersoonlijking van de strijd tegen de financiële criminaliteit. Daarbovenop is Michel Claise romanschrijver. Hij gooide hoge ogen met zijn debuutroman Salle des pas perdus dat verscheen in 2006. In 2015 verscheen het ophefmakende Essai sur la criminalité financière, Le club des Cassandre. 

“De samenleving begint te begrijpen hoe schadelijk financiële criminaliteit is”

Michael Claise: “Als onderzoeksrechter ben ik me heel snel gaan specialiseren in grote financiële fraude, in witwasoperaties, in het traceren van het zwart geld van criminele organisaties. Op een gegeven moment ben ik ook politieromans beginnen schrijven over zaken zoals witwassen, carrouselfraude en corruptie. Om mensen uit te leggen wat financiële criminaliteit inhoudt en hoe schadelijk ze is.”

Een persoonlijke kijk op het radarwerk van justitie

Jan Nolf werkte 10 jaar als advocaat in Brugge en werd in 1987 vrederechter in Roeselare. Eind 2011 ging hij uit onvrede vervroegd met pensioen. Sinds zijn pensionering is hij columnist voor verschillende kranten en tijdschriften. Op www.justwatch.be geeft hij zijn mening over actuele gebeurtenissen binnen justitie. Hij schreef ook verschillende boeken waaronder Kwetsbaren in het nieuwe recht. Eind november verschijnt zijn nieuwe boek De kracht van rechtvaardigheid.

“Vrederechter is de allermooiste opdracht bij justitie”

Jan Nolf: “Rechter zijn vraagt veel kwaliteiten: je moet technisch onderlegd zijn, je moet rechtvaardig zijn en je moet altijd oog hebben voor de menselijke dimensie. Daarom was ik een groot voorstander van minnelijke schikkingen. Zo bespaar je justitie en de mensen veel geld. Ook in strafzaken kan een zogenaamde hersteljustitie trouwens heel goed werken.”

De Stichting P&V ondersteunt actief burgerschap

Met de Stichting P&V levert de P&V Groep een actieve bijdrage aan een meer solidaire samenleving via maatschappelijke en ecologische projecten. De Stichting P&V ondersteunt actief burgerschap en komt op tegen de sociale uitsluiting van jongeren. Vorige laureaten van de Burgerschapsprijs zijn onder meer  Reinhilde Decleir, Jeanne Devos, Job Cohen, de broers Dardenne en Stéphane Hessel.

Meer weten?

Benieuwd naar wat Michel Claise en Jan Nolf nog te vertellen hebben? U vindt een uitgebreid interview in deze brochure. Interesse in de andere projecten van de Stichting P&V? Neem een kijkje op de website of de Facebookpagina, of schrijf u in voor de nieuwsbrief.