6 veranderingen om door te geven aan uw autoverzekeraar

Gepost in: Voertuig

Image of the blog article

6 veranderingen die u moet doorgeven aan uw autoverzekeraar

Van sommige wijzigingen of veranderingen in uw leven brengt u best uw autoverzekeraar op de hoogte. Enkel zo blijft u correct verzekerd. Als algemene regel informeert u uw verzekeraar over alle administratieve wijzigingen, maar ook over gewijzigde situaties die het risico op een ongeval kunnen vergroten of verminderen. Hier alvast enkele voorbeelden.

1. U verhuist

Bent u onlangs verhuisd of hebt u verhuisplannen? Laat dit zo snel mogelijk weten aan uw verzekeraar. Anders loopt u het risico dat u een betalingsuitnodiging mist. Zo zou u zonder geldige groene kaart kunnen vallen en zou uw wagen niet langer verzekerd zijn. Met alle gevolgen van dien.

2. Uw zoon of dochter gebruikt uw wagen

Uw verzekeraar weet graag wie de gebruikelijke bestuurders zijn van uw wagen. Zo kan hij het schaderisico beter inschatten. Breng daarom uw verzekeraar op de hoogte als uw kind of een nieuwe partner regelmatig gebruik maakt van uw wagen. Zo blijft u correct verzekerd en vermijdt u dat u bij een ongeval zelf voor alle schade moet opdraaien.

3. U krijgt een handicap

Met een handicap kan het moeilijk zijn om een auto te besturen. Een oplossing is uw voertuig te laten aanpassen zodat u toch kunt blijven rijden. CARA, het Centrum voor Rijgeschiktheid en voertuigaanpassing, kan u hierbij adviseren. Breng ook altijd uw autoverzekeraar op de hoogte van uw handicap.

4. U krijgt een ernstige ziekte

Maar liefst 2 op 5 Belgen krijgt tijdens zijn leven te maken met (ouderdoms)diabetes. Deze aandoening, net als een hartziekte of epilepsie, kan uw rijvaardigheden negatief beïnvloeden. Hebt u een ernstige aandoening, laat het uw verzekeraar zeker weten. Zo blijft u altijd correct verzekerd.

5. Uw gezichtsvermogen neemt af

Verloor u een oog of hebt u een oogziekte? Hebt u net een oogoperatie ondergaan of is er een gepland? Bespreek met uw dokter of het nog veilig is om te rijden. Laat het ook weten aan uw verzekeraar.

6. U neemt medicijnen die gevaarlijk zijn voor het rijden

Elk jaar vallen er verkeersdoden door het gebruik van medicatie. Schrijft uw dokter u medicatie voor, lees dan altijd aandachtig de bijsluiter. Medicijnen kunnen uw reactievermogen verminderen zonder dat u het beseft. Twijfelt u, contacteer dan uw dokter of apotheker. Gebruikt u medicijnen, en stelt u uw verzekeraar niet op de hoogte, dan riskeert u dat u na een ongeval zelf voor alle kosten moet opdraaien.

Kies een autoverzekering met persoonlijke service

Wanneer het over uw verzekeringen gaat, is het belangrijk dat u kunt rekenen op een vertrouwenspersoon. Iemand die naar u luistert, die rekening houdt met uw situatie en u begrijpt. Uw P&V agent is altijd in uw buurt.

Benieuwd hoeveel een autoverzekering kost bij P&V, inclusief de service van een P&V agent?

Bereken uw premie

Al klant? Vraag uw P&V agent een gratis en vrijblijvende offerte. 

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past