Drones voor professioneel gebruik voortaan verzekerd bij P&V Verzekeringen

Gepost in: Voertuig KMO en zelfstandigen

Image of the blog article

Aansprakelijkheidsverzekering voor professionele drones

U gebruikt een drone bij de uitoefening van uw beroep? Of uw drone voor recreatief gebruik weegt meer dan 1 kilo? Dan bent u sinds 25 april 2016 wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

P&V ontwikkelde een verzekering voor drones die voor professionele doeleinden worden gebruikt of meer wegen dan 1 kilo. Deze unieke verzekering komt zowel tussen bij schade aan uw eigen drone als bij schade die uw drone berokkent aan anderen. 

Een drone-verzekering is wettelijk verplicht

De wetgever maakt via het K.B. van 15 april 2016 de aansprakelijkheidsverzekering voor het gebruik van drones verplicht, en dat vanaf 25 april 2016. Een drone-verzekering kan u heel wat geld besparen. De schade die een drone kan veroorzaken kan immers hoog oplopen. En als uw eigen professionele drone beschadigd raakt, bent u snel enkele duizenden euro’s kwijt. Een fors bedrag  om zelf te betalen. 

Een oplossing voor drones tot 5 kilo

Drones tot 1 kilo zijn automatisch verzekerd via uw familiale verzekering. Voor die drones moet  u geen aparte verzekering af te sluiten. Deze drone-verzekering biedt een oplossing voor drones tussen 1 en 5 kilo*

De voordelen van een drone-verzekering bij P&V

P&V biedt een complete verzekering, dankzij de combinatie van een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en een verzekering machinebreuk. Deze combinatie biedt heel wat voordelen: 

  • De financiële gevolgen van het professioneel gebruik van uw drone zijn volledig gedekt: zowel de aansprakelijkheid voor schade die u berokkent aan anderen als de materiële schade aan de drone zelf.
  • Naast de drone zelf, is ook zowel de draagbare bedieningsconsole als het aangehechte fototoestel verzekerd. Daarenboven is uw drone ook verzekerd tegen diefstal.
  • Uw drone is niet enkel buiten beschermd, maar ook binnen in een gebouw.
  • De drone-verzekering beantwoordt  volledig aan de specifieke vereisten van de nieuwe wetgeving.

Ondersteuning via een drone-app

Als u een drone bestuurt, moet u beroep doen op een app - zoals Unifly, of een andere door P&V goedgekeurde app - die u helpt om op een veilige manier vluchten te plannen en uit te voeren. Deze app zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat uw drone buiten verboden no drones-zones blijft.

Het gebruik van zo’n app is verplicht als u een drone-verzekering wilt afsluiten. 

Meer weten? Contacteer uw P&V agent

U hebt een drone van 1 kilo of meer? U wilt meer weten over deze complete drone-verzekering? Contacteer dan snel uw P&V agent

Nog geen klant? Vind hier een P&V agent

*kilo: verwijst naar de maximale startmassa, hier het gewicht van de drone en de benodigdheden die er aan worden vastgemaakt.

Dit artikel werd geactualiseerd op 24 maart 2017.

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past