Drones voor professioneel gebruik voortaan verzekerd bij P&V Verzekeringen

Gepost in: Voertuig KMO en zelfstandigen

Image of the blog article

Aansprakelijkheidsverzekering voor professionele drones

U gebruikt een drone bij de uitoefening van uw beroep? Of uw drone voor recreatief gebruik weegt meer dan 1 kilo? Dan bent u sinds 25 april wettelijk verplicht  om  een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

P&V Verzekeringen ontwikkelde een verzekering voor drones die voor professionele doeleinden worden gebruikt of meer  wegen dan 1 kilo (recreatief gebruik). Deze unieke verzekering komt zowel tussen bij schade aan uw eigen drone als bij schade die uw drone berokkent aan anderen. 

Een drone-verzekering is wettelijk verplicht

De wetgever maakt  via het K.B. van 15 april 2016 de aansprakelijkheidsverzekering voor het gebruik van drones verplicht, en dat vanaf 25 april 2016. . Een drone-verzekering kan u heel wat geld besparen. De schade die een drone kan veroorzaken kan immers  hoog oplopen. En als uw eigen professionele drone beschadigd raakt, , bent u  snel enkele duizenden euro’s kwijt. Een fors bedrag  om zelf te betalen. 

Een oplossing voor drones tot 5 kilo

Drones tot 1 kilo zijn automatisch verzekerd via uw familiale verzekering (link naar andere blog). Voor deze drones moet  u geen aparte verzekering af te sluiten.

De nieuwe drone-verzekering biedt een oplossing voor drones tussen 1 en 5 kilo. 

De voordelen van een drone-verzekering bij P&V Verzekeringen

P&V Verzekeringen biedt een complete verzekering, dankzij de combinatie van een BA-verzekering en een verzekering Machinebreuk. Deze combinatie biedt heel wat voordelen: 

  • U geniet een volledige dekking voor de activiteiten van uw onderneming.
  • Zowel de materiële schade aan de drone als uw aansprakelijkheid voor schade aan derden door het gebruik van uw drone, is verzekerd. 
  • Naast de drone zelf, is  ook zowel de draagbare bedieningsconsole als het aangehechte fototoestel verzekerd. Daarenboven is uw drone ook verzekerd tegen diefstal.
  • Uw drone is niet enkel buiten beschermd, maar ook  binnen in een gebouw.
  • De drone-verzekering beantwoordt  volledig aan de specifieke vereisten van de nieuwe wetgeving.

Ondersteuning via een drone-app

Als u een drone bestuurt, moet u beroep doen op een app - zoals Unifly, of een andere door P&V  goedgekeurde applicatie - die u helpt om op een veilige manier vluchten te plannen en uit te voeren. Deze app zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat uw drone  buiten verboden no drones-zones blijft.

Het gebruik van zo’n  app is verplicht als u een  drone-verzekering wilt afsluiten. 

Meer weten? Contacteer uw P&V Agent

U hebt een drone van 1 kilo of meer? U wilt meer weten over deze unieke drone-verzekering? Contacteer dan snel uw P&V agent

Nog geen klant? Vind hier een P&V agent


Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past