Every Step Counts: stap samen de wereld rond tegen borstkanker

Gepost in: Solidariteit

Image of the blog article

10.000 stappen per dag in de strijd tegen borstkanker

Op 23 april start de Every Step Counts-actie van de P&V Groep ten voordele van Pink Ribbon. Gedurende zes weken willen we zoveel mogelijk keren rond de wereld stappen door minstens een half uur per dag te bewegen. Goed voor de gezondheid en een duwtje in de rug voor Pink Ribbon in de strijd tegen borstkanker. Doet u ook mee?

Hoe werkt het?

Moedig uw werkgever aan om ook deel te nemen aan de Every Step Counts-actie en vorm een team van 10 medewerkers. Per 10 deelnemers wordt een bijdrage van 50 euro gevraagd voor Pink Ribbon. U kunt uw bedrijf hier registreren voor deze unieke actie. Na registratie ontvangt u een code waarmee u en uw collega’s zich kunnen aanmelden op het online platform van Every Step Counts. Daar kunt u uw prestaties bijhouden op een persoonlijk dashboard. U vindt er ook regelmatig nieuwe bewegingstips.

Dertig minuten bewegen per dag vermindert het risico op kanker

Een gebrek aan lichaamsbeweging verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en allerlei kankers. Met een evenwichtige en voldoende actieve levensstijl kan nochtans een op drie kankerdiagnoses worden vermeden. Dertig minuten bewegen per dag doet de concentratie van het geslachtshormoon progesteron dalen. En van dat hormoon is geweten dat het de groei van tumorcellen kan bevorderen.

Een dagelijkse reflex

10 000 stappen per dag is een symbolisch doel dat overeenkomt met een half uur wandelen, fietsen of andere matige lichaamsbeweging. Hebt u daar geen tijd voor of geen zin in? Geen probleem. Met allerlei andere kleine activiteiten levert u uiteindelijk ook voldoende inspanningen. Neem bijvoorbeeld op kantoor de trap in de plaats van de lift en stap naar het bureau van uw collega in plaats van hem te bellen. Dat levert u vanzelf dertig minuten lichaamsbeweging per dag op.

Goede beweeg-redenen

Andere goede beweeg-redenen zijn:

  • Zit nooit langer dan een uur zonder beweging of wissel af met niet-zittend werk.
  • Ga regelmatig (bijvoorbeeld elk uur) een glaasje water halen.
  • Zet de printer en het kopieerapparaat op afstand.
  • Stap snel of neem een lichte looppas aan, zelfs als u korte afstanden doet.
  • Parkeer op een afstand van het werk.
  • Leg een deel van uw woon-werktraject te voet of met de fiets af.

Pink Ribbon: voor een betere dialoog, meer kennis en meer welzijn

De opbrengst van deze actie gaat naar Pink Ribbon. Haar missie is het bestrijden van borstkanker door enerzijds preventie en tijdige opsporing aan te moedigen, anderzijds aandacht te vestigen op de verbetering van de levenskwaliteit van personen die geconfronteerd worden met deze ziekte en hun omgeving, zowel tijdens als na de behandeling. De v.z.w. richt zich tot alle personen die met borstkanker kunnen te maken hebben: patiënten en ex-patiënten, hun naaste omgeving, zorgverleners en zoveel mogelijk vrouwen en mannen. Op de website van Pink Ribbon vindt u getuigenissen en heel wat nuttige informatie.

Meer bewegen draagt bij tot de fysieke, mentale en sociale gezondheid op en naast de werkvloer. De collega’s van P&V stappen alvast mee de wereld rond en hopen van u hetzelfde. Veel beweegplezier!

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past