Is schade door drones verzekerd?

Gepost in: Familie

Image of the blog article

Schade door uw drone? Wat met de verzekering?

Drones zijn hip en bijzonder populair bij kinderen én volwassenen. Maar deze vliegende toestellen kunnen heel wat schade veroorzaken. En wie draait dan op voor de kosten? P&V klanten zitten alvast goed: de familiale verzekering van P&V Verzekeringen werd onlangs uitgebreid met een drones-waarborg. Zo kunt u met een gerust hart gebruik maken van uw drone. Zonder dat u daarvoor een euro extra moet betalen. 

Drones kunnen veel schade veroorzaken

Een drone besturen houdt een risico in. Het toestel reageert immers niet altijd zoals u het eigenlijk bedoeld had. U zag misschien ook de beelden van een skikampioen die nipt ontsnapte aan een vallende drone. En wat als bijvoorbeeld de drone van uw kind door een windstoot de kabels van een elektriciteitspaal raakt waardoor een kabel knapt?

Familiale verzekering uitgebreid met een drones-waarborg, zonder premieverhoging

Sinds 25 april zijn er nieuwe wettelijke regels van kracht, specifiek voor het gebruik van drones. Om tegemoet te komen aan deze nieuwe wetgeving, besliste P&V Verzekeringen om in haar familiale verzekering een drones-waarborg op te nemen die tegemoet komt aan het wettelijk en louter recreatief gebruik van een drone. De drone mag maximaal een kilo wegen en is enkel voor gebruik in België. 

Uw drone op een correcte manier gebruiken

De wetgever stelde een aantal regels op voor een juist gebruik van drones. U gebruikt uw drone op een wettelijk correcte manier als u hem   gebruikt :

  • voor persoonlijke doeleinden (speelgoed, modelluchtvaart);
  • op privéterrein (in huis of buiten in de tuin);
  • met respect voor de privacy van anderen;
  • tot een maximale hoogte van 10 meter.

Tegelijkertijd moet u steeds attent blijven, door:

  • voortdurend oogcontact te houden met de drone;
  • en de veiligheid van personen, andere luchtvaartuigen en goederen niet in gevaar te brengen.

Een familiale verzekering beschermt u en uw gezin tegen ongelukjes

Hebt u al een familiale verzekering bij P&V? Dan kunt u gerust zijn. De drone-waarborg zit automatisch in uw verzekering, zonder verhoging van de premie. Nog niet verzekerd? Weet dat een familiale verzekering  schade in heel uiteenlopende gevallen dekt, waardoor u niet zelf voor de kosten moet opdraaien. 

Vraag raad aan uw P&V agent 

Meer weten over de familiale verzekering van P&V Verzekeringen? Uw P&V agent geeft u graag een antwoord op deze en andere vragen.   

Nog geen klant? Vind hier een P&V agent.  

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past