Krijgt u geld terug van de belastingen?

Gepost in: Pensioen Van dag tot dag

Image of the blog article

Uw belastingbrief: nieuw in 2018 

De belastingbrieven zijn weer allemaal de deur uit. Dit jaar ontving bijna 4 op 10 belastingplichtigen een voorstel van vereenvoudigde aangifte. En het aantal codes op de belastingaangifte verminderde met 46. Ontdek wat er nog nieuw is in 2018 en hoe u uw belastingaangifte kunt optimaliseren.

Een vereenvoudigde aangifte voor 4 op 10 Belgen

Had u vorig jaar geen andere inkomsten dan een loon, pensioen, werkloosheids-, ziekte- of invaliditeitsuitkering, dan krijgt u dit jaar een voorstel van vereenvoudigde aangifte. Gaat u akkoord met het voorstel, dan hoeft u niets te doen. Zijn er wijzigingen nodig, dan kunt u dat schriftelijk doen, via Tax-on-Web of via de administratie.

Nieuw in 2018

Vanaf dit jaar bevat uw aangifte enkel nog de federale codes en de codes van uw eigen gewest. Bovendien zijn er dit jaar 46 codes minder. Daarnaast werd ook het design van Tax-on-web onder handen genomen: het is nu duidelijker, moderner en aangepast aan het gebruik via smartphone en tablet. Bovendien kunt u zich nu aanmelden via de identiteitsapp Itsme ®. Meer weten? Neem dan een kijkje op de website.

Op tijd uw belastingaangifte doorgeven

Vult u zelf uw belastingaangifte in? Dan hebt u tijd tot en met 12 juli 2018 voor het indienen van uw aangifte via Tax-on-web. Voor de papieren aangifte moet dat ten laatste gebeuren op 29 juni 2018. Zorgt uw boekhouder voor uw belastingaangifte? Dan moet de aangifte ten laatste op 25 oktober ingediend worden. Vult u uw belastingaangifte niet in, dan kunt u een administratieve boete krijgen van 50 tot 1 250 euro. 

Advies nodig?

Bent u niet zeker over het voorstel van vereenvoudigde aangifte? Twijfelt u over een code of weet u niet goed in welk vakje u een bepaald bedrag moet invullen? Uw P&V-adviseur kijkt graag samen met u na of alles op de juiste plaats staat en gaat na of u het maximaal fiscaal aftrekbare bedrag al hebt bereikt. In bepaalde gevallen is het namelijk mogelijk om minder belastingen te betalen.

Uw personenbelasting optimaliseren

Bij P&V vindt u heel wat interessante oplossingen om uw jaarlijkse belastingfactuur te drukken. Denk bijvoorbeeld aan pensioensparen. Of aan een (fiscale) levens- of een overlijdensverzekering. Daarmee voorziet u een geldsom voor uw nabestaanden als u overlijdt. En is uw woonkrediet al afbetaald? Dan kunt u met langetermijnsparen opnieuw genieten van een fiscaal voordeel waardoor uw belastingen kunnen verminderen.

Vraag hulp aan uw P&V-adviseur

Kunt u wel wat nuttig belastingadvies gebruiken? Of bent u op zoek naar een formule om uw belastingen te optimaliseren? Maak dan snel een afspraak met uw P&V-adviseur. Hij helpt u graag verder.

 

Dit artikel werd geactualiseerd op 24/05/2018.

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past