Meer dan duizend erkende garages tot uw dienst

Gepost in: Voertuig

Image of the blog article

Schade aan uw wagen? Vertrouw op een erkende hersteller

P&V beschikt over een netwerk van meer dan 1.000 erkende garages, verspreid over heel België. Deze garages - zowel concessiehouders als alle merkengarages - hebben we zorgvuldig geselecteerd op basis van hun infrastructuur, specialisatie en de kwaliteit van het geleverde werk. Laat u uw wagen herstellen door een erkende garage, dan levert u dat vijf grote voordelen op. Een woordje uitleg.

Criteria voor een optimale service

Om een optimale service te bieden, moeten erkende garages voldoen aan een aantal criteria. Deze hebben we gebundeld in een raamakkoord. Zo verwachten we dat de garages die dit akkoord ondertekenen minstens zes reparaties per jaar voor ons uitvoeren en dat ze zeker drie actieve herstellers en een administratieve kracht in dienst hebben. Bovendien moeten ze specifieke certificaten kunnen voorleggen waaruit blijkt dat ze voldoende expertise en materieel in huis hebben om kwaliteitsvolle koetswerkherstellingen uit te voeren.

Eenmaal erkend, altijd erkend?

Eenmaal erkend kan een garage niet op zijn lauweren rusten. We bewaren uitgebreide statistieken van de geleverde prestaties en laten onze experts steekproeven doen, zowel vóór, tijdens als na reparaties. Zij controleren of de herstelling conform hun bestek werd uitgevoerd en stellen een rapport op. Is dat negatief, dan nemen we de nodige maatregelen, gaande van een verwittiging tot de schorsing van een garage. Omdat een fout vlug gemaakt is, proberen we in geval van problemen wel altijd eerst naar een constructieve oplossing te zoeken samen met de garage en de klant.

De vijf voordelen van een erkende garage

Als u uw wagen laat repareren door een erkende garage, dan kunt u rekenen op de volgende vijf voordelen:

  1. Een kwalitatieve herstelling omdat we dagelijks de vinger aan de polis houden op het terrein
  2. Een snellere expertise omdat we bij zoveel mogelijk schadegevallen een expertise op afstand doen en er geen expert ter plaatse moet komen
  3. Een gratis vervangwagen zolang de herstelling duurt
  4. Minder of zelfs geen vrijstelling, afhankelijk van de verzekerde waarde van uw auto en de gekozen dekking
  5. Rechtstreekse betaling aan de hersteller. Wanneer we de herstelkosten van uw voertuig ten laste nemen, betalen we de factuur rechtstreeks aan de garagehouder. Alleen de eventuele vrijstelling en, indien van toepassing, de niet-terugvorderbare btw zijn voor uw rekening.

Hoe vindt u een erkende garage in uw buurt?

Een erkende garage in uw buurt vindt u hier. U vult uw postcode of woonplaats in, alsook het merk van uw wagen en de straal waarbinnen u een garage zoekt.

Als u een schadegeval hebt, raden we u aan om meteen uw P&V-adviseur te contacteren. Hij kan de schade aangeven voor u, waardoor uw wagen sneller hersteld wordt.

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past