Workshops en stages voor kinderen: 7 originele ideeën

Gepost in: Familie Van dag tot dag

Image of the blog article

Workshops en stages voor kinderen: 7 originele ideeën

Bent u op zoek naar originele activiteiten voor uw koters? Vrijetijdsbesteding voor kinderen is tegenwoordig niet meer beperkt tot de dansles, jeugdbeweging, notenleer of sportclub. Laat ze kennismaken met videoproductie, koken, naaien, natuur of wetenschap ... Voor elk wat wils!

1. Recycleren, creëren en zich amuseren

Van kunstenaars in spe tot toprecycleerders, het kan. Veel materialen krijgen een tweede leven tussen hun behendige vingers. Twee voorbeelden:

Tijdens de stages van het Naaicafe maken kinderen vanaf 10 jaar, hun eigen kleren of tassen.
De Blauwe Raaf brengt zijn passie voor recyclage en handwerk over naar de fantasiewereld van kinderen en zorgt zo voor knutselplezier voor kinderen van 6 tot 16 jaar.

2. Creatieve of caritatieve activiteiten in gezinsverband

Contact tussen generaties is verrijkend voor iedereen. Creatieve workshops zijn hiervoor uitermate geschikt. U kunt samen met uw dochter juwelen leren maken of boetseren met klei met uw petekind. Ook tijdelijk onderdak bieden aan kinderen in moeilijke situaties, kan een erg waardevolle ervaring zijn voor uw gezin. Denk aan de opvang van een kind dat naar België komt voor een chirurgische ingreep of vakantieopvang voor kinderen uit Tsjernobyl

3. Videoworkshops voor kandidaat-producers

Steven Spielberg mag zich zorgen maken. Tijdens diverse videostages en -workshops kruipen onze engeltjes voor en achter de camera. Een draaiboek schrijven, een film draaien, special effects maken, de montage verzorgen plus de avant-première voor de ouders.

4. Museumbezoek voor kinderen

Een museum bezoeken saai? Welnee. Kinderen maken kennis met de Gallo-Romeinse Spraakmakkers of ontdekken het grenzeloze universum van de plastische kunsten in Bozar, het M HKA of het Middelheimmuseum. Zelfs de opera opent zijn deuren voor toekomstige muziekliefhebbers. Terwijl u naar een voorstelling kijkt, ontdekken de kinderen de wereld van de opera via een boeiende workshop. Ook Amuz, het internationaal muziekcentrum in Antwerpen, biedt kinderen muziekworkshops met bijhorend concertbezoek.

Tip: sommige musea zijn gratis op de eerste woensdag en zondag van de maand.

5. Kookworkshops voor minikoks

Kookprogramma's op tv geven ook jongeren zin om aan het fornuis te gaan staan. Kooklessen zijn al heel populair bij volwassenen, maar richten zich nu ook tot kinderen. Ze leren er niet alleen koken, maar ook wat goed eten is.

6. Workshops wetenschap: interactief en ludiek

Zeg, hoe werkt dat? Om de wetenschap goed te begrijpen, is niets zo goed als experimenteren. Ook hier zijn er tal van mogelijkheden qua stages en activiteiten. Twee voorbeeldjes: kinderlabo’s voor kinderen van 5 tot 7 jaar of naar hartenlust experimenteren in een wetenschappelijk avonturenpark. Een alarmsysteem bouwen, begrijpen hoe de vogels vliegen, een robot maken ... Geen enkele vraag blijft onbeantwoord.

7. Natuurbeleving: blotevoetenpad en verblijf op de boerderij

Blootsvoets lopen is een originele manier om kleintjes te sensibiliseren voor de natuur en hun tastzin aan te scherpen. Op het blotevoetenpad maken de voetjes kennis met water, steentjes, modder, zand, leisteen ...

De natuur is ook te beleven op de boerderij. In een kinderboerderij krijgen jonge stadsbewoners de kans om het vee te verzorgen en de koeien te helpen melken.

Op de website Uit met Vlieg kunt u zelf gemakkelijk op zoek gaan naar activiteiten voor uw kinderen: u selecteert op leeftijd, locatie, periode …

Wereldwijde bescherming

Een ongelukje is snel gebeurd. De familiale verzekering van P&V verzekert niet alleen uw spruiten, maar uw hele gezin wereldwijd voor een bescheiden bedrag. Meer weten? Uw persoonlijke P&V agent vertelt er u graag meer over.

Nog geen klant? Vind een agent in uw buurt.

 

 


Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past