Bob-waarborg

P&V bobt met u mee 

Sfeervolle lichtjes, rijkelijke feesttafels, kleurrijk vuurwerk en nieuwjaarskaarten vol wensen voor 2017.  U kunt er niet aan ontsnappen, de eindejaarsfeesten komen er aan. En daarna  volgen de  nieuwjaarsrecepties..

Helaas denken nog te veel chauffeurs dat een paar glaasjes alcohol geen kwaad kunnen voor ze met de auto de weg op gaan. Rijden en drinken gaan echter niet samen: een echte BOB drinkt geen druppel alcohol. Daarom lanceert Assuralia deze winter de campagne: ‘Nul op? Bedankt, BOB!’ 

Kies op voorhand uw BOB

De nieuwe BOB-campagne heeft twee doelstellingen:

  1. U erop attent maken dat rijden en drinken niet samengaan.
  2. Feestvierders aansporen om een BOB te kiezen die helemaal niets gedronken heeft, zodat u achteraf veilig thuisgeraakt.

De risico's zijn groot als u rijdt onder invloed. Bobben is dus de oplossing: plan op voorhand hoe u veilig thuisgeraakt na een avondje uit: met de fiets, het openbaar vervoer, een taxi of met een BOB-chauffeur. Of boek een nachtje hotel.
U bent gastheer of gastvrouw? Bied uw vrienden en familie na hun bezoek een slaapplaats aan wanneer ze graag een glaasje meedrinken. Zo vermijdt u dat ze achteraf dronken naar huis moeten rijden. 

Wie wordt BOB van de week?

Tot 31 januari 2017 kunt u deelnemen aan de BOB-wedstrijd ‘Wie wordt BOB van de week?’ op www.bedanktbob.be. U kunt er uw favoriete BOB nomineren en originele ‘Bedankt BOB’-boodschappen posten. Wekelijks worden de vier BOBs met de meeste likes in de bloemetjes gezet. Stuurt u een leuke boodschap naar uw BOB om hem of haar te bedanken? Dan hebt ook u kans om een prijs te winnen. Alle winnaars ontvangen een ‘Bongo Bedankt BOB’-cadeaubon.

Gratis BOB-waarborg bij uw autoverzekering BA 

Maar hoe zit het met de verzekeringen? Stel u voor dat uw vriend, de BOB van de avond, een ongeluk veroorzaakt met uw auto. Moet hij dan de schade aan uw auto terugbetalen? En wat als u BOB bent en een ongeluk veroorzaakt met de auto van uw vriend?

P&V Verzekeringen steunt u bij het bobben. De autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid van P&V Verzekeringen bevat een gratis BOB-waarborg. Die vergoedt de schade:

  • aan uw voertuig, als dat door een BOB bestuurd werd;
  • aan een ander voertuig, als u die als BOB bestuurde.

U hoeft niet speciaals te doen om van de BOB-waarborg te genieten. Zij maakt automatisch deel uit van uw BA Auto. 

Waarom bobben een goed idee is

22

De factor waarmee uw kans op een ongeval toeneemt als u gedronken hebt: bij 0,8 promille alcohol in uw bloed is het risico 2,7 maal zo groot, bij 1,5 promille meer dan 22 maal.

46

%. De verhoging van het aantal wegcontroles tijdens de BOB-campagnes op het einde van het jaar.

50

%. Het percentage gecontroleerde bestuurders dat na een ongeval onder invloed blijkt van alcohol, bedraagt bijna 50%.

150

euro. Zoveel bedraagt de onmiddellijke inning zodra u met meer dan 0,5 promille alcohol in uw bloed achter het stuur van een wagen zit. Een boete kan oplopen tot 3.000 euro. Vanaf 0,8 promille riskeert u een boete tot 12.000 euro.

200

Uw risico om te sterven bij een verkeersongeval wordt 200 keer groter dan dat van nuchtere bestuurders als u meer dan 1,5 promille alcohol in uw bloed hebt.

200 Voor zoveel dodelijke verkeersslachtoffers is alcohol jaarlijks verantwoordelijk, vooral tijdens weekendnachten.

 

Bron: www.wegcode.bewww.goforzero.be