Onze kinderen en jongeren zijn ònze verzekering op de toekomst. Maar het afgelopen jaar hebben zij het – méér dan wie ook – niet makkelijk gehad. En net daarom verdienen hun plannen onze onverdeelde steun. Aan initiatieven alvast geen gebrek.  Er worden Prachtige Plannen gemaakt: door jongeren, met jongeren, voor jongeren. In deze podcastreeks stellen we er graag twee aan u voor. Ontdek de verhalen van jongeren die vooruit durven leven.

Veel luisterplezier!

Molenbeek Rebels, Honk en TADA,

Zolang zij plannen blijven maken, zijn wij er om ze te verzekeren.

Molenbeek Rebels, een dreamteam met een droom…

 

Opgroeien in een kwetsbare situatie en jezelf ondertussen volop willen ontwikkelen: niet evident voor meisjes met een kwetsbare achtergrond uit Molenbeek en al zeker niet tijdens corona. Maar deze meisjes blijven niet bij de pakken zitten en delen allemaal hetzelfde: passie voor basketbal en vriendschap voor elkaar. 

Luister naar Molenbeek Rebels

Honk, 13 jongeren met een beperking maar ook met een plan ...
 

Maak kennis met de hechte vriendengroep van Honk. Ooit samengebracht omwille van hun beperking.  Nu samen sterker dan ooit en vastberaden om ondanks corona hun droom eindelijk om te zetten in een concreet en Prachtig Plan ...
 

Luister naar Honk

TADA geeft kinderen een wijdse en rooskleurige blik op de toekomst…
 

TADA staat voor ‘ToekomstATELIERdelAvenir’. Dat deze bijzondere organisatie zich volop op de toekomst focust, is dus geen verrassing. Een gemotiveerde groep vrijwilligers laat zo’n 1300 kinderen zien hoe rooskleurig hun vooruitzichten kunnen zijn. Hoe? Door passie voor verschillende beroepen door te geven. En zo is niet alleen TADA zelf een mooi plan, maar inspireren ze vooral kinderen om zelf Prachtige Plannen te maken...

Luister naar TADA*


*Opgelet: deze aflevering van Prachtige Plannen is in het Frans.

Wat is ùw Prachtig Plan?


Maak een afspraak bij uw lokale
P&V-adviseur en we bekijken samen hoe
we u kunnen helpen.

Image of the blog article


Coronaveilige uitstapjes voor de kerstvakantie: twaalf leuke tips


Geen grote familiefeesten dit jaar. Geen knallende champagnekurken met uw beste vrienden op de grens van oud naar nieuw. Maar niet getreurd, de komende feestdagen hoeven geen periode te worden om zo snel mogelijk te vergeten. Integendeel, u kan er een onvergetelijke tijd van maken. 

Lees meer

Image of the blog article


P&V Groep engageert zich voor maatschappelijk kwetsbare jongeren

Veel jongeren hebben thuis geen computer of weten niet goed hoe ze ermee moeten werken. Hierdoor riskeren ze uit de boot te vallen, zowel op school als op de arbeidsmarkt. Des te meer in deze crisisperiode, waar heel wat lessen en taken online worden gegeven.

Lees meer

Image of the blog article


Iedereen ok, ook in coronatijden


De coronacrisis veroorzaakt bij heel wat mensen onzekerheid en angst. Heel begrijpelijk, want deze crisis heeft een grote impact op het leven van iedereen. Om u (en uw gezin) mentale ondersteuning te bieden in deze verwarrende tijden, steunde P&V de ontwikkeling van iedereenok.be.

Lees meer