Wie kan een POZ afsluiten?

Naast zelfstandigen zonder vennootschap komen ook vrije beroepers, meewerkende echtgenoten, zelfstandige helpers en zelfstandigen in bijberoep in aanmerking.

Zekerheid of wat meer risico

Sparen voor een aanvullend pensioen kan via verschillende formules. Wilt u zekerheid? Kies dan voor een tak 21-oplossing die een gewaarborgd rendement garandeert met daarenboven een mogelijkheid op winstdeelname. Wie een potentieel hoger rendement nastreeft, gaat best voor een tak 23-verzekering. Het rendement hangt af van een beleggingsfonds, maar hier is geen kapitaalsgarantie. Ten slotte kunt u ook kiezen voor een combinatie van tak 21 en tak 23.

Ethisch beleggen met Funds for Good

Beleggen en tegelijkertijd een sociaal project steunen, zónder aan rendement in te boeten, kan met Funds for Good. Via Funds for Good Philantropy schenkt Funds for Good 50% van haar eigen bedrijfswinst (met een minimum van 10% van haar inkomsten) om intrestvrije leningen toe te kennen aan werkzoekenden als aanvulling op een microkrediet van één van haar microfinancieringspartners.

Zo biedt Funds for Good werklozen de kans hun eigen job te creëren, te starten als zelfstandige en opnieuw een plaats te veroveren op de arbeidsmarkt. Daarnaast investeren de medewerkers zelf 25% van hun tijd in dit sociaal project.

 

Interesse?

Bent u een zelfstandige zonder vennootschap, bent u minstens drie jaar actief en in orde met uw sociale bijdragen? Dan kan de POZ interessant zijn voor u.

Contacteer snel uw P&V-adviseur. Hij zal uw vragen beantwoorden en u een vrijblijvende offerte aanbieden op maat van uw persoonlijke situatie. Twijfel niet en profiteer nu van de voordelen van dit nieuwe spaarproduct.