Uw woonverzekering

Of u nu huurder of eigenaar bent, een brandverzekering is nooit een overbodige luxe. Niemand wil graag zelf opdraaien voor de kosten van een brand of waterschade. Met de brandverzekering Ideal Woning van P&V Verzekeringen geniet u van een prima bescherming en kunt u in alle vrijheid opteren om bepaalde zaken extra te verzekeren. Bij noodgevallen zorgen we voor onmiddellijke hulp en bij schade staat uw P&V agent aan uw zijde om de beste oplossing voor u te vinden.

Zes redenen om voor de brandverzekering van P&V Verzekeringen te kiezen

 • geschikt voor huurders en eigenaars
 • prima verzekerd tegen het onverwachte
 • u kiest zelf welke extra’s u wilt verzekeren
 • dringende hulp nodig, we helpen u 24/7
 • uw P&V agent staat aan uw zijde voor al uw vragen
 • u kiest zelf hoe uw schade hersteld wordt

Een sterke basisverzekering

Huurder: driedubbele bescherming

Met uw brandverzekering Ideal Woning bent u als huurder verzekerd:

 • Voor uw huurdersaansprakelijkheid

Als huurder moet u uw woning achterlaten in de staat waarin u deze gekregen hebt. Ontstaat er bijvoorbeeld brand door een oververhitte frituurpan, dan moet u de schade aan de woning betalen. Op dat moment komt uw brandverzekering echt goed van pas.

 • Voor de schade aan uw inboedel

Werden uw meubels of andere zaken beschadigd door bijvoorbeeld een brand of een waterlek? Dankzij uw woningverzekering hoeft u zelf niet voor de kosten op te draaien.

 • Voor schade aan derden

Vergat u de kraan van uw bad dicht te draaien en sijpelde het water door bij uw onderbuur? Uw brandverzekering vergoedt uw schade en die van uw onderbuur.

 

Eigenaar: driedubbele bescherming

Met uw brandverzekering Ideal Woning bent u als eigenaar verzekerd:

 • Voor schade aan uw woning

Wordt uw woning beschadigd door bliksem, brand, storm, overstroming of door een botsing, ontploffing of natuurramp? Dan kunt u rekenen op uw brandverzekering om de schade te vergoeden.

 • Voor de schade aan uw inboedel

Werden uw bezittingen of uw interieur beschadigd door bijvoorbeeld een brand of een waterlek? Dankzij uw woningverzekering hoeft u zelf niet voor de kosten op te draaien.

 • Voor schade aan derden

Door een storm kwamen enkele dakpannen van uw huis los en waaiden ze op de veranda van uw buurman. Uw brandverzekering vergoedt uw schade en die van uw buurman.

 

Extra verzekerd

U bent ook verzekerd voor de schade veroorzaakt aan uw woning bij (een poging tot) diefstal of vandalisme. Om u te verzekeren tegen diefstal zelf, moet u wel de optie Diefstal kiezen.

En wist u dat u zelfs verzekerd bent voor plaatsen buiten uw woning zoals:

 • uw garage op een ander adres
 • het vakantieverblijf dat u huurt (wereldwijd)
 • het studentenverblijf van uw zoon of dochter (wereldwijd)
 • de zaal die u huurt voor een familiefeest

Verhuist u? Dan zijn beide woningen verzekerd gedurende zestig dagen.

 

Ideal Woning

Uw brandverzekering Ideal Woning bestaat uit een sterke basisverzekering die u kunt aanvullen met extra opties zoals drie optionele waarborgen en drie packs. Samen met uw P&V agent kunt u dus zelf uw verzekering samenstellen volgens uw behoeften.

Ontdek hier de productfiche Ideal Woning.

Uw extra opties

 Rechtsbijstand

Zorgt voor juridische hulp bij geschillen

Hebt u een geschil met iemand dat voortvloeit uit een schadegeval aan uw woning? Met deze optionele waarborg zorgen we voor uw verdediging. Liefst via een minnelijke schikking, maar indien nodig via een rechterlijke procedure. De kosten voor uw verdediging (advocaat, erelonen…) nemen we dan voor onze rekening.

 Onrechtstreekse verliezen

Dekt uw onverwachte kosten

Een schadegeval leidt vaak tot tal van extra kosten (verplaatsingen, telefoon…). Met deze optionele waarborg verhogen we uw schadevergoeding standaard met 10%, zonder dat u deze kosten hoeft te bewijzen.

 Diefstal

Verzekert u tegen diefstal en vandalisme

Met deze optie vergoeden we:

 • de zaken die uit uw woning of bijgebouw worden gestolen of beschadigd

U wordt ook vergoed:

 • voor de zaken die gestolen worden uit uw hotelkamer of vakantieverblijf
 • als u op straat wordt overvallen en bestolen

U kunt deze optionele waarborg verder aanvullen met een Pack Diefstal+ om de vergoedingslimieten (het maximum bedrag dat we u uitbetalen) te verhogen.

 Pack woning+

Met dit pack verhoogt u de vergoedingslimieten van uw basisverzekering en geniet u van extra verzekerde zaken. Twee concrete voorbeelden. Breekt het glas van uw televisietoestel of multimediascherm van meer dan 11 inch (circa 30 cm), dan vergoeden wij u die. Ook de inhoud van uw diepvriezer is verzekerd, bij een onvoorziene stroomonderbreking door uw energieleverancier.

Ontdek hier de infofiche Pack Woning+

 Pack Tuin

Met dit pack breidt u als eigenaar uw brandverzekering uit naar uw tuin en zijn inhoud. Twee concrete voorbeelden. Na schade door een storm of hagelbui vergoeden we u om uw tuin weer perfect in orde te brengen. Ook de schade aan uw zonneschermen, stoffen luifels en windschermen wordt betaald.

Ontdek hier de infofiche Pack Tuin

 Pack Diefstal+

Met dit pack kunt u, aanvullend op de optionele waarborg ‘Diefstal en vandalisme van de inhoud’, uw bezittingen nog beter verzekeren. Zo verdubbelt dit pack in heel wat gevallen de vergoedingslimieten (het maximum bedrag dat wij u uitbetalen).

Ontdek hier de infofiche Diefstal+

Dringende hulp 24/7

We helpen u 24/7

Hebt u na schade aan uw woning dringend hulp nodig? Dan kunt u op ons rekenen. Bel P&V Bijstand Woning: 02 229 00 11 (24/7) of gebruik de app P&V Assist en wij helpen u verder.

 • Sturen van een slotenmaker

Bent u uw sleutels verloren, of werden ze gestolen of beschadigd? We sturen een slotenmaker en nemen de verplaatsingskosten en het eerste uur arbeidsloon op ons.

 • Sturen van een hersteller

In dringende gevallen sturen we een erkende vakman om het nodige herstelwerk te doen (waterschade, loodgieterij, verwarming, ramen, dak … ), zodat u in uw woning kunt blijven wonen. We nemen de verplaatsingskosten en het eerste uur arbeidsloon op ons. Bent u verzekerd voor de geleden schade, dan betalen wij u de facturen terug.

 • Dringende terugkeer

Bent u bij een schadegeval aan uw woning ver van huis en is uw aanwezigheid vereist? Dan zorgen wij voor de organisatie van uw terugkeer en nemen we de kosten hiervan (trein, vliegtuig … ) op ons.

 • Bewakingsdienst en meubelbewaarplaats

Indien nodig zorgen we tijdelijk (maximaal 48 uur) voor de bewaking van uw woning om uw inboedel te beschermen. Moet een deel van de inhoud snel worden opgeslagen, dan brengen we alles over naar een meubelbewaarplaats. We nemen de kosten voor de opslag ervan tijdelijk (maximaal 30 dagen) op ons.

 • Verhuizing

Als uw woning onbewoonbaar is, zorgen we voor de verhuizing van de inhoud naar uw nieuwe verblijfplaats (in België).

 • Voorlopige huisvesting

Als uw woning onbewoonbaar is, zorgen wij voor een verblijf (maximaal 5 nachten) in een hotel.

 • Opvang minderjarige kinderen

Indien nodig zorgen we voor de opvang van de minderjarige gezinsleden en samenwonende hulpbehoevende volwassenen (maximaal 7 dagen) na het schadegeval.

 • Honden en katten

Als uw hond(en) en/of kat(ten) niet meer in uw woning kunnen verblijven, dan zorgen wij voor een tijdelijk (maximaal 30 dagen) verblijf in een dierenpension.

Schade?

Uw agent aan uw zijde

Hebt u schade aan uw woning? Groot of klein, uw agent staat aan uw zijde om zo snel mogelijk de beste oplossing voor u te vinden. Hij zorgt voor de schadeaangifte en staat u bij tijdens het hele herstelproces en de afwikkeling ervan. Zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Uniek: u kiest de oplossing

Voor kleinere schadegevallen tot 2.500 euro (zoals een gebroken ruit of een waterlek) kiest u zelf welke oplossing u verkiest. Of u herstelt de schade zelf en wordt daarvoor vergoed. Of u doet beroep op een van onze herstellers. Uw agent staat samen met ons expertisebureau P&V@Home garant voor een snelle schaderegeling.

Download de Infofiche over P&V@Home

Een getuigenis

Schade: een agent vertelt

Bij schade aan uw woning wilt u uiteraard dat alles snel en goed opgelost wordt. Zonder tijdsverlies met experts of wachten op bestekken van herstellers. Onze P&V agent Marc Verbraeken vertelt u meer over het unieke schaderegelingssysteem P&V@Home… waarbij u zelf kunt kiezen hoe de schade hersteld wordt.

Meer weten over de P&V brandverzekering?

Op zoek naar de segmentatiecriteria? U vindt ze hier. Voor advies op maat of een verzekeringsvoorstel, contacteert u best een P&V agent.

Wettelijke vermeldingen

 • Het contract voor deze verzekering loopt 1 jaar, en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd.
 • Om uw risicoprofiel te bepalen, passen we enkele segmentatiecriteria toe.
 • Alle dienst- en productinformatie op deze website is onderworpen aan de regels van het Belgische recht.
 • Op deze verzekering zijn een aantal uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met het verzekerde risico van toepassing. We raden u aan om de algemene voorwaarden van deze verzekering aandachtig te lezen. U vindt ze terug op deze site en ze zijn ook beschikbaar bij uw P&V-adviseur.
 • Als klant wordt u beschermd door de MiFID-gedragsregels.
 • Als u een klacht of opmerking hebt, kunt u uw P&V-adviseur of de dienst Klachtenmanagement contacteren.
 • Voor advies op maat of een verzekeringsaanbod kunt u terecht bij een P&V-adviseur.
 • De algemene voorwaarden ontdekken.