Coronaveilige uitstapjes voor de kerstvakantie: twaalf leuke tips

Gepost in: Vakantie Corona - Covid-19

Image of the blog article

Geen grote familiefeesten dit jaar. Geen knallende champagnekurken met uw beste vrienden op de grens van oud naar nieuw. Maar niet getreurd, de komende feestdagen hoeven geen periode te worden om zo snel mogelijk te vergeten. Integendeel, u kan er een onvergetelijke tijd van maken. Want het samenzijn in de intimiteit van uw gezin biedt heel wat mooie kansen. En daar hoeft u niet de hele tijd voor thuis te blijven. Er zijn heel wat leuke coronaproof activiteiten die u buitenshuis kan doen. We selecteerden voor u twaalf verrassende bestemmingen Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Trek erop uit, maar check voor uw vertrek zeker even of u niet moet reserveren.

Unieke wandelingen en onbegrensd spelen

 1. Vergeet even het heden en duik in het verleden in Bokrijk. Het domein is momenteel open als gratis wandelpark. Via een vaste wandelroute kuiert u op een tweetal uur doorheen het museum. Ook de fantastische speeltuin is open tot en met 3 januari. Meer informatie vindt u op de website van dit historische park.
 2. Het Rood Klooster ligt aan de rand van het Zoniënwoud. Een ware oase van rust met een historische priorij, vijvers, moerassen en een beschermd natuurreservaat. Op het domein bevindt zich ook een grote speelzone die pas sinds juni dit jaar is geopend. Het avontuur wacht! Meer informatie vindt u op de website van het Rood Klooster.
 3. Het Provinciaal Domein van Chevetogne is een prachtig sprookjesachtig gebied van 600 ha. Verspreid over het park liggen er 12 heel bijzondere speeltuinen die ontworpen zijn om de fantasie van uw kinderen maximaal te prikkelen. Een betoverend park en tegelijk een kinderparadijs. Plan uw uitstap hier.

Natuur en cultuur

 1. Bijna 900 jaar geschiedenis, te midden van het groen in het hart van Waals-Brabant. De Abdij van Villers is een bijzonder goed bewaard gebleven oude cisterciënzerabdij, maar ook een nieuw cultuurcentrum. Naar aanleiding van de 20ste verjaardag van de Fondation Folon zijn er nu een twintigtal monumentale en originele beelden van Jean-Michel Folon te bewonderen, langs een uniek parcours te midden van de ruïnes. Benieuwd? Surf naar www.villers.be.
 2. Met zijn 12 ha natuurgebied en zijn 20 000 m² overdekte ruimte is de Verbeke Foundation in Kemzeke één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. Op dit domein ontdekt u een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst. Ook uw kinderen zullen grote ogen trekken. Enkel open van donderdag tot en met zondag. Meer info op www.verbekefoundation.com.
 3. Niets spreekt zo tot de verbeelding als de prehistorie. Die periode komt tot leven in een prachtig bos van 30 ha in Flémalle. Het Préhistomuseum bestaat uit een avonturenpark en een museum waar u op een speelse manier meer leert over de evolutie van de mens. Wetenschap, verwondering en plezier gaan hier hand in hand. Het park is terug open vanaf 19 december. Reserveer uw tickets op www.prehisto.museum.

Op avontuur in eigen buurt

U hoeft natuurlijk niet elke dag in de wagen te springen op zoek naar ontspanning en plezier. Ook in uw eigen wijk of tuin liggen er leuke, spannende en gekke momenten binnen handbereik. Hierbij enkele tips om u op weg te helpen.

 1. Selfiestorm! Ga samen op stap en maak op gekke plekken grappige selfies.
 2. Wie heeft het meeste fantasie? Lig naast elkaar op de rug en staar naar de wolken. Wie ziet wat?
 3. De berenjacht hebben we gehad. Tijd dus voor iets nieuws. Spreek af met uw buren en stippel een fotospeurtocht uit doorheen de wijk. Laat de kinderen uitzoeken welke foto bij welk huisnummer hoort.
 4. Knikkeren en bikkelen. Kent u nog spelletjes uit de analoge jaren? Tijd om ze te herontdekken. Wedden dat uw kinderen ze even leuk zullen vinden?
 5. Het is snel donker. Waarom niet eens een keertje een wandeling doorheen uw buurt maken na zonsondergang? Uw kinderen zullen ineens heel andere dingen ontdekken.
 6. Naar de speeltuin! Meestal gaan we dan altijd naar dezelfde plek. Kies er een in een andere buurt, voor uw kinderen is die kleine stap een hele nieuwe wereld!

Fijne vakantie!

Hopelijk inspireren deze tips u om er een leuke en onvergetelijke kerstvakantie van te maken. Misschien zetten ze u wel aan om verder na te denken over een mooie invulling van de vrije tijd met uw gezin. En deel deze uitstapideetjes gerust met familie, vrienden of collega's.

P&V wenst u fijne, warme en veilige feestdagen.

Nieuwe artikels