De mini-omniumverzekering: een verstandige keuze, zonder compromissen

De mini-omnium van P&V is de verstandige keuze voor uw auto: u bent beschermd tegen alle gevaren, zelfs de gevaren die u niet kunt voorzien. Concreet verzekert u uw auto tegen schade door brand, glasbraak, aanrijding met een dier of diefstal.

De vier voordelen van de mini-omniumverzekering van P&V

 • De meest voorkomende schade is gedekt.
 • U betaalt geen vrijstelling op de waarborgen.
 • U kiest het bedrag van uw premie op basis van de leeftijd van uw auto.
 • Bij een ongeval hebt u recht op 24/7 bijstand, overal in België. 

Wat dekt de mini-omnium precies?

Wat dekt de mini-omnium? 

Een bescherming tegen de meest voorkomende schades aan uw wagen

De mini-omnium is een doeltreffende bescherming voor uw auto. Een hagelbui beschadigt de carrosserie? Met de mini-omnium van P&V worden de kosten voor dergelijke onvoorziene gebeurtenissen terugbetaald.

Een formule zonder vrijstelling

Diefstal, brand, gebroken ruit, aanrijding met een dier? Met de mini-omniumformule is voor deze schade geen vrijstelling van toepassing.

Een doeltreffende bescherming met een mini-omnium, zelfs na twee jaar 

Uw auto is twee jaar of ouder en u wilt hem zo goed mogelijk beschermen? Ontdek de mini-omnium waarvan de premie zich aanpast aan de waarde van uw auto.

Bijstand 24/7

Pech of een lekke band? Uw auto wordt ter plaatse gerepareerd door een erkende hersteller. Als dat nodig is, zorgt P&V er ook voor dat u uw reis kunt voortzetten.

Herstellingen aan uw auto bij een ongeval 

U bent met uw auto tegen een boom gereden? De mini-omnium dekt deze herstellingen niet. Maar de klassieke omniumverzekering wel. 

Ontdek de Omnium

U bent niet beschermd bij een conflict

Een auto-ongeval kan een gevoelig onderwerp zijn. Dankzij de waarborg Rechtsbijstand worden uw rechten automatisch verdedigd bij een geschil.

Ontdek de Rechtsbijstand

Bescherming van de bestuurder

Wist u dat de standaard mini-omniumverzekering u niet dekt bij lichamelijke schade? Kies de optie Bescherming van de bestuurder voor een perfecte aanvulling van uw autoverzekering.

Ontdek de verzekering Bescherming van de bestuurder

Een eerlijke bescherming

Uw P&V adviseur staat voor u klaar

Wanneer het over uw verzekeringen gaat, is het belangrijk dat u kunt rekenen op een vertrouwenspersoon. Iemand die naar u luistert, die rekening houdt met uw situatie en u begrijpt. Voor alle vragen over uw verzekeringen is uw P&V adviseur uw bevoorrechte gesprekspartner. Hij stelt zijn beroepservaring volledig tot uw beschikking.

Vind mijn P&V-adviseur

Een verzekeringsmaatschappij als geen ander...

Sinds onze oprichting in 1907 dragen wij waarden als solidariteit, samenwerking en nabijheid hoog in het vaandel.In tegenstelling tot de meeste andere verzekeraars is P&V Verzekeringen, als coöperatieve vennootschap, een onderneming van de sociale economie.

Meer info

De mini-omniumverzekering

De mini-omnium bevat veel waarborgen die u beschermen tegen kleine schade. U wordt vergoed bij schade veroorzaakt door:

 • glasbreuk (inclusief panoramisch dak) 
 • schade door natuurkrachten 
 • schade door de aanrijding met een dier 
 • schade door brand, ontploffing of bliksem 
 • diefstal of poging tot diefstal (optioneel)

Met deze omnium is uw auto tijdens een eerste periode voor 100% van de oorspronkelijke cataloguswaarde verzekerd. Na die eerste periode zakt de waarde elke maand met 1%.


Hoe lang duurt die eerste periode? Er zijn drie mogelijkheden:

 • 6 maanden 100% 
 • 12 maanden 100% 
 • 24 maanden 100% 

Verleng uw omnium en kies voor een dalende premie

Uw auto is al twee jaar oud en u twijfelt of u uw mini-omniumverzekering zou behouden? Kies dan voor de omniumverzekering  van P&V waarvan de premie zich aanpast aan de waarde van uw auto. Hoe ouder uw auto wordt, hoe meer uw premie daalt.

 • Als u kiest voor deze formule, daalt uw premie jaarlijks met 5%. De premie houdt namelijk rekening met de waarde van uw auto. De waarde wordt vooraf vastgesteld: de startwaarde is de oorspronkelijke cataloguswaarde.
 • Daarna zakt de waarde elk jaar met 15%.
 • Als uw auto bijvoorbeeld vier jaar oud is, bedraagt de verzekerde waarde nog 52,20% van de oorspronkelijke cataloguswaarde. Goed voor een premiekorting van 20% ten opzichte van de klassieke omnium (formule 6 maanden).

Voortaan kunt u uw auto dus langer en voordeliger met een mini-omnium verzekeren.