Bouw uw pensioen op met de Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ)

Extra aanvulling op uw wettelijk pensioen

Bent u een zelfstandige zonder vennootschap? Dankzij de Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ) kunt u nu, bovenop uw VAPZ, een extra pensioenkapitaal opbouwen op een fiscaal voordelige manier. Zo kunt u ook op pensioenleeftijd volop verder genieten van het leven.

Wat zijn de voordelen van een POZ?

Fiscaal aantrekkelijk

De premies die u in de POZ stort, geven recht op een belastingvoordeel van 30%.

Gunstige inkomensbelasting:

Bij de uitbetaling van het eindkapitaal op de wettelijke pensioenleeftijd betaalt u slechts een belasting van 10%. 

Pensioenopbouw tot 80% van uw inkomen

De totale pensioenopbouw (wettelijk en aanvullend) mag tot 80% bedragen van uw huidig inkomen.

Financiële bescherming voor uw nabestaanden

Vul uw POZ aan met een aanvullende overlijdens- of arbeidsongeschiktheidsdekking.

Wie kan een POZ afsluiten?

Naast zelfstandigen zonder vennootschap komen ook vrije beroepers, meewerkende echtgenoten, zelfstandige helpers en zelfstandigen in bijberoep in aanmerking.

Zekerheid of wat meer risico

Sparen voor een aanvullend pensioen kan via verschillende formules. Wilt u zekerheid? Kies dan voor een tak 21-oplossing die een gewaarborgd rendement garandeert met daarenboven een mogelijkheid op winstdeelname. Wie een potentieel hoger rendement nastreeft, gaat best voor een tak 23-verzekering. Het rendement hangt af van een beleggingsfonds, maar hier is geen kapitaalsgarantie. Ten slotte kunt u ook kiezen voor een combinatie van tak 21 en tak 23.

Ethisch beleggen met Funds for Good

Beleggen en tegelijkertijd een sociaal project steunen, zónder aan rendement in te boeten, kan met Funds for Good. Via Funds for Good Philantropy schenkt ze 50% van haar eigen winst (met een minimum van 10% van haar inkomsten) om leningen op eer (intrestvrije leningen van het eigen vermogen) toe te kennen aan werkzoekenden als aanvulling op een microkrediet van één van haar microfinancieringspartners.

Zo biedt Funds for Good werklozen de kans hun eigen job te creëren, te starten als zelfstandige en opnieuw een plaats te veroveren op de arbeidsmarkt. Daarnaast investeren de medewerkers zelf 25% van hun tijd in dit sociaal project.

 

Interesse?

Bent u een zelfstandige zonder vennootschap, bent u minstens drie jaar actief en in orde met uw sociale bijdragen? En hebt u een inkomen hoger of gelijk aan 35 000 euro? Dan kan de POZ interessant zijn voor u.

Vul snel dit onlineformulier in. Een P&V-adviseur zal u contacteren en een vrijblijvende offerte aanbieden op maat van uw persoonlijke situatie. Twijfel niet en profiteer nu van de voordelen van dit nieuwe spaarproduct.