Met de fiets naar het werk: wat dekt de fietsverzekering?

Gepost in: Fiets

Image of the blog article

Een ongeval op weg naar het werk is in sommige gevallen een arbeidsongeval, en dan komt de arbeidsongevallenverzekering van uw werkgever tussen in de kosten. Maar deze verzekering dekt enkel lichamelijke schade. De stoffelijke schade aan uw fiets of accessoires is dus niet gedekt. Voor deze schade sluit u maar beter een fietsverzekering af. Voor schade aan derden kunt u een beroep doen op uw familiale verzekering.
 

Wat vergoedt de fietsverzekering bij een ongeval in uw woon-werkverkeer?


Als u een ongeval heeft op weg naar het werk of van het werk naar huis, beschermt uw fietsverzekering u tegen schade aan uw fiets, zelfs wanneer u aansprakelijk bent voor het ongeval.  Bij het afsluiten van uw fietsverzekering kunt u ervoor kiezen om bepaalde fietsaccessoires mee te verzekeren. De schade aan deze accessoires is dan uiteraard ook gedekt wanneer u een ongeval hebt. 
 

Bijkomende bescherming: diefstal en vandalisme


Bovendien komt uw fietsverzekering tussen in de kosten in geval van diefstal van uw fiets of beschadigingen door vandalisme of natuurrampen. Als u geregeld naar het werk fietst, is een fietsverzekering dus de kers op de taart om honderd procent gerust te vertrekken.
 

Veilig op weg dankzij de P&V-fietsverzekering


Onze flexibele fietsverzekering biedt een uitstekende dekking tegen diefstal en materiële schade, en u kunt kiezen voor aanvullende waarborgen. Bekijk hier onze fietsverzekeringbereken uw premie of ga langs bij uw P&V-adviseur.  

Nieuwe artikels