P&V en Liberty Rider redden mensenlevens

Gepost in: Motorfiets

Image of the blog article

In 2019 waren er onder de 644 verkeersdoden in België 84 motorrijders (Statbel, Verkeersongevallen 2019). Voor een verzekeraar als P&V vragen dergelijke cijfers om oplossingen.

Hoe kunnen we het aantal slachtoffers onder motorrijders verminderen of ten minste hun risico op een dodelijk ongeval beperken? Als u weet dat veel motorrijders overlijden na een ongeval omdat de hulpdiensten te laat aankomen, dan is de vraag: hoe kunnen we de hulpdiensten verwittigen en ze zo snel mogelijk naar de plaats van het onheil sturen?

Een ander pijnpunt is de uitrusting van een motorrijder. Een helm, een jas, een broek, laarzen en handschoenen bieden eigenlijk niet genoeg bescherming. Onze tweede uitdaging is dan ook even lastig: hoe kunnen we motorrijders fysiek beter beschermen en hun overlevingskansen bij een ongeval vergroten? En bestaat er überhaupt een manier om het risico op motorongevallen te voorkomen?

P&V zocht en vond een antwoord op deze vragen via:

Het aanbod P&V Motor

Ons aanbod voor motorrijders vertrekt vanuit een solide burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering en is gericht op preventie.

Goed beschermd op weg? Denk dan ook aan:

Bijstand voor uw motor

Bij pech, ongeval of diefstal is P&V 24/7 bereikbaar om u en uw eventuele passagier bij te staan.

Bescherming van de motorrijder

Dat is een must! Er wordt al snel vergeten dat de BA enkel de schade dekt... aan de anderen. Voor de bestuurders die na een ongeval medische zorgen nodig hebben, is er de dekking Bescherming van de motorrijder.

Bescherming van de uitrusting

Denk hierbij aan de verplichte uitrusting (helm, handschoenen, laarzen, broek en jas), maar ook aan enkele meer specifieke accessoires die de veiligheid verhogen, zoals een airbagvest of bodyprotector.

Onze partners die mee over uw veiligheid waken

Liberty Rider

Liberty Rider is een iPhone- en Android-app die ontworpen is om uw overlevingskansen bij een motorongeval te vergroten. Hij dient ook als gps voor de motorfiets (en waarschuwt u zelfs voor gevaarlijke bochten) en als copiloot als u alleen rijdt. Met Liberty Rider kunnen uw familie en vrienden niet alleen uw route in realtime mee volgen, de app waarschuwt bovendien de hulpdiensten bij een ongeval.

De hulpdiensten verwittigen, hoe werkt dat?

Wanneer de app een 'risicosituatie' registreert (bruuske vertraging, schok), dan zet hij een waarschuwingsprocedure in gang en stuurt hij u een bericht. Als u dit bericht niet beantwoordt, dan belt de app u op. Als u niet antwoordt, dan worden de hulpdiensten zo snel mogelijk verwittigd.

En dat werkt?

De app werd intussen al meer dan 550.000 keer gedownload.

Alleen al in België detecteerde Liberty Rider 30 ongevallen. Vijf van die slachtoffers konden dankzij Liberty Rider levensreddende hulp krijgen!

Eén van hen is Benjamin Buelens. Hij getuigt over zijn frontale aanrijding met een auto en vertelt hoe Liberty Rider motorrijders kan redden bij een ongeval:
 

 

Test Liberty Rider, de perfecte copiloot voor elke motorrit (selecteer P&V in de lijst van partners):


  
In&motion

In&motion is een andere partner van P&V die ook tot doel heeft om levens te redden.

Deze partner biedt een gamma actieve beschermingsproducten, voornamelijk airbags voor motorrijders. De In&motion-oplossing bestaat uit verschillende elementen:

  • Een airbagvest dat u onder uw jas kunt dragen
  • De My In&box-app op uw smartphone die de bewegingen van uw motor registreert
  • Een In&box die zo nodig de airbag activeert
  • Een gaspatroon om de airbag in enkele microseconden op te blazen

P&V Motor-klanten genieten van een korting op de aankoop van hun In&motion-airbag. Alle info over dit aanbod vindt u hier.

Welke motor, uitrusting or rijstijl u ook hebt: bij P&V kunt u terecht voor een compleet beschermingsaanbod met de nadruk op preventie. Een echte meerwaarde voor alle motorrijders in België! Vraag ernaar bij uw P&V-adviseur.

Nog geen klant? Een van onze adviseurs geeft u graag meer uitleg.

Nieuwe artikels