P&V is partner van Liberty Rider


De valdetectie-app voor motorrijders


P&V is de eerste Belgische verzekeraar die samenwerkt met Liberty Rider, een van succesvolste apps voor motorrijders van de laatste jaren. Veiligheid en gebruiksvriendelijkheid staan voorop in deze app, die valdetectie combineert met een automatische noodoproepfunctie. Dit partnership met Liberty Rider toont ons engagement voor de veiligheid van onze klanten die graag met de motor of scooter rijden.

 

 

Download de Liberty Rider-app 

Bij het aanmaken van uw profiel selecteert u P&V als verzekeraar

   

Wat is Liberty Rider?


Liberty Rider, dat is in de eerste plaats een missie: levens redden. Hoe gaat dat in zijn werk? Met behulp van een app die motorongevallen detecteert en automatisch de hulpdiensten inschakelt. Al 96 motorrijders (waarvan 2 in België) hebben hun leven te danken aan de Liberty Rider-app, die ervoor zorgde dat de hulpdiensten snel ter plaatse waren.

Wat biedt de Liberty Rider-app?

 

Bescherming

Liberty Rider detecteert ongevallen en verwittigt bij een valpartij onmiddellijk de hulpdiensten. Liberty Rider biedt deze dienst aan in samenwerking met onze bijstandsverlener IMA. En er is meer: u kunt ook uw locatie in realtime delen met familie en vrienden, zodat zij u gedurende uw hele rit kunnen volgen. Als u dat wenst, bereidt Liberty Rider zelfs een sms voor die u enkel nog naar hen moet versturen om ze gerust te stellen bij uw vertrek en aankomst. Kortom, technologie ten dienste van uw veiligheid. 

Navigatie

Profiteer van een gps-systeem speciaal voor motorrijders. Kies de beste route uit de voorgestelde opties en sla uw rit op. Liberty Rider waarschuwt u ook altijd voor gevaarlijke bochten. Zo rijdt u met volle gemoedsrust.

Avontuur

Een sportieve rit of lekker cruisen? P&V werkt samen met Liberty Rider om u de mooiste ritten aan te bieden, zowel in België als de grenslanden. Profiteer ook van een aantal extra functies: onderhoudsbeurten opvolgen, info delen op sociale media enz.

Hoe regelt Liberty Rider de interventie van de hulpdiensten bij een ongeval?


De applicatie start de alarmprocedure die in drie stappen verloopt:
 

1. Er gaat een alarm af op uw telefoon

Het alarm van Liberty Rider weerklinkt gedurende twee minuten, zodat u de tijd hebt om tot uw positieven te komen en ons te informeren over uw toestand. U kunt dan bevestigen dat alles goed gaat, ofwel rechtstreeks 112 bellen.

2. Wij krijgen een alarmmelding

Als u tijdens die twee minuten niets doet, worden uw locatie en alle nodige informatie doorgegeven aan onze bijstandsdienst (IMA), die 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar is. 
 

3. Wij contacteren u

Om er zeker van te zijn dat we moeten ingrijpen en om alle nodige informatie over de situatie te krijgen, proberen we u driemaal te contacteren.

4. Wij sturen de hulpdiensten

Als u ons zegt hulp nodig te hebben of als u niet kunt antwoorden, sturen we de hulpdiensten naar de exacte plaats van het ongeval. De hele procedure is voor u volledig gratis.

Geniet gratis van Liberty Rider Premium 

P&V zet volop in op de veiligheid van de motorrijders en biedt alle P&V-Motorklanten gratis toegang de Premiumversie van de Liberty Rider-app.

U hebt een motorverzekering bij P&V en uw motor heeft een vermogen van minstens 125 cc (of 4 kW bij een elektrische aandrijving)? De voordelen en exclusieve diensten van de Liberty Rider-community interesseren u wel? Download dan nu de Liberty Rider-app en geniet gratis van deze digitale copiloot gedurende de volledige looptijd van uw contract, zolang Liberty Rider partner is van P&V, welke verzekeringsformule u ook kiest.

Download de Liberty Rider-app 


Bij het aanmaken van uw profiel selecteert u P&V als verzekeraar:

 

 

1. Maak uw profiel aan en selecteer P&V als verzekeringspartner
 

2. Bekijk de voordelen waarvan u kunt genieten met Liberty Rider.

 

3. Voer uw nummerplaat in. U ontvangt een bevestiging dat u voldoet aan de voorwaarden voor dit aanbod. 

4. De activatie is in orde


 

Enkele veelgestelde vragen

 

 

Hebt u nog vragen? Ga naar de FAQ van Liberty Rider.

+ 400.000

gebruikers in Frankrijk en België

+ 490 miljoen

kilometer

98

levens gered