Op reis met de camper?

Gepost in: Voertuig Familie Vakantie

Image of the blog article

Veilig en vrij op weg met de motorhome

Geen zin in drukke hotels, lawaaierige luchthavens of overvolle stranden? ‘Vrijheid, blijheid’ is uw motto? En nog geen concrete vakantieplannen voor deze zomer? Dan is een trip met een camper u misschien wel op het lijf geschreven. Bovendien kunt u met de hulp van P&V veilig een vakantieverblijf op wielen huren. 

Volop genieten van de natuur

Reizen met een motorhome zit in de lift. Vooral de vrijheid die het reizen met een kampeerwagen biedt, trekt heel wat reizigers aan. Bovendien kunt u met een camper overnachten op de mooiste plekjes: in bossen, natuurparken, aan een rivier, in de bergen,… en dat uiteraard met alle respect voor de natuur.

Goed om weten:

  • Rijden met een kampeerwegen is anders dan met een gewone wagen. Het voertuig is hoger, langer en ook een stuk breder. Daarnaast heeft het ook een langere remafstand.
  • Wist u dat de Vlaamse kampeertoeristen elk jaar een opfrissingscursus manoeuvres voor caravan- en motorhomereizigers organiseren? Iedereen is welkom.
  • Let ook op het gewicht van uw motorhome. Weegt uw voertuig meer dan 3,5 ton dan hebt u een vrachtwagenrijbewijs nodig (C of C1). Anders volstaat een rijbewijs B. 

Airbnb voor campers  

Campers zijn niet goedkoop, zeker niet als u kiest voor een luxueuze integraalcamper. Maar wat dacht u van huren? P&V werkt sinds 2019 samen met Yescapa, een platform voor de particuliere verhuur van campers, camperbusjes en campervans. Het platform biedt eigenaars van vrijetijdsvoertuigen de mogelijkheid om hun motorhomes te verhuren. Zo kunnen ze hun eigen kosten drukken en de gebruikstijd van hun voertuig verhogen. Tegelijkertijd wordt het reizen per camper voor meer mensen toegankelijk door de aantrekkelijke tarieven en een gebruiksvriendelijk systeem.

Hoe werkt het?

U maakt uw keuze uit een aanbod van campers en omgebouwde vans, verspreid over heel Europa. U kunt kiezen voor een voertuig dicht bij huis en heel Europa doorkruisen. Of u neemt het vliegtuig naar het buitenland en huurt rechtstreeks ter plaatse, op de Canarische Eilanden, in Corsica of Schotland bijvoorbeeld. Yescapa kijkt de aanbiedingen na en controleert de documenten van elk voertuig, inclusief de technische keuring.

Veilig op weg

De verhuurde vans en campers zijn verzekerd door de eigenaar voor privégebruik maar die waarborgen gelden meestal niet bij verhuur. Daarom werkten Yescapa en P&V samen een tijdelijke verzekering uit voor verhuur tussen particulieren. Dankzij deze verzekering kunt u met een gerust hart op vakantie vertrekken.

Uw P&V-adviseur helpt u graag verder

Of u nu met de camper op vakantie gaat, met de auto, de trein, het vliegtuig of u kiest voor  een staycation, uw P&V-adviseur zorgt er graag voor dat u onbezorgd kunt genieten. Vragen? Stuur een mailtje of bel voor een afspraak, uw P&V-adviseur maakt graag tijd voor u.

Nieuwe artikels