5 redenen om een fietsverzekering af te sluiten

Gepost in: Fiets

Image of the blog article

Elk jaar wordt een groot aantal fietsen gestolen of beschadigd door vandalen. Gelukkig bestaan heel wat flexibele en betaalbare fietsverzekeringen die tussenkomen in de kosten. Bovendien beschermen ze u als fietser bij ongevallen. Ontdek hier vijf goede redenen voor een fietsverzekering.  

1. Vergoeding van uw gestolen fiets


Of u nu met een stadsfiets, elektrische fiets of koersfiets rijdt: met de P&V-fietsverzekering bent u gedekt tegen diefstal, op voorwaarde dat uw fiets correct op slot zat. Meer informatie vindt u in de infofiche en algemene voorwaarden.  
 

2. Bijstand bij pech onderweg dankzij uw fietsverzekering 


Niets zo vervelend als onderweg naar het werk fietspech hebben en niet meer kunnen verder fietsen. Lekke band? Gebroken ketting? Bij de meeste fietsverzekeringen, zoals die van P&V, is pechbijstand standaard inbegrepen. Dat houdt in dat we u tot op uw bestemming of terug naar huis brengen en de herstelling van uw fiets regelen. 
 

3. Tegemoetkoming in de kosten door ongevalschade 


Uw familiale verzekering dekt de kosten van de schade die u bij een ongeval aan een ander berokkent. Maar uw fietsverzekering dekt evengoed de schade die u zélf oploopt. U krijgt dus een vergoeding voor de herstellingen aan uw fiets, het fietsslot en/of uw verzekerde accessoires. P&V komt trouwens ook tegemoet bij schade door een poging tot diefstal. 
 

4. Lichamelijk letsel bij een fietsongeval 


Tussenkomst bij lichamelijk letsel is vaak een bijkomende waarborg waarop u kunt intekenen. Door deze waarborg als optie aan te bieden, wil P&V u de mogelijkheid geven uw fietsverzekering helemaal zelf samen te stellen, op maat van uw behoeften. Wanneer u kiest voor de formule Go further of Go All The Way, kiest u ook voor de waarborg ‘lichamelijk letsel’. Deze waarborg dekt medische kosten en geeft u een vergoeding bij tijdelijke en blijvende arbeidsongeschiktheid.
 

5. Ook gerust op vakantie 


Neemt u uw fiets mee op vakantie? De meeste fietsverzekeringen dekken niet alleen eventuele schade in België, maar ook buiten de landsgrenzen. Raadpleeg uw contract om te weten in welke landen u precies gedekt bent. Geniet alvast van de fijne fietstochten! 
 

De P&V-fietsverzekering 


Onze flexibele fietsverzekering biedt een uitstekende dekking tegen diefstal en materiële schade, en u kunt kiezen voor aanvullende waarborgen. Bekijk hier onze fietsverzekering, of ga langs bij uw P&V-adviseur.   

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Fiets ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één maand met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Nieuwe artikels