Fietsverzekering van P&V 


Met de fietsverzekering van P&V geniet u in alle veiligheid van uw ritten met de fiets. Onze fietsverzekering biedt u

 • Een heel complete dekking, inclusief bijstand
 • Verzeker u uw fiets digitaal in enkele minuten
 • Een maandelijkse abonnementsformule
 • Persoonlijk advies van uw adviseur

Preventie en veiligheid in het verkeer vinden wij als verzekeraar heel belangrijk. Daarom steunt P&V de Fietsersbond, e en vereniging die zich inzet voor de uitbouw van zachte mobiliteit

Vertel ons iets over uw fiets

Ik wil mijn
verzekeren.
Deze is
dan 1 jaar.
De aankoopprijs is
(incl. accessoires en btw)
Bereken mijn prijs

Voor alle soorten fietsen en zachte vervoermiddelen


Klassieke of elektrische fiets, elektrische step, bakfiets, hoverboard, segway, rolstoel met elektrische motor … Hoe u zich ook verplaatst: met onze verzekering kunt u veilig en zorgeloos op pad.


 

Flexibel maandabonnement

 

Kies voor een flexibele fietsverzekering, met maandelijkse premies én de mogelijkheid om uw contract op te zeggen wanneer u dat wilt. Een schadegeval aangeven? Dat gaat heel eenvoudig en snel in  uw persoonlijke klantenzone.


 

Volledig digitaal afgesloten, maar een P&V-adviseur van vlees en bloed

Met al uw vragen en bezorgdheden of voor hulp bij het afsluiten van uw verzekering kunt u altijd terecht bij uw P&V-adviseur. Vind een adviseur in uw buurt.


 

Onze fietsverzekering

Compleet en eenvoudig


Vanaf € 8/maand

Een fietsverzekering die verder gaat

Zorgeloos op weg

Wij zorgen voor de beste verzekering voor u, uw passagiers en uw zacht vervoermiddel, zodat u zonder zorgen op pad kunt.

De beste bescherming

Samen met onze partners bieden we u, uw passagiers en uw zacht vervoermiddel de beste bescherming. Bovendien delen we preventietips tegen ongevallen en/of diefstal.

Altijd mobiel

Wij zorgen voor de juiste pechverhelping en bijstand, zodat u - wat er ook gebeurt - altijd op uw bestemming raakt.

Voor veiliger verkeer

P&V steunt initiatieven voor veiliger verkeer. Zo creëren we de veiligste omstandigheden voor onze klanten, samen met onze partners.

Hoe uw fietsverzekering online afsluiten?

1. Bezorg ons uw gegevens 

Bezorg ons de gegevens van uw fiets: het type, de aankoopdatum en de prijs. Laat ons weten of u ook lichamelijke schade wil verzekeren en/of rechtsbijstand wenst.

2. Upload de nodige documenten

Zorg dat u de aankoopfactuur van uw fiets en eventuele accessoires bij de hand hebt. En enkele foto’s van uw fiets. Smile!

3. Betaal via Visa, Mastercard of American Express

Veilig en eenvoudig betalen met uw kredietkaart.

4. Met een gerust hart de baan op

Na betaling bent u onmiddellijk verzekerd en kunt u zonder zorgen op pad. Ketting gesmeerd? Fiets ze!

 

Een trofee voor onze P&V-fietsverzekering

Onze fietsverzekering heeft de Decavi-trofee Innovatie 2020 gewonnen!

Lees het volledige Persbericht van DECAVI

Veiliger verkeer, daar werken we aan met deze partners: 
 

Met PROVIZ trotseert u de duisternis en komt u veilig aan op uw bestemming. Deze firma ontwikkelt fietskledij en accessoires met reflecterende elementen en neonkleuren die uw zichtbaarheid in het verkeer vergroten. Kiest u voor de fietsverzekering van P&V? Dan krijgt u 20% korting op alle producten van PROVIZ.

 

HEXLOX maakt innovatieve oplossingen om al uw fietsaccessoires (van wielen tot zadel) te beschermen tegen diefstal. Kiest u voor P&V? Dan krijgt u 10% korting op alle producten van HEXLOX.

Preventie en veiligheid in het verkeer vinden wij als verzekeraar heel belangrijk. Daarom steunt P&V de Fietsersbond met een financiële bijdrage zodra een klant gedurende twaalf maanden schadevrij blijft. 


Cosmo Connected ontwikkelt helmen en fietsverlichting die u kunt connecteren met uw smartphone. Met de app deelt u uw fietstraject met uw familie. Dankzij de valdetectie worden uw familieleden meteen op de hoogte gebracht, zodat hulp snel ter plaatse kan komen. Met uw P&V-fietsverzekering krijgt u 20% korting op Cosmo-producten.

 

U hebt of overweegt een fietsverzekering van P&V? Lees dan zeker het informatiedocument en de algemene voorwaarden van dit product.  U kunt deze documenten ook opvragen bij uw P&V-adviseur.

Wat zit in onze verzekering en wat niet?

 

Dit is verzekerd

 • Diefstal, of poging tot diefstal.
 • Materiële schade door brand, vandalisme, ongevallen, dieren of natuurelementen.
 • Pechverhelping: uw verzekerde voertuig wordt naar uw woonplaats of naar een hersteller gebracht.
 • Persoonlijke ongevallen: de medische kosten na een ongeval met lichamelijke schade worden terugbetaald. Ook in het geval van blijvende of tijdelijke arbeidsongeschiktheid of overlijden is er een vergoeding.
 

Dit is niet verzekerd

 • Fietsen die ouder zijn dan een jaar.
 • Schade als gevolg van slijtage, mechanische defecten of constructiefouten.
 • Bij diefstal en materiële schade geldt een vrijstelling van 100 euro.
 • U kunt maximaal twee keer per jaar een beroep doen op de bijstand in deze verzekering.

 

* Deze opsomming is niet exhaustief. Raadpleeg ons infofiche voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

 


 

Nieuwe blogartikels

Wettelijke bepalingen

Uw verzekering P&V Fiets wordt gesloten voor een periode van één maand en wordt stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van één maand, tenzij de partijen bij het contract zich hiertegen verzetten op de door het contract voorziene wijze.

De verzekering P&V Fiets is onderhevig aan uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden die van toepassing zijn op het verzekerde risico: alvorens deze verzekering af te sluiten, adviseren wij u kennis te nemen van het informatiedocument van dit product en de algemene voorwaarden van toepassing op deze verzekering. Deze documenten zijn beschikbaar op deze site of via uw verzekeringstussenpersoon. 

Wij nodigen u uit om tevens onze klantenbrochure en privacypolitiek te raadplegen voor meer informatie met betrekking tot de gedragsregels inzake verzekeringen en de manier waarop wij met uw persoonsgegevens omgaan. Wij verbinden ons ertoe, als verwerkingsverantwoordelijke, om de persoonsgegevens te verwerken overeenkomstig de geldende privacywetgeving. 

Voor elke klacht met betrekking tot dit contract kan u zich richten tot: 

In eerste instantie : de dienst Klachtenmanagement van P&V Verzekeringen Koningsstraat 151, 1210 Brussel, tel: 02/250.90.60, e-mail: klacht@pv.be

Bent u niet tevreden met het antwoord van onze dienst Klachtenmanagement : de Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel, www.ombudsman-insurance.be

Dergelijke klacht sluit de mogelijkheid om een gerechtelijke procedure te starten niet uit.