Bijstand na schade blijft gegarandeerd

Gepost in: Voertuig Woning Corona - Covid-19

Image of the blog article

Dringende bijstand nodig na schade aan uw auto of woning? Wij blijven tot uw beschikking

Heel wat ondernemers moeten hun activiteiten tijdelijk stopzetten door de coronacrisis. Bedrijven die toch open blijven, passen hun dienstverlening aan op basis van de veiligheidsvoorschriften van de overheid. Dat geldt ook voor IMA Benelux, al jarenlang onze partner voor bijstand na autoschade en motorpech, woningschade en bijstand aan personen.

Voor dringende bijstand kunt u nog altijd terecht op het nummer 02 229 00 11, 7 dagen op 7 en 24 uur op 24. Dankzij telewerk blijft de telefonische permanentie bij IMA ook vandaag gegarandeerd.

Hierna vindt u een overzicht van de bijstandsdiensten die we vandaag nog bieden. Dit is een momentopname, want de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, kunnen te allen tijde worden verstrengd of versoepeld.

Wat bij motorpech of een auto-ongeval?

Als u een auto-ongeval hebt, kunt u nog altijd een beroep doen op IMA Benelux. De pechverhelper die IMA voor u inschakelt, zal tijdens zijn interventie de social distancing-richtlijnen strikt naleven en de nodige hygiënische voorzorgsmaatregelen nemen. Om die reden weigeren sommige pechverhelpers die een voertuig moeten takelen om ook de verzekerde mee te nemen. In dat geval wordt voor u een taxi gebeld.

De garage waar uw voertuig naartoe moet worden gebracht is gesloten? Dan zal de bijstandsverlener uw voertuig naar uw woonplaats takelen. Als uw voertuig daar niet kan worden geparkeerd, dan neemt de bijstandsverlener het mee en stationeert hij het voorlopig in zijn bedrijf.

En bij motorpech? Als u een pechbijstandsverzekering hebt, dan kunt u rekenen op dezelfde takelservice als bij een ongeval.

Voor een dringende herstelling na glasbreuk neemt u best zelf contact op met Carglass op 078 78 12 11.

Vervangwagens langer ter beschikking

Na een ongeval (en als u hiervoor verzekerd bent ook na motorpech) helpt onze bijstandsverlener u om via het dichtstbijzijnde autoverhuurbedrijf aan een vervangwagen te geraken.

In principe mag u deze vervangwagen maximaal vijf dagen gebruiken of tot uw eigen garage u een vervangwagen ter beschikking stelt, maar het is belangrijk dat u hierover duidelijke afspraken maakt met uw bijstandsverlener en garagist.

Als de vraag naar vervangwagens groter is dan het aanbod, geven we vandaag voorrang aan artsen, ziekenhuispersoneel, politie, brandweer en andere hulpverleners. Het is dan ook mogelijk dat we niet voor al onze klanten meteen een vervangwagen ter beschikking kunnen stellen. We rekenen in dat geval op uw begrip!

Bijstand voor uw woning

Dringende interventies aan woningen blijven gegarandeerd tijdens deze periode. Deze bestaan in de eerste plaats uit voorlopige maatregelen (beveiligen of voorkomen van verdere schade aan uw woning).

Definitieve herstellingen kunnen ook gebeuren, maar zijn afhankelijk van de voorraad grondstoffen en materialen waarover de dienstverlener nog beschikt. Als blijkt dat een definitieve herstelling momenteel onmogelijk is, dan neemt u best contact op met uw dienstverlener om een latere datum af te spreken.

Wat met mijn expertise?

Alle geplande schade-expertises worden uitgesteld tot een later tijdstip. Als alternatief kan een video-expertise worden aangeboden. Contacteer hiervoor uw expert of de cel Expertise van P&V op het nummer 02 250 96 83.

Bijstand aan personen in het buitenland

De bijstand die we momenteel kunnen bieden in het buitenland, hangt af van de veiligheidsmaatregelen van het land waarin de verzekerde zich bevindt, van eventuele problemen die onze medische bijstandsverleners ter plaatse ondervinden en van de richtlijnen van onze regering op het vlak van repatriëring. Afhankelijk van de situatie zoeken we de beste oplossing voor onze verzekerden, maar dat zal soms wat meer creativiteit en tijd kosten dan normaal.

Een schadegeval? Uw P&V-adviseur blijft u eerste aanspreekpunt

Dringende bijstand nodig voor uw woning of auto? Dan kunt u ook vandaag terecht bij onze professionele bijstandsverleners op 02 229 00 11. Met vragen over de verdere regeling van uw schade contacteert u uw P&V-adviseur.

Nieuwe artikels