Bent u goed verzekerd onderweg?

Gepost in: Voertuig

Image of the blog article

Met het openbaar vervoer, de auto, fiets of step? Er is voor iedereen een verzekeringsoplossing

Steeds meer mensen kiezen voor hun professionele en privé-verplaatsingen voor zachte mobiliteit (wandelen, fietsen, met de step, …), het openbaar vervoer of een systeem van voertuigdelen. Dat is vaak praktischer en goedkoper dan een eigen wagen, en in de stad meestal zelfs sneller.

De familiale verzekering beschermt u

Laat u uw auto ook wel eens staan ten voordele van de fiets, de elektrische step of het openbaar vervoer? Dan is de familiale verzekering (BA Gezin) van P&V er voor u. Voor een heel bescheiden premie dekt deze verzekering de financiële gevolgen van uw burgerlijke aansprakelijkheid voor de letsel- en materiële schade die u aan een andere persoon toebrengt. Bijvoorbeeld als u per ongeluk een voetganger aanrijdt met uw fiets. Een familiale verzekering is niet verplicht, maar wel onmisbaar: een ongeluk(je) is snel gebeurd.

Vergeet niet uzelf te beschermen

De familiale verzekering dekt de schade die u toebrengt aan anderen. Maar wat gebeurt er als u uw arm breekt tijdens een val met de fiets? Met de ongevallenverzekering privéleven krijgt u de medische kosten vergoed die niet worden terugbetaald door uw ziekenfonds. Ook als er geen wettelijke tussenkomst is voorzien. Daarnaast krijgt u een vergoeding bij blijvende ongeschiktheid én kunt u kiezen voor een vergoeding als u tijdelijk ongeschikt bent.

Uw rechten wereldwijd verzekerd

Extra bescherming biedt de rechtsbijstandsverzekering. Die verdedigt uw belangen als er bijvoorbeeld een geschil ontstaat na een ongeval met uw zacht vervoermiddel. Met deze verzekering krijgt u niet alleen juridisch advies maar worden ook alle kosten voor de verdediging van uw belangen terugbetaald: advocaat, deurwaarder, expert, gerechtskosten, … De dekking van een rechtsbijstandsverzekering is breed maar helpt u in de eerste plaats:

  • met uw strafrechtelijke verdediging als u een overtreding beging
  • bij uw burgerlijk beroep in een geschil waarvan u het slachtoffer bent, en dit om de schadevergoeding te krijgen waar u recht op hebt
  • in situaties waarbij de verantwoordelijke voor de schade zijn financiële verplichtingen niet kan nakomen.

Bent u gedekt als u een deelauto- of scooter gebruikt?

Poppy, Cambio, Lime of Scooty hebben voor u misschien geen geheimen, maar wat als u met een deelauto of -scooter een ongeval veroorzaakt en uw aansprakelijkheid wordt bewezen? In dat geval bent u gedekt door de autoverzekering van het deelvoertuig.

Om uzelf tegen de financiële gevolgen van een ongeval te beschermen, bijvoorbeeld bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid, is er de ongevallenverzekering privéleven van P&V. Ontstaan er na een ongeval geschillen, dan biedt onze rechtsbijstandsverzekering u de nodige bijstand.

Vragen?

Uw P&V-adviseur bezorgt u graag de juiste informatie, aangepast aan uw situatie. Vind hier een P&V-adviseur in uw buurt.

Nieuwe artikels