De drie mooiste motorritten voor de zomer

Gepost in: Vakantie Motorfiets

Image of the blog article

Nood aan een frisse neus nu de zon weer wat vaker van de partij is? Haal snel uw motor van stal, want in dit artikel stellen we u drie mooie motortochten voor, ver van de grote verkeersaders. De roadbooks zijn nu beschikbaar in de Liberty Rider-app, die gratis wordt aangeboden bij uw P&V Motorverzekering. U kunt ze natuurlijk ook downloaden naar uw gps.

Een verfrissende tocht aan de meren van l’Eau d'Heure

Deze mooie tocht van drie uur biedt u een prachtig uitzicht op de meren van de l’Eau d'Heure, een uniek natuurgebied met een bijzonder rijke fauna en flora. Stop dan zeker even in het restaurant 'Tri Marrants', waar u heerlijk kunt verpozen in een hartelijk en uniek kader. Steek na de middagpauze de grootste stuwdam van België over en ga hem van binnenuit ontdekken. Op het programma: een 360 graden-uitzicht over het hele merengebied van l’Eau d'Heure. Stap terug op uw stalen ros, rij verder tot aan de grens en bewonder de prachtige uitzichten langs de Maas.

Meer informatie over deze route voor minder ervaren motorrijders.

Laat u verleiden door de charme van West-Vlaanderen

Stap op de motor voor deze 84 km lange lus vanuit Lo-Reninge, de tweede kleinste stad van België. Tijdens deze rit van twee uur tussen land en zee doorkruist u unieke natuurgebieden, waaronder De Blankaart en de Viconia Kleiputten. De ideale stopplaats om te picknicken. Stap nadien terug op uw tweewieler en volg de IJzer tot aan de Noordzee. Rij langs de Belgische kust maar wees voorzichtig: u kruist mogelijk de kusttram die dagelijks tussen Knokke en De Panne rijdt op de langste tramlijn ter wereld.

Meer informatie over deze route voor beginnende motorrijders.

De Hoge Venen, tussen meren en rivieren aan de Duits-Belgische grens

Deze twee uur durende rit van 97 km start in Malmedy en is ideaal voor motorrijders met al een beetje toerervaring. Het begin van het traject is eerder rechtlijnig, waardoor u prima kunt genieten van de schoonheid van de natuur. Houd even halt aan het meer van Bütgenbach en adem de zuivere en verfrissende Ardense lucht in. Blijf helemaal in de sfeer als u uw rit hervat en cruise door velden en bossen. Na dit eerste rustgevende deel is het tijd voor wat bochtenwerk en nieuwe sensaties! U doorkruist een paar dorpen en het natuurpark van de Hoge Venen-Eifel. Sluit uw tocht af via het meer van Robertville en keer zo terug naar Malmedy.

Meer informatie over deze route voor minder ervaren motorrijders.

...

Zin om nog meer streken in België op de motor te ontdekken en zelfs af en toe grens over te steken? Download hier de andere roadbooks van P&V.

De Liberty Rider-app nog niet gedownload?

U hebt een motor van minstens 125 cc of 4 kW of u bent van plan er een te kopen? Het maakt niet uit of u al een P&V-motorverzekering hebt of er nu een wilt afsluiten, u bent in beide gevallen optimaal gedekt en u krijgt bovendien toegang tot de premiumversie van de Liberty Rider-app. U vindt er de door P&V en andere gebruikers aangeboden roadbooks en u kunt er ook zelf uw mooiste ritten delen.

Wat heeft de Liberty Rider-app u te bieden?

  • De app detecteert ongevallen. Dat betekent dat bij een val de hulpdiensten onmiddellijk worden gewaarschuwd.
  • Het speciaal voor motorrijders ontworpen gps-systeem biedt u een groot aantal routes en waarschuwt u voor gevaarlijke bochten.
  • U deelt uw locatie in realtime met uw familieleden, die u gedurende uw hele rit kunnen volgen. Liberty Rider maakt voor u ook een sms'je klaar dat u dan alleen nog maar naar hen moet versturen om hen gerust te stellen, bij vertrek en aankomst.
  • Tal van extra functies: toegang tot de roadbooks met de mooiste rondritten, follow-up van uw onderhoudsbeurten, delen van rijervaringen op sociale netwerken…

Raadpleeg voor meer info onze website en download de Liberty Rider-app


   

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Motor ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (https://www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Beste vrienden-motorrijders: P&V heeft een cadeau voor u!

Rijbewijs, uitrusting, opleidingen, preventie, ritsuggesties, verzekeringen… Ontdek onze tips en tricks om in alle veiligheid van uw motorritten te genieten.

Download nu uw gids voor motorrijders

Nieuwe artikels