Uw rechtsbijstand voor uw autoverzekering

Waarom bij P&V?

 • Beste rechtsbijstand van België in 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017
 • Kosten tot 125.000 euro vergoed
 • Aanvraag binnen de 2 werkdagen behandeld
 • Wereldwijde bescherming
 • Voorschot op schadevergoeding tegenpartij
 • Slechts 5,84 euro per maand

Bereken uw premie en ontvang een offerte:

Bereken

Waarom een rechtsbijstandsverzekering?

Iedereen kan een conflict krijgen dat met zijn auto te maken heeft. Bijvoorbeeld na een auto-ongeval of een verkeersovertreding. In dergelijke situaties komt een rechtsbijstandsverzekering goed van pas.

Wat kan een rechtsbijstand bij een geschil voor u doen?

 • Minnelijke schikking: uw rechtsbijstand probeert het conflict eerst op te lossen zonder tussenkomst van een advocaat of het gerecht.
 • Gerechtelijke procedure: uw rechtsbijstand zorgt voor administratieve en juridische hulp als een minnelijke schikking niet mogelijk is. De rechtsbijstand betaalt ook de gerechtskosten en het ereloon van uw advocaat.

Voordelen rechtsbijstand P&V

1. Beste rechtsbijstand auto op de markt

P&V werkt voor zijn rechtsbijstand auto samen met Arces. Hun rechtsbijstandsverzekering ‘Artikel 1’ werd in 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017 bekroond met de Decavi Trofee voor het beste product op de markt.

Het geheim? Door het Artikel 1 van de algemene voorwaarden bent u altijd zeker van de beste rechtsbijstand op de markt:

“Wij willen de beste waarborg rechtsbijstand auto aanbieden. Indien u op de Belgische markt een polis rechtsbijstand Auto vindt die u betere voorwaarden van tussenkomst biedt met het oog op het afhandelen van uw schadegeval, engageren wij ons om u dezelfde voorwaarden te bieden.”

2. Vergoeding tot 125.000 euro

De waarborg rechtsbijstand betaalt uw procedure- en advocaatkosten tot 125.000 euro. Vindt u op de markt een andere rechtsbijstandsverzekering met een hoger plafond, past Arces automatisch haar maximumbedrag aan.

3. Snelle service

Elke binnenkomende aanvraag wordt binnen de twee werkdagen behandeld. De schadedienst van Arces zoekt samen met u naar een pragmatische oplossing.

4. Wereldwijde bescherming

De rechtsbijstandsverzekering ‘Artikel 1’ van Arces komt tussen in alle landen ter wereld. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken.

Ter vergelijking, de meeste rechtsbijstandverzekeringen komen enkel tussen in de landen waar ook uw BA-autoverzekering van toepassing is. De lijst van deze landen vindt u op uw groene kaart, maar het gaat minstens om de deelstaten van de Europese Unie.

5. Voorschot op schadevergoeding

Arces betaalt u een voorschot op uw schadevergoeding, als de rechtbank een derde volledig heeft aansprakelijk gesteld. De schade mag wel niet het gevolg zijn van diefstal of de poging tot diefstal.

6. Als tegenpartij niet kan betalen

Arces vergoedt uw schade, met een maximum van 25.000 euro, als de tegenpartij niet kan betalen (‘insolventie van derden’). Voorwaarde is wel dat de rechtbank de tegenpartij aansprakelijk heeft gesteld, en dat het niet gaat om diefstal, afpersing of fraude, agressie of vandalisme.

7. Ook voor huurauto’s en aanhangwagens

Uw rechtsbijstandverzekering treedt niet alleen op bij geschillen over uw eigen auto. Arces staat u ook bij als u een geschil hebt over:

 • een auto die u toevallig hebt gebruikt;
 • een auto die u hebt gehuurd;
 • een aanhangwagen of een caravan, ongeacht de MTM (maximaal toegelaten massa).

Wanneer komt uw rechtsbijstand tussen?

1. U beging een verkeersovertreding

Beging u een verkeersovertreding en moet u voor de politierechtbank verschijnen? Dan zal uw rechtsbijstand u verdedigen en trachten om uw straf zo laag mogelijk te houden. U moet die tussenkomst van een zelf gekozen advocaat niet betalen, enkel de eventuele boete.

2. U bent slachtoffer van een ongeval

Wat als de tegenpartij zijn aansprakelijkheid voor het ongeval betwist? Uw rechtsbijstand doet er alles aan om tot een oplossing te komen. Blijft de tegenpartij zijn onschuld volhouden? Dan moet u naar de rechtbank. Gelukkig verdedigt uw zelf gekozen advocaat uw belangen en helpt hij u om de schadevergoeding te krijgen waar u recht op hebt.

3. Contractuele geschillen

Na een herstelbeurt bij uw garage schort er iets aan de wagen. De garagehouder ontkent dat het zijn schuld is. Ook dan kan uw rechtsbijstandsverzekering tussenkomen, net als voor elk ander contractueel geschil, bijvoorbeeld met de uitbater van een carwash of een takeldienst. 

4. Administratieve geschillen

Ook als u een geschil hebt met de overheid, bijvoorbeeld in verband met een rijverbod, intrekking van het rijbewijs, verkeersbelasting, of over de inschrijving of de keuring van uw auto, verdedigen wij u.

Bij een geschil

Bij een geschil contacteert u altijd eerst uw P&V adviseur:

 • Hij verzamelt de juiste papieren en geeft u het nodige advies.
 • Uw P&V adviseur laat vervolgens uw dossier openen bij Arces.
 • Tijdens de procedure overlegt uw P&V adviseur met u over de stand van zaken en uw mogelijkheden.

Aanbevolen verzekeringen

De rechtsbijstandsverzekering is een goede aanvulling op uw BA-autoverzekering. De BA-autoverzekering vergoedt de schade van de tegenpartij én van uw passagiers. Maar dus niet uw eigen schade.

Om uw eigen schade te verzekeren, of om bijstand te krijgen in geval van een geschil, pech, ongeval of ziekte, kunt u zich bijkomend verzekeren:

Bij P&V geniet u van de beste rechtsbijstandsverzekering op de markt. Voor maar 70 euro per jaar.

Wettelijke vermeldingen

 • Het contract voor deze verzekering loopt 1 jaar, en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd.
 • Om uw risicoprofiel te bepalen, passen we enkele segmentatiecriteria toe.
 • Alle dienst- en productinformatie op deze website is onderworpen aan de regels van het Belgische recht.
 • Als klant wordt u beschermd door de MiFID-gedragsregels.
 • Als u een klacht of opmerking hebt, kunt u uw P&V agent of de dienst Klachtenmanagement contacteren.
 • Voor advies op maat of een verzekeringsvoorstel, contacteert u best een P&V agent.