iPad gestolen in uw hotel? Uw brandverzekering kan u helpen

Gepost in: Woning Vakantie

Image of the blog article

U geniet van een welverdiende vakantie. In uw hotel is er gratis wi-fi, dus u hebt uw tablet meegenomen om in contact te blijven met het thuisfront. Wanneer u terug op uw kamer komt, stelt u vast dat uw tablet verdwenen is. Wat nu? Bestaat er een verzekering tegen diefstal als u met vakantie bent?

Bestaat er een verzekering tegen diefstal als men op verplaatsing is?

Ja hoor. Dat is de aanvullende waarborg 'diefstal en vandalisme' bij de brand- of woningverzekering van P&V: Ideal Woning.

Wat dekt de waarborg 'diefstal en vandalisme' als u met vakantie bent?

De waarborg ‘diefstal en vandalisme’ verzekert u tegen diefstal als u met vakantie bent op hotel of in een vakantiewoning en uw persoonlijke goederen worden er gestolen.

Tip: sluit steeds de deuren als u uw hotelkamer of het vakantieverblijf verlaat!

Handtas gestolen

Met deze waarborg bent u ook verzekerd als uw handtas onder bedreiging wordt gestolen op straat. De waarborg ‘diefstal en vandalisme’ verzekert immers ook geweld op uw persoon, zelfs buitenshuis.

Ook brandschade is verzekerd op vakantie

Wat als uw iPad schade had opgelopen in uw hotelkamer door een brand? Ook dan zou u vergoed worden door uw verzekering Ideal Woning. Waarom? Omdat deze brandverzekering de clausule 'tijdelijke verplaatsing van inboedel' bevat. Zo wordt de dekking uitgebreid tot vakantieverblijven wereldwijd.

Met andere woorden, de inboedel die u tijdelijk verplaatst had (voor een periode van maximaal 180 dagen) wordt beschermd alsof hij de hele tijd bij u thuis stond. Stel dat er een brand was uitgebroken in het hotel en dat uw kleren verbrand zouden zijn, dan zouden die ook gedekt zijn.

En wat met uw eigen appartement aan de zee? Is dat ook verzekerd?

Neen, dat niet. Voor uw tweede verblijf moet u een afzonderlijke verzekering afsluiten.

Een goede raad

  • Berg uw dure spullen in het hotel steeds op in een koffer die met een code of sleutel afgesloten kan worden.
  • Als uw hotelkamer een kluisje heeft, maak er dan gebruik van.
  • Doe aangifte wanneer u het slachtoffer van diefstal of vandalisme wordt.
  • Bied weerstand als men uw bankkaarten probeert te stelen door om hulp te roepen.

Bescherm uzelf ook op vakantie

Bestolen worden op vakantie kan iedereen overkomen! Bescherm uzelf en uw bagage en kies de juiste brandverzekering. Meer weten over Ideal Woning en de aanvullende waarborg 'diefstal en vandalisme'? Contacteer dan uw P&V-adviseur. Hij vertelt u er graag meer over.

Nog geen klant? Vind hier een P&V-adviseur.

 

Dit artikel werd geactualiseerd op 15 juli 2021

Nieuwe artikels