Extra bescherming in coronatijden

Gepost in: Corona - Covid-19

Image of the blog article

Door de coronacrisis blijven de meeste Belgen noodgedwongen thuis. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet nu het mooie weer eraan komt, in gewone omstandigheden hét moment om richting kust te trekken of een terrasje te doen. Ook voor telewerkers met kleine kinderen is het een moeilijke periode. De combinatie kinderen en telewerken is voor heel wat ouders een echte uitdaging.

Door bijna heel de dag thuis door te brengen, stijgt ook het aantal ongelukjes in en rond het huis. Om u alvast op dat gebied te steunen, krijgen klanten met een familiale verzekering  bij P&V, nu tijdelijk een extra waarborg ongevallen privéleven erbij die de eigen medische kosten vergoedt voor ongevallen die plaatsvinden in hun privéleven. En dat zonder daarvoor extra te moeten betalen.

De medische kosten van ongevallen in uw privéleven worden terugbetaald 

De familiale verzekering is onmisbaar en beschermt u tegen de mogelijke financiële gevolgen van een ongeluk waarbij anderen betrokken zijn. Concreet betekent dat, dat als u in uw privéleven een ongeluk(je) veroorzaakt en iemand anders daarbij gewond raakt, wel zijn medische kosten vergoed worden, maar niet die van uzelf.

Deze tijdelijke extra waarborg ‘ongevallen privéleven’ vergoedt wél de medische kosten van uzelf of uw gezinsleden. Stel, u komt met een wasmand de trap af maar glijdt uit, met een lelijke beenbreuk als gevolg. Of u besluit om die lang uitgestelde klusjes aan te pakken, maar u snijdt in uw hand met een stanleymes en beschadigt een pees. Of uw jongste spruit gooit in zijn enthousiasme een hete kop thee om en verbrandt zijn beentjes.  

Voor dit soort ongevallen in de privésfeer, krijgt u, als klant met een contract BA Gezin bij P&V, vanaf 6 april 2020 de medische noodzakelijke kosten van de behandeling terugbetaald. En dat tot een bedrag van maximaal 2 500 euro, na tussenkomst van de mutualiteiten of een ander derde-betalerssysteem. Bovendien is er geen vrijstelling van toepassing.

U krijgt deze waarborg aangeboden vanaf 6 april 2020, en dit zolang de coronacrisis aanhoudt. Contacteer uw P&V-adviseur of houd regelmatig onze website in het oog om te weten wanneer deze tijdelijke uitbreiding eindigt.     

Goed om te weten:

  • Dit tijdelijke voordeel geldt zowel voor bestaande contracten P&V BA Gezin als voor nieuwe familiale verzekeringen die in deze crisisperiode worden afgesloten. 
  • Ongevallen die niet gebeuren in het privéleven zijn niet gedekt, zoals bijvoorbeeld arbeidsongevallen of ongevallen op weg van en naar het werk.
  • U bent enkel verzekerd tijdens door de overheid toegelaten uitstapjes, dat spreekt voor zich.

Meer weten?

Hebt u vragen over de impact van de coronacrisis op uw verzekeringen? Neem dan zeker eens een kijkje op deze pagina of contacteer uw P&V-adviseur. Die beantwoordt met plezier al uw vragen.

Nieuwe artikels