Fietsslot kopen? Voorkom een gestolen fiets met onze nuttige tips

Gepost in: Fiets

Image of the blog article

Of u nu met een dure, nieuwe fiets rijdt of met uw trouwe, al iets oudere stalen ros: een degelijk fietsslot beschermt u uw favoriete vervoermiddel tegen diefstal. Het ene slot is al beter dan het andere. Maar ook de manier waarop u het slot vastmaakt, speelt een rol. Volg even mee.

Don’t: een kabelslot

Laten we beginnen met de sloten die u maar beter niét koopt. Een kabelslot is veel te gemakkelijk door te knippen en houdt dus weinig fietsdieven tegen. Het maakt niet uit of dit slot met een code of sleutel werkt, en of het een rechte kabel is of een spiraalslot.

Do: een U-vormig fietsslot

Een van de betrouwbaardere sloten zijn de U-vormige, stalen fietssloten. Een code of een sleutel hebben vooral invloed op uw gebruiksgemak, niet op de veiligheid. Combineer dit slot nog met een traditioneel ringslot en u zit gebakken. Als alternatief voor het U-vormige fietsslot kunt u trouwens kiezen voor een stevig kettingslot van minstens 85 centimeter. Ook dit slot combineert u het best met het traditionele ringslot.

Het beste fietsslot … hangt vast aan de wereld

Uiteraard is een goed fietsslot een eerste manier om u te beschermen tegen fietsdiefstal. Maar veel hangt ook af van hoe u dat slot bevestigt. Hang uw fiets altijd aan een onbeweeglijk voorwerp vast: een lantaarnpaal, de fietsenstalling of een metalen ring in de muur. Staat uw fiets ’s nachts buiten? Maak hem dan met beide wielen vast. Ten slotte: vermijd dat uw fietsslot op de grond hangt. Dat maakt het gemakkelijker om het met een zwaar voorwerp open te breken.

Stichting ART: een kwaliteitslabel voor sloten

De stichting ART bevordert is een vereniging die diefstalbeveiliging en certificeert producten zoals fietssloten. Dat is ook de reden waarom verzekeraars vaak een slot van minstens twee ART-sterren vereisen. Die sterren geven aan in welke mate het fietsslot uw fiets tegen diefstal beveiligt. Ook voor de P&V-fietsverzekering moet u minstens een tweesterrenslot gebruiken. Duurdere fietsen beschermt u het best met een driesterrenslot.

P&V helpt u graag

Hebt u nog vragen over de certificatie van uw fietsslot? Of bent u op zoek naar een flexibele fietsverzekering ? Neem dan gerust contact op met een P&V-adviseur in uw buurt. Op onze blog vindt u nog andere nuttige artikels over de aankoop van een fiets en fietsaccessoires.

 

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Fiets ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één maand met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Nieuwe artikels