Rijden zonder verzekering in België. De kerncijfers.

Gepost in: Voertuig

Image of the blog article

Niet verzekerd rijden: hoeveel in België?

In België gebeuren er jaarlijks ongeveer 8.000 ongevallen met auto’s zonder autoverzekering. Ontdek hoe ernstig de zaak precies is aan de hand van deze 5 sprekende cijfers.

7.826

Zoveel schadegevallen werden in 2014 veroorzaakt door voertuigen zonder autoverzekering. Dat is een stijging ten opzichte van het jaar ervoor met 0,9%. In 2012 telde België 8.064 ongevallen waarbij chauffeurs reden zonder verzekering.

22,5 miljoen euro

Zoveel moet het Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds ophoesten voor schadegevallen veroorzaakt door niet-verzekerd rijden in 2014. Het Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds komt tussenbeide om slachtoffers te vergoeden van een ongeval dat veroorzaakt werd door een onverzekerde chauffeur.

5 à 6%

Het Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds wordt gefinancierd door de verzekeringsmaatschappijen. Zij rekenen de meerkost door aan hun klanten door een hogere premie te vragen. Concreet gebruiken ze 5 tot 6 procent van de verzekeringspremies van verzekerde automobilisten voor het Motorwaarborgfonds. Het zijn dus jammer genoeg de eerlijke mensen die opdraaien voor al wie zonder autoverzekering rijdt.

Tussen 50.000 en 100.000

Dit is het geschatte aantal voertuigen die rijden zonder verzekering in België.

6 tot 30 miljoen euro

Dit is de kost voor de invoering van een vignet dat automobilisten op hun voorruit kunnen aanbrengen als ze in orde zijn met hun autoverzekering. De Belgische overheid heeft enkele jaren geleden zo’n systeem overwogen om verzekeringsfraude tegen te gaan.

Zorg voor een goede omniumverzekering

Bij een ongeval met een onverzekerde bestuurder is een omniumverzekering de veiligste oplossing. Als uw wagen wordt aangereden door iemand zonder verzekering, dan betaalt uw omnium u onmiddellijk terug.

Uw auto langer omnium verzekeren?

P&V ontwikkelde een omniumverzekering, speciaal voor auto’s vanaf 2 jaar. Elk jaar krijgt u 5% extra korting op uw premie.

Benieuwd hoeveel een omnium kost bij P&V?

Bereken uw premie voor een omnium

Bent u al klant? Vraag uw P&V agent een gratis en vrijblijvende offerte. 

 

 

Bron:

http://www.fcgb-bgwf.be/documents/verslag2014bgwf.pdf

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past