Hoe bent u verzekerd wanneer u onderweg bent?
19 mei 2025
Gepost in: Groepsverzekering Voertuig Van dag tot dag Motorfiets Fiets Rechtsbijstand

's Ochtends naar het station met de fiets
U laat de auto in de garage en stapt op de fiets. Ondanks dat u het traject goed kent, valt u of botst u tegen een voetganger.
- Wat gebeurt er dan?
Als u iemand verwondt of zijn spullen beschadigt, komt uw familiale verzekering tussen.
Als u zichzelf verwondt, neemt uw verzekering Ongevallen Privéleven het over na het ziekenfonds.
En als uw fiets beschadigd of gestolen is, kunt u rekenen op de verzekering P&V Fiets.
Met de bus, dan te voet
Aangekomen in het station neemt u de bus en legt u daarna het laatste stuk te voet af. Maar wat als u struikelt bij het afstappen, met uw gsm in de hand...
Geen paniek: de verzekering Ongevallen Privéleven betaalt de medische zorgen, altijd na de tussenkomst van het ziekenfonds.
Gaan lunchen met een deelstep
De elektrische step is perfect om naar een iets verder gelegen restaurant te rijden. Maar wat bij een ongeval?
De verzekering van de aanbieder van het gedeelde voertuig (Poppy, Lime enz.) dekt de schade, zowel voor u als voor derden. Vergeet niet de gebruiksvoorwaarden goed door te lezen.
Met de auto boodschappen doen
In de namiddag neemt u uw eigen auto om wat boodschappen te doen. Bij een ongeval:
De verzekering P&V Auto is wettelijk verplicht en dekt de schade aan derden.
Als u gewond raakt, neemt de Bestuurdersbescherming (als u die hebt afgesloten) het over.
Voor de schade aan uw voertuig komt de Omniumverzekering tussen.
Een ritje met de motor om de dag af te sluiten?
Hetzelfde principe: de RC Motorverzekering is onmisbaar. De Bestuurdersbescherming is nuttig voor uw eigen verwondingen en de Omniumverzekering beschermt uw motorfiets (2 optionele garanties).
Met de mobilhome op vakantie
Gaat u vaak op reis met de mobilhome? Met de verzekering P&V Mobilhome bent u gerust: ze dekt uw aansprakelijkheid, de passagiers, het voertuig... en soms zelfs de inboedel.
*De verzekering P&V Mobilhome dekt u niet als het voertuig wordt bestuurd door een persoon jonger dan 26 jaar die niet in uw contract wordt vermeld als gebruikelijke bestuurder.
En op weg naar het werk?
Als er zich een incident voordoet op weg naar kantoor of naar huis, dan komt de arbeidsongevallenverzekering van uw werkgever tussen, ongeacht het vervoermiddel. U moet de algemene voorwaarden volgen om verzekerd te blijven.
En bij onvoorziene gebeurtenissen?
Een lekke band, pech, diefstal... of een repatriëring organiseren? Een Bijstandsverzekering kan het leven echt makkelijker maken.
En last but not least: de rechtsbijstand
Bij een geschil na een ongeval (bijvoorbeeld onenigheid over de aansprakelijkheid of de herstellingen) helpt een Rechtsbijstandsverzekering om uw rechten te doen gelden en betaalt ook de kosten daarvoor (advocaat, expert, rechtbank enz.).
Meer weten?
Onze adviseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Op onze website vindt u alles wat u nodig hebt om de mobiliteitsdekking te kiezen die bij u past.
Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Fiets, de verzekering P&V Auto en de verzekering P&V Motor ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één maand met stilzwijgende verlenging.
Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (www.ombudsman-insurance.be).
Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.