Veilig fietsen met deze 6 fietsaccessoires

Gepost in: Fiets

Image of the blog article

Hoewel de Belgische wetgeving bepaalde fietsaccessoires verplicht, zijn er ook nog heel wat bijkomende accessoires die uw veiligheid op de fiets vergroten. Wil u met een gerust hart de baan op? Bekijk dan hier ons lijstje met onontbeerlijke fietsaccessoires.
 

1. Extra fietsverlichting

Met welke fiets u ook rijdt: een wit of geel licht vooraan en een rood licht achteraan zijn verplicht wanneer u zich ’s nachts op de openbare weg begeeft of wanneer de zichtbaarheid beperkt is tot 200 meter. Het kan zeker ook geen kwaad om extra verlichting aan te brengen: bevestig een licht aan uw kledij, helm of wielen voor extra zichtbaarheid.

2. Een helm van goede kwaliteit

Een helm beschermt uw hoofd bij een ongeval, maar kan er ook voor zorgen dat u nog beter gezien wordt. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen, is een extra opvallende kleur of vorm kiezen en/of er een lampje aan vastmaken.

Er zijn zelfs lichtjes voor op de helm die dienstdoen als remlicht en extra verlichting. CosmoConnected lanceerde bijvoorbeeld de Cosmo Ride, een lichtje dat u kunt connecteren  met uw smartphone en dat uw contact(en) voor noodgevallen verwittigt als u valt. Als P&V-klant hebt u bovendien 20% korting op hun assortiment.

3. Reflecterende fietsaccessoires en kledij

Aangepaste kledij voor uw fietstochtjes is geen absolute must, maar maakt de rit wel aangenamer. Kiest u bovendien voor reflecterende accenten in uw kledij, dan vergroot u ook nog eens uw zichtbaarheid. Zeker voor wie regelmatig ’s ochtends of ’s avonds fietst, in de schemer of duisternis, is reflecterende kledij aangewezen. Merken zoals Proviz ontwikkelen reflecterende kledij die opvallen én mooi zijn. Gedaan met die stijlloze fluoshesjes. Wist u trouwens dat u ook bij Proviz 20% korting krijgt als u een fietsverzekering heeft bij P&V? Bekijk zeker eens hun armbandenhandschoenen en rugzakken met reflecterende elementen.

4. Een stevig fietsslot

Met een stevig fietsslot verkleint u de kans dat uw fiets gestolen wordt. Combineer bijvoorbeeld een U-vormig slot met het hoefijzerslot van uw fiets. Bevestig uw fiets steeds aan een vaststaand object, zoals de fietsenstalling of een lantaarnpaal, voor extra veiligheid. Opgelet: een kabelslot kan doorgeknipt worden en als uw fietsslot op de grond ligt, is het makkelijker om het met een zwaar voorwerp te breken. Een verwittigd fietser is er twee waard.

5. Fietstassen voor een beter evenwicht

Vervoert u regelmatig (grotere) spullen? Met fietstassen kunt u het gewicht gelijk verdelen en behoudt u beter uw evenwicht op de fiets. Er zijn tegenwoordig fietstassen in alle soorten en maten, op maat van uw fiets en de te transporteren goederen. Gedaan met wankelen door een volle boodschappentas aan uw stuur.

6. Fietskar voor kinderen

Wist u dat een kind vervoeren op de bagagedrager enkel toegestaan is als u daar de correcte uitrusting voor hebt? Gelukkig bestaan er heel wat oplossingen om kinderen met de fiets te vervoeren. De fietskar is een van de populairste. En de kinderen? Die vinden die tochtjes in de fietskar één groot feest.

Vergeet uw fietsverzekering niet

De accessoires gevonden die u zocht? Vergeet dan ook niet om een fietsverzekering af te sluiten. Bij P&V kunt u trouwens ook een deel van uw fietsaccessoires laten verzekeren. De P&V-fietsverzekering dekt diefstal en materiële schade maar u kunt ook voor optionele waarborgen kiezen. Pech onderweg? Dan sturen we snel een pechverhelper. Bekijk hier onze fietsverzekering of vind een P&V-adviseur in uw buurt.

Nieuwe artikels