Verkopen op rommelmarkten voor extra geld: hoe en waar?

Gepost in: Van dag tot dag

Image of the blog article

Verkopen op een rommelmarkt om de eindjes aan elkaar te knopen

Hebt u er wel eens aan gedacht huishouden en geld verdienen aan elkaar te linken? In de plaats van overbodige voorwerpen weg te gooien, kunt u er een leuk dagje op de rommelmarkt mee beleven! Hier zijn alvast vier tips om als rommelmarktkramer aan de slag te gaan en de beste prijs voor uw spullen te krijgen.

1. Kies uw rommelmarkt

Op de sites wattedoen.be en derommelmarkt.be vindt u een lijst van garageverkopen en rommelmarkten. Ook via uw gemeentebestuur komt u te weten waar en wanneer dergelijke markten georganiseerd worden. Kies voor de markt die het meest aansluit bij de zaken die u te koop aanbiedt. Er bestaan immers gespecialiseerde rommelmarkten voor bijvoorbeeld kinderkleding of verzamelartikelen.

Weet ook dat er overdekte rommelmarkten zijn die het hele jaar door open zijn. Misschien een leuk idee om te doen bij slecht weer!

2. Hoe verkoopt u optimaal uw oude spullen?

Als u van plan bent met een goed gevulde portemonnee naar huis te keren, neemt u best de volgende regels in acht, ook al is het maar voor één dag.

 • U zult een hele hoop kleine spulletjes verkopen aan kleine prijzen. Denk dus aan voldoende wisselgeld.
 • Informeer u over een redelijke prijs voor uw koopwaar en kleef prijsetiketten. Sommige bezoekers zijn misschien te verlegen om de prijs te vragen.
 • Indien mogelijk zorgt u voor stroom in uw stand om aan te tonen dat uw elektrische toestellen nog werken. Bij een verkoop is vertrouwen essentieel.
 • Zorg dat u er vroeg bij bent. Echte kopers dagen immers gewoonlijk al rond zes uur ‘s ochtends op.
 • Breng orde in uw stand. Schik de kleren volgens geslacht en vervolgens per maat. Groepeer de voorwerpen volgens hun thema. Dat is duidelijker voor de koper en zet bovendien aan tot kopen.
 • Plaats uw mooiste spullen in de kijker, om zo de aandacht te trekken van een zo groot mogelijk aantal bezoekers.

3. Welke artikelen verkopen het best?

Van alle tweedehands spullen, verzamelartikelen en oude voorwerpen, zijn dit degene die het makkelijkst over de toonbank gaan:

 • tweedehands spullen: kinderspeelgoed, flesjes parfum, schoolboeken, spelletjes, fietsen en fantasiejuwelen verkopen zichzelf;
 • verzamelaars zijn dan weer geïnteresseerd in telefoonkaarten, illustraties, pins, horloges, sleutelhangers of oude munten;
 • wat oude voorwerpen betreft, vindt u vast kopers als u oude fototoestellen aanbiedt of postkaarten, vinylplaten of zelfs vaatwerk.

4. Wat zegt de wet?

Volgens de Belgische wetgeving mogen particulieren persoonlijke voorwerpen verkopen die al dienst gedaan hebben, maar enkel op sporadische basis. U moet wel ingeschreven zijn in het register van de organisator van de markt. Als u regelmatig wilt gaan verkopen, moet u beschikken over een leurkaart of het statuut van zelfstandige in bijberoep aanvragen.

Houdt u van gouden zaakjes?

P&V Verzekeringen biedt u verzekeringen met uitgebreide waarborgen aan interessante prijzen. Bovendien kunt u rekenen op de unieke service van een persoonlijke P&V agent die u bijstaat met raad en daad. Geïnteresseerd?

Contacteer uw P&V agent

Nog geen klant? Vind een agent in uw buurt.

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

 • Verzekeringen in een verstaanbare taal
 • Uitstekende productkennis
 • Afspraak wanneer het u past