Previdis Award voor Bond Moyson Oost-Vlaanderen

Gepost in: Solidariteit

Image of the blog article

P&V Groep beloont beste project welzijn op het werk met Previdis Award

Allereerste Previdis-award voor Bond Moyson

Op 10 november 2016 werd bij P&V in Brussel de allereerste Previdis Award uitgereikt aan Bond Moyson Oost-Vlaanderen. De Previdis Award werd door de P&V Groep in het leven geroepen om organisaties in de kijker te zetten die zich onderscheiden door een mensgerichte preventie-aanpak op de werkvloer. De laureaat ontving een cheque van 10.000 euro voor de ondersteuning van een toekomstig preventieproject.

Unanieme keuze van de jury 

De jury van de Previdis Award 2016 koos unaniem voor het project van het ziekenfonds Bond Moyson Oost-Vlaanderen. Het winnende project van Bond Moyson stimuleert medewerkers om een zittende en ongezonde houding te veranderen. Daarnaast ontwikkelde het ziekenfonds voor zijn werknemers een laagdrempelig aanbod om meer te bewegen. 

SAF Creaform (hulp voor bejaarden en zorgbehoevenden) kreeg een aanmoedigingsprijs van 5.000 euro voor de zichtbare resultaten op het vlak van preventie in een moeilijke sector.

Previdis: sensibilisering en advies

Previdis wil ondernemingen en instellingen wegwijs maken in mensgerichte preventie en helpen bij het zoeken naar oplossingen bij bijvoorbeeld re-integratie op de werkvloer na een lange afwezigheid of de preventie van burn-outs. Previdis werkt hiervoor samen met professionele partners. De Previdis Award beloont het bedrijf of organisatie met het beste preventieproject.

Previdis Award voor klanten met een arbeidsongevallenverzekering 

Alle klanten van de P&V Groep met een verzekering Arbeidsongevallen, konden een project indienen. Een jury bestaande uit experts beoordeelde de ingediende projecten op basis van vijf criteria, waaronder het mensgerichte karakter (inbreng van het eigen personeel, het welzijn van de werknemer verbeteren) en de mogelijkheid tot herbruikbaarheid van het initiatief door andere bedrijven of organisaties.

Focus op thema: werk aanpassen aan de mens

De volgende twee jaar zal de focus van Previdis liggen op het thema: Hoe in specifieke situaties het werk aanpassen aan de mens? Het gaat hierbij om situaties zoals een tijdige re-integratie na ziekte of ongeval, de tewerkstelling van risicogroepen of personen met verminderde arbeidscapaciteiten, en de bekommernis om werknemers langer en aangepast aan het werk te kunnen laten verderwerken.

Meer weten?

Ook benieuwd naar wat P&V te bieden heeft op het vlak van preventie of welzijn op het werk? Wilt u meer weten over onze arbeidsongevallenverzekering? Of wilt u uw personeel actief laten bijdragen aan preventie of welzijn op het werk? Contacteer dan snel uw P&V agent. Hij vertelt er u graag meer over.

Nog geen klant bij P&V Verzekeringen? Vind hier een agent in uw buurt.

Nieuwe artikels