Wanneer kan een rechtsbijstandsverzekering u helpen?


Heel wat mensen sluiten een waarborg rechtsbijstand af bij hun autoverzekering. Dat is slim, want na een ongeval duiken er al wel eens conflicten op en dan bent u maar beter zo goed mogelijk beschermd. Maar wist u dat een rechtsbijstandsverzekering ook heel nuttig is om uw belangen te verdedigen bij geschillen die te maken hebben met uw woning of uw gezin? 

De rechtbijstandsverzekering   

  • Helpt u aan correcte regelingen na schade.
  • Biedt administratieve en juridische hulp.
  • Zorgt ervoor dat u wordt verdedigd voor de strafrechtbank door een advocaat naar keuze.
  • Helpt u om uw kosten terug te vorderen na een ongeval.
  • Zoekt uit welke juridische stappen u kunt zetten.
     

Kunt u uw rechtsbijstand inschakelen als uw huis wordt beschadigd door werken bij de buren?


Een aannemer voert werken uit bij uw buren en beschadigt daarbij per ongeluk uw huis, maar hij weigert alle schade te vergoeden. De aannemer is overduidelijk in fout, maar hoe verkrijgt u de juiste schadevergoeding om uw woning te herstellen? Want uit de expertise blijkt dat de stabiliteit van uw woning in gevaar is en dringende actie vereist is.

Dankzij tussenkomst van uw rechtsbijstandsverzekering kan de aannemer ertoe gebracht worden om de herstellingskosten te vergoeden en kunt u terug op beide oren slapen.
 

Welke hulp biedt een rechtsbijstandsverzekeraar na vandalisme aan uw tweede woning?


U erft het huis van uw ouders en besluit om het te verhuren. Op een dag worden de muren volgeklad met graffiti. Voor schade door de fout van anderen aan een tweede onroerend goed kunt u meestal geen beroep doen op uw familiale verzekering. Als u echter een rechtsbijstandsverzekering hebt, dan helpt Arces u, administratief en juridisch, om een schadevergoeding te vorderen van de graffitikunstenaar.

Tip: Als u een tweede woning bezit en verhuurt, is een goede rechtsbijstand echt een must. Vraag ernaar bij uw P&V-adviseur.
 

Kiest u met een rechtsbijstandsverzekering zelf uw advocaat als u voor de strafrechtbank moet verschijnen?
 

Er komt een stuk dakgoot van uw gebouw los, een voorbijganger raakt gewond en dient een klacht in tegen u. Het Parket beslist om u strafrechtelijk te vervolgen voor onopzettelijke slagen en verwondingen. Dankzij uw rechtsbijstandsverzekeraar wordt u verdedigd voor de rechtbank door een advocaat naar keuze.
 

Kan een rechtsbijstandsverzekering u helpen om na een ongeval uw kosten terug te vorderen?


U wordt tijdens het joggen aangereden door een fietser. U valt en hebt een open wonde, die u in een ziekenhuis laat verzorgen. Met uw verzekering rechtsbijstand, kunt u de ziekenhuiskosten terugvorderen van de persoon die u aanreed.
 

Welke juridische stappen kunt u zetten tegen een ziekenhuis? Uw rechtsbijstandsverzekeraar zoekt het uit.


Tijdens uw vakantie wordt u door een auto aangereden. De verwondingen zijn ernstig en u wordt geopereerd, maar de operatie verloopt niet zoals het hoort. Uw rechtsbijstandsverzekeraar helpt u uit te zoeken, welke juridische stappen u kunt zetten tegen het ziekenhuis.
 

Wat doet Arces concreet voor u? 


P&V doet voor haar verzekeringen rechtsbijstand een beroep op Arces. Maar wat doet een rechtsbijstandsverzekeraar nu concreet? Wel, bij een geschil probeert die eerst het conflict op te lossen zonder tussenkomst van een advocaat of het gerecht zodat u snel verder geholpen wordt. Is een minnelijke schikking niet mogelijk? Dan zorgt Arces voor administratieve en juridische hulp. Uw gerechtskosten én het ereloon van een advocaat naar keuze worden betaald. 

Wilt u bij conflicten ook kunnen rekenen op juridische bijstand? Contacteer dan vandaag nog uw P&V-adviseur om samen te bekijken of de rechtsbijstandsverzekering ook voor u een interessante aanvulling is op uw brandverzekering en/of familiale verzekering.