Zorgeloos zwemplezier met P&V

Gepost in: Woning

Image of the blog article

Het mooie weer komt eraan, ideaal voor een verfrissende zomerduik. Bent u de gelukkige eigenaar van een zwembad of zwemvijver? Met de brand- of woningverzekering van P&V is uw zwembad prima verzekerd.

Ontdek er alles over in dit korte, zonnige filmpje vol zwemplezier!

Ruime bescherming voor uw zwembad of zwemvijver

Een storm scheurt het afdekzeil, vandalen beschadigen uw zwembad, door een lek loopt al het water weg, … Er kan heel wat mislopen. Gelukkig mag u met de brandverzekering P&V Ideal Woning standaard rekenen op een vergoeding bij:

  • schade aan uw zwembad door vandalisme
  • schade aan de roll-up zwembadafdekking door storm, hagel, sneeuw- of ijsdruk
  • schade aan de zwembadliner (waterdichte bekleding van uw zwembad) door een brand
  • schade aan de elektrische installatie van uw zwembad door een kortsluiting
  • het verlies van het zwembadwater
  • schade aan uw tuinmeubelen en barbecue door storm, hagel, sneeuw- of ijsdruk tot maximaal 1.500 euro*

Nog meer bescherming voor uw tuin en zwembad?

Wilt u nog meer bescherming voor uw tuin en zwembad? Kies dan voor het optionele Pack Tuin. U hebt dan ook recht op een vergoeding voor:

  • de kosten voor de schoonmaak of vervanging van het water in uw buitenzwembad bij vervuiling die het water onbruikbaar maakt
  • de schade aan zonneweringen, zonnetenten, rolgordijnen, markiezen, stoffen luifels, terrasafsluitingen, windschermen, …
  • de schade aan tuinhuisjes, berghokjes, schuurtjes en hun inhoud, toegangen, binnenplaatsen en terrassen, hagen, …
  • de schade aan uw tuin veroorzaakt door storm, hagel of sneeuw, of een natuurramp zoals een overstroming of grondverzakking. De werkelijk gemaakte kosten voor het heraanleggen van uw tuin met gelijkaardige jonge plantjes en de kosten van opruiming, transport… worden vergoed tot maximaal 15.000 euro*.

Meer weten?

Wilt u ook rekenen op een ruime bescherming voor uw woning, tuin en/of zwembad? Of hebt u andere vragen over uw verzekeringen? Twijfel niet en contacteer uw P&V-adviseur. Hij beantwoordt met plezier al uw vragen.

Wij wensen u alvast veel zorgeloos zwemplezier!

*abex 730

In België is regen heel normaal. Maar niet in uw keuken.

Eigenaar van een nieuwe of gerenoveerde woning? Geniet nu van 15% korting op uw brandverzekering.* 

Ontdek hier onze actie   

* Aanbod onder voorwaarden, geldig tot 15/05/2024

Maak uw spaargeld wakker en krijg nu 2% extra

Gepost in: Life Sparen

Image of the blog article

Doe mee aan onze tijdelijke actie

Hebt u spaargeld dat u niet meteen nodig hebt en graag laat groeien? Doe dan zeker mee met onze tijdelijke actie en beleg voor 30 april 2024 minimaal 10.000 euro bij P&V via uw P&V-adviseur.

Voor elke storting in een beleggingsverzekering zal P&V 2% extra bijstorten in uw polis, met een maximum van 2.000 euro per polis.

Contacteer uw P&V-adviseur om de voorwaarden en het reglement van de actie te ontdekken.

Hoe kunt u uw geld laten groeien? 

Bij P&V beslist u zelf, samen met uw adviseur, op welke manier u uw geld wil laten groeien.  U kunt kiezen uit verschillende spaarformules, zoals:

  • een gegarandeerd rendement (tak 21) van 1,7% of 0% en/of
  • een geselecteerde mix van actief beheerde beleggingsfondsen of passieve indextrackers (tak 23) of
  • een door u gekozen combinatie van een vastrentende formule (tak 21) met één of meerdere fondsen of trackers (tak 23)

Uw P&V-adviseur zal samen met u bepalen welke formule(s) het best met uw profiel, uw behoeften en uw duurzaamheidsvoorkeuren overeenstemmen.

Een woordje uitleg 

  • tak 21: levensverzekeringen met kapitaalgarantie
  • tak 23: levensverzekering gecombineerd met één of meerdere investeringsfondsen
  • gegarandeerd rendement: gegarandeerde rente op elke gestorte premie
  • actief fonds: een beleggingsfonds dat ernaar streeft beter te presteren dan de brede aandelenmarkt
  • passief fonds: een beleggingsfonds dat genoegen neemt met het gemiddelde van de markt
  • benchmark of referentie-indicator: een ijkpunt dat men gebruikt om de prestaties van een beleggingsproduct of een portefeuille te evalueren.

Netflix in uw spaarplan? Beleggen in water? U heeft de keuze met het ruime fondsenaanbod van P&V. Ontdek er alvast meer over in deze blog.

Goed om weten: voor tak 23 biedt P&V geen rendements- of kapitaalgarantie.

Vragen?

Wil u graag meer weten over deze interessante actie? Twijfel dan niet en contacteer uw P&V-adviseur om de voorwaarden en het reglement van de actie te ontdekken.

Goed om weten: deze actie kan vervroegd afgesloten worden.

Huurder? Nu 15% korting op uw brandverzekering

Gepost in: Woning

Image of the blog article

Huurt u een appartement? Dan hebben we goed nieuws voor u! Als u tussen 15 februari en 15 mei 2024 een nieuwe brandverzekering afsluit bij P&V, krijgt u 15% korting op de premie van uw brandverzekering, en dat zolang uw contract loopt. Een hele mooie besparing dus! Uw P&V-adviseur vertelt u er graag meer over.

Waarom een brandverzekering onmisbaar is

Hoewel u als huurder geen eigenaar bent van de woning, kunt u nog steeds te maken krijgen met schadegevallen, zoals bijvoorbeeld:

  • Waterschade
    Een lekkend dak, een kapotte leiding of een overstroming kunnen waterschade veroorzaken.
  • Brandschade
    Hoewel de verhuurder verantwoordelijk is voor structurele brandveiligheid, kunnen kleine brandjes in uw woning nog steeds schade veroorzaken.
  • Inbraak of diefstal
    Uw persoonlijke bezittingen kunnen gestolen worden of beschadigd raken door inbraak.

Een brandverzekering is dus ook essentieel voor huurders (en meestal ook wettelijk verplicht, afhankelijk of u in het Waals Gewest, het Vlaams Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woont). De verzekering biedt u financiële bescherming bij dergelijke onverwachte gebeurtenissen waarvoor u niet zelf voor de kosten wil opdraaien.

Lees ook: Is de brandverzekering verplicht voor alle huurders?

Enkele troeven van de brandverzekering P&V Ideal Woning

Prima basisbescherming
De brandverzekering P&V Ideal Woning biedt een solide basisbescherming. U hebt de vrijheid om zelf te kiezen welke extra dekkingen u wilt toevoegen. Let op: bij schade is een vrijstelling van toepassing.

Persoonlijke ondersteuning
Bij schade aan uw woning staat P&V aan uw zijde. We helpen u bij het vinden van de beste oplossing, zodat uw huis snel en efficiënt hersteld wordt.

P&V Bijstand
In noodgevallen kunt u rekenen op de P&V Bijstand en dat 24 uur per dag, 7 dagen op 7.
Goed om weten: De P&V Bijstand komt niet tussen bij schade aan huishoudelijke apparaten of geluids- en beeldapparatuur.

Er gelden uitsluitingen en beperkingen.

Contacteer snel uw P&V-adviseur

Bent u huurder en hebt u nog geen brandverzekering bij P&V? Contacteer dan snel uw P&V-adviseur voor een afspraak en geniet van een korting van 15% op uw brandverzekering zolang uw contract loopt!

Het gesprek met uw P&V-adviseur kan plaatsvinden op kantoor, bij u thuis of via een video-call. Aarzel niet, bescherm uw woning en geniet van de mooie korting!

U vindt ook meer informatie in de actievoorwaarden op onze website.

 

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Woning ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Om uw risicoprofiel te bepalen, hanteren we enkele segmentatiecriteria. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID-fiche aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.

Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

In vuur en vlam? Beter niet in de keuken.

Huurder? Geniet nu van 15% korting op uw brandverzekering.*

Ontdek hier onze actie   

* Aanbod onder voorwaarden, geldig tot 15/05/2024

Netflix in uw spaarplan? Beleggen in water? Ontdek onze fondsen!

Gepost in: Life Sparen

Image of the blog article

Waarom kiezen voor beleggingsfondsen?

Spaart u voor uw pensioen of om een bepaalde droom te realiseren? U wenst een deel van uw spaargeld te beleggen? Dan kunt u bij P&V kiezen voor een combinatie van een vastrentende formule (tak 21) en/of een mix van beleggingsfondsen (tak 23). Bij tak 23 is er geen kapitaals- of rendementsgarantie, maar het verleden toonde aan dat het potentieel rendement op langere termijn hoger is dan bij tak 21.

Sparen of beleggen via fondsen biedt heel wat voordelen:

  • U hoeft zelf geen beursexpert te zijn, want de fondsbeheerder doet het werk voor u.
  • Ook met een klein bedrag kunt u investeren in een ruime mix van aandelen, obligaties en andere financiële producten.
  • Door de ruime spreiding is uw risico beperkt. Een eventueel verlies van één aandeel of obligatie kan worden gecompenseerd door de winsten van een ander deel van uw fonds.
  • U kiest zelf waarin u wenst te investeren in functie van uw doelstellingen, risicoprofiel, kennis, enz.

Van 50.000 naar 15: hoe P&V fondsen selecteert

Alleen al in Europa zijn er meer dan 50.000 beleggingsfondsen en indextrackers. Onze specialisten hebben voor u 15 fondsen geselecteerd. De belangrijkste criteria bij de selectie zijn de Morningstar-rating en de Morningstar Sustainability rating. Morningstar is een onafhankelijk instituut dat fondsen keurt en met elkaar vergelijkt. Op onze fondsenpagina ziet u in één oogopslag welke ratings onze fondsen vandaag hebben.

  • Morningstar Rating: geeft fondsen een score van maximaal vijf sterren volgens drie parameters: historisch rendement, risico en kosten.
  • Morningstar Sustainability rating: deze rating wordt uitgedrukt in wereldbollen. Als een belegging onderaan staat in zijn branchegroep scoort het één wereldbol, als het een voorloper is op gebied van duurzaamheid, scoort het vijf wereldbollen.

Ons (uitgebreide) fondsengamma

Bij de selectie zorgen we ervoor dat we fondsen aanbieden in verschillende categorieën. Zo kunt u, samen met uw adviseur, de mix van fondsen kiezen die past bij uw verwachtingen.

Gemengde fondsen

Bijna de helft van het vermogen dat Belgen in fondsen stoppen, zit in gemengde fondsen. Die fondsen zijn onder te verdelen in een aantal categorieën (laag risico, neutraal, hoog risico) afhankelijk van het percentage aandelen waarin belegd wordt. Door te beleggen in een mix van aandelen, obligaties en cash kan de beheerder ook inspelen op veranderende marktomstandigheden.

De gemengde fondsen van P&V % aandelen (31/12/2023)
Stability Fund 21%
Balanced Low Fund 35%
Balanced Fund 49%
Dynamic Fund 69%
Dynamic Multi Fund 66%
PTAM Global Allocation Fund 68%
FFG Global Flexible Sustainable Fund 57%

 

In november 2023 werd een nieuw gemengd fonds toegevoegd aan onze selectie. Het PTAM Global Allocation Fund investeert in een selectie van aandelen (stockpicking) aangevuld met (langlopende) obligaties om de schommelingen van het fonds binnen de perken te houden.

Waarom dit fonds een plaats(je) in uw portefeuille verdient?

  • De fondsbeheerder gelooft zeer sterk in een verdere automatisering van de industrie en een verdere doorbraak van AI (artificial intelligence). Bedrijven als Apple, Microsoft en Nvidia zijn dus een belangrijk deel van de selectie.
  • Met aandelen zoals Netflix of LVMH wordt ingespeeld op het thema langer leven (meer vrije tijd, luxeproducten…).
  • Het onderliggende fonds heeft sinds zijn oprichting in oktober 2011 een jaarlijks rendement van 6,7% behaald.

Aandelenfondsen

Kiest u voor een aandelenfonds, dan belegt u in een ruime korf van, u raadt het al, aandelen. Historisch gezien is het rendement van aandelen op de lange termijn beter dan andere beleggingen. Bij aandelenfondsen heb je de keuze tussen actief beheerde fondsen of fondsen die een index volgen, ook wel ETF’s genaamd. Bij deze laatste is er geen actief beheer en daardoor zijn de beheerskosten van het onderliggend fonds lager.

In november werden naast het European Sustainable Fund (actief beheerd, Europese aandelen) en het Global Sustainable Equities ETF (passief beheer, aandelen wereldwijd) vier aandelenfondsen aan ons aanbod toegevoegd:

  • Water ETF: het klimaat verandert en langdurige droge periodes worden afgewisseld met periodes met overvloedige regen. Daarom is er een groeiende behoefte aan beter watermanagement en investeringen in waterinfrastructuur.
  • Healthcare Fund: dit passief beheerd fonds selecteert aandelen in de sector gezondheidszorg. Door de vergrijzing van de wereldbevolking een zeer actueel thema.
  • Energy Transition Fund: via dit fonds speelt u in op de energietransitie, waarbij de energievoorziening in de toekomst zoveel mogelijk steunt op hernieuwbare, koolstofarme energiebronnen. Opgelet! Bedrijven actief in de energietransitie zijn vaak middelgrote en kleine bedrijven. Deze hebben een fors groeipotentieel, maar af en toe ook groeipijnen. Beleggen in dit thema wordt beschouwd als een aanvulling op een breed gespreide portefeuille.
  • Global Climate Change Equities ETF: dit passief beheerde fonds volgt de duurzame versie van de zeer brede MSCI World Index. Deze index omvat de prestaties van ruim 1.500 grote en middelgrote ondernemingen uit 23 ontwikkelde landen wereldwijd.

Obligatiefondsen

Obligatiefondsen beleggen hoofdzakelijk in vastrentende waarden: bedrijfsobligaties, staatsobligaties, kwaliteitsvolle obligaties, hoogrentende obligaties… Door een obligatiefonds toe te voegen, zorgt u ervoor dat uw portefeuille minder risicovol wordt.

P&V biedt momenteel 2 obligatiefondsen aan:

  1. Euro Corporate SRI Bonds ETF (nieuw): Europese bedrijfsobligaties, passief beheer.
  2. Money Market SRI Fund: Dit cashfonds belegt in kortlopende obligaties en fungeert vooral als ‘wachtrekening’ in moeilijke beurstijden. Het kan ook dienen als middel om een zekere reserve in meerdere stortingen te investeren in meer dynamische fondsen.

Op onze fondsenpagina ontdekt u alles over onze nieuwe fondsen.

Advies nodig?

Ziet u even door de bomen het bos niet meer? Hebt u hulp nodig voor het samenstellen van uw ideale fondsenmix? Uw P&V-adviseur beschikt over de nodige tools om u te helpen uw beleggersprofiel te bepalen en de ideale fondsenmix samen te stellen.

Schade door de wateroverlast? Wat te doen?

Gepost in: Woning Solidariteit

Image of the blog article

De overvloedige regen van de voorbije dagen zorgde voor heel wat materiële schade en persoonlijke ellende, vooral in Oost- en West-Vlaanderen. En het leed is nog niet helemaal geleden. Werd uw woning de voorbije dagen beschadigd door de wateroverlast? En hebt u een brandverzekering bij P&V? Weet dat wij er alles aan doen om u in deze moeilijke momenten zo goed mogelijk bij te staan.

Hierbij zetten we voor u op een rijtje welke stappen u het best neemt bij schade door de overstromingen.  

Stap 1. Bijstand bij noodweer

Hebt u een brandverzekering bij P&V? Dan kunt u voor dringende hulp een beroep doen op de P&V Bijstand Woning. Onze bijstandsverleners zijn te bereiken op het nummer 02 229 00 11 en dat 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Deze bijstand zit standaard in uw brandverzekering.

Onze bijstandscentrale kan bijvoorbeeld een vakman sturen om dringende beschermingswerken uit te voeren. En als uw woning onbewoonbaar is, wordt uw inboedel veilig opgeslagen, er wordt huisvesting voor u gezocht …

Stap 2. Eigenaar of huurder

Bent u eigenaar van een woning, dan geeft u de schade aan, aan uw brandverzekeraar.

Huurt u uw woning? In dat geval moet u uw huisbaas op de hoogte brengen van de schade, maar het is aan hem om de schade bij zijn eigen verzekeringsmaatschappij aan te geven. Contacteer wel zelf uw brandverzekeraar voor de schade aan uw inboedel.

Stap 3. Contacteer uw P&V-adviseur

Contacteer zo snel mogelijk uw P&V-adviseur om samen alle nodige gegevens te verzamelen voor de schadeaangifte bij P&V. Denk hierbij aan:

  • uw naam en adresgegevens
  • uw polisnummer
  • de datum en plaats van het schadegeval
  • de precieze omstandigheden en oorzaak van de schade
  • een eventuele raming van de opgelopen schade
  • foto’s van de schade
  • uw rekeningnummer

Bewaar ook de facturen van eventuele dringende herstellingen.

Stap 4. Zorg ervoor dat de schade niet erger wordt

Bij een overstroming, breng uzelf, uw naasten en uw huisdieren in veiligheid.

Voor u de schade herstelt, wacht u op groen licht van uw P&V-adviseur. Ondertussen kunt u wel al enkele maatregelen nemen om verdere schade te beperken:

  • Probeer de meubels op een droge plaats te zetten en te laten drogen.
  • Reinig zo snel mogelijk de vloeren/muren/inboedel om de schade te beperken.
  • Eventueel kunt u een noodreparatie uitvoeren, maar wel steeds in overleg met uw P&V-adviseur.

Belangrijk: Bewaar alle beschadigde stukken en maak veel en duidelijke foto’s: zo hebt u bewijsmateriaal van uw schade. Deze ‘reddings- en behoudskosten’ worden trouwens ook vergoed door uw brandverzekering.

Stap 5. Erkenning als natuurramp

Soms vraagt uw gemeente- of stadsbestuur om een formulier in te vullen met de gegevens van uw schade. Zo kan het de schade inventariseren en een aanvraag doen om het noodweer te laten erkennen als natuurramp.

Wordt het noodweer erkend als een natuurramp, dan kan het rampenfonds een deel van de schade vergoeden, maar enkel dat deel van de schade dat niet verzekerbaar is. Dat betekent dat het rampenfonds alleen de schade vergoedt die niet gedekt wordt door uw brandverzekering.

Goed om weten: Sinds 1 maart 2007 dekken alle brandverzekeringen de schade aan woonhuizen en hun inboedel door overstromingen, aardbevingen, opstuwing of overlopen van riolen, aardverschuivingen en grondverzakkingen. Voor de vergoeding van dergelijke schade kunt u dus niet rekenen op het rampenfonds, maar wel op uw brandverzekeraar. Alle informatie over het rampenfonds vindt u hier.

Stap 6. Vergoeding van uw schade

Om de schade en dus ook de schadevergoeding te kunnen inschatten, komt eventueel een  verzekeringsexpert langs. Dat hangt af van de grootte van het schadegeval:

  • Bij beperkte schades is er normaal geen expert nodig. Uw P&V-adviseur regelt de schade volledig zelf of na overleg met de maatschappij. Ook in dit geval zijn een schaderaming en duidelijke foto’s noodzakelijk.
  • Bij grotere of speciale schadegevallen komt er wel een expert langs. Hij bepaalt hoe groot de schade is en stelt een verslag op.

Stap 7. Herstelling van uw schade

Vanaf het moment dat u en uw P&V-adviseur het eens zijn over de schadevergoeding, kunt u starten met de herstellingswerken.

Goed om weten: De brandverzekering Ideal Woning van P&V dekt waterschade en beschermt u bij natuurrampen. Een volledig overzicht van wat er gedekt is, vindt u terug in de algemene voorwaarden van uw brandverzekering. Vraag raad aan uw P&V-adviseur.

Reken op uw P&V-adviseur

Schade aan uw woning door de overstromingen? Dan kunt u rekenen op uw P&V-adviseur. Die helpt u om de beste oplossing voor u te vinden en begeleidt u bij de schadeaangifte, tijdens het herstelproces en bij de afwikkeling. Bij een precaire huisvestingssituatie veroorzaakt door de waterschade, contacteer onze collega's van de Bijstand Woning zodat u zo snel mogelijk verder geholpen wordt.

Neem zeker ook een kijkje op de pagina Hulp bij schade door overstroming. U vindt er de antwoorden op heel wat praktische vragen.

Nieuwe artikels