De vijf mooiste motorritten voor deze herfst

Gepost in: Vakantie Motorfiets

Image of the blog article

Download nu de mooiste roadbooks naar de gps van uw motor

Warme kleuren, een schitterend lichtspel, zachte temperaturen ... De herfst lokt u naar buiten. En dat komt goed uit, want wij hebben samen met onze partner Liberty Rider voor u vijf motorritten in België geselecteerd die deze herfst zeker een omweg waard zijn. Deze roadbooks zijn nu beschikbaar in uw Liberty Rider-app, aangeboden bij uw P&V Motorverzekering. U kunt ze ook downloaden naar uw motor-gps.

Het idyllische landschap van de vallei van de Semois

Kent u de vallei van de Semois? Panoramische vergezichten, middeleeuwse kastelen, pittoreske dorpjes langs het water... Maak u klaar voor een prachtige, bochtige rit, dicht bij huis. U start deze lus van 240 km en ongeveer 5 uur in Aarlen, een van de oudste steden van het land met een rijke geschiedenis van 2 000 jaar. Daarna rijdt u langs de oevers van de Semois, met een korte doorsteek door Frankrijk. Open velden wisselen af met rivieroevers en bossen gehuld in de mooiste herfstkleuren. Een betoverend landschap voor bochtenliefhebbers.

Meer informatie over deze route voor ervaren motorrijders.

Wallonië, tussen meren en rivieren aan de Frans-Belgische grens

Deze rit van 124 km en ongeveer 2 uur voor minder ervaren motorrijders start in Bouillon. Het eerste deel van het traject bestaat uit lange bochten door velden en bossen. U geniet er van fantastische panoramische herfstlandschappen, midden op het platteland. Las zeker een middagpauze in aan het meer van Neufchâteau. Geniet op het terras van de Brasserie de la Vallée du Lac en het restaurant L’Ardoise van de mooie en rustgevende omgeving. De namiddag is iets sportiever, met veel korte bochtjes. Vergeet uw ogen niet de kost te geven terwijl u langs de Semois cruiset.

Meer informatie over deze route voor minder ervaren motorrijders.

Uitwaaien langs de kust

De Belgische kust is niet ver, maar toch ver genoeg om er eens helemaal uit te zijn. De ideale bestemming dus voor een herfstweekendje on the road. Tijdens deze rit van 84 km en 2 uur rijdt u langs de langste tramlijn ter wereld tussen Knokke en De Panne. Met wat geluk kunt u de paardenvissers aan het werk zien, een traditie die al meer dan 700 jaar oud is. Oostduinkerke is de enige plaats ter wereld waar deze manier van vissen op grijze garnalen nog wordt beoefend. De garnaalvissers te paard zijn trouwens door UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Proef deze verrukkelijke garnalen in restaurant 'Estaminet de Peerdevisscher', dat wordt gerund door een familie paardenvissers. Ontspan en laat u meevoeren door de zeelucht, het ruisen van de golven en het gekrijs van de meeuwen.​​​​

Meer informatie over deze route voor beginnende motorrijders.

De bekoorlijke provincie Luik

Droomt u van magnifieke landschappen en wilt u hier en daar afstappen om de natuurwonderen van de streek te bezoeken? Ervaren motorrijders kunnen hun hart ophalen tijdens deze rit van 136 km en 2 uur 20 minuten. De mooie lus begint in Luik. U laat de stad en het geronk van de auto's achter u om ten volle te genieten van de natuur en het gekwetter van de vogels. Stop onderweg zeker aan de grotten van Remouchamps, een mysterieuze en feeërieke plek. Stap aan boord voor de langste ondergrondse toeristische boottocht ter wereld, maar dan wel zonder motor. Het traject loopt verder langs de rivier Amblève tot bij het meer van Coo waar prachtige vergezichten op u wachten. Als u zin hebt, kunt u nog doorrijden tot aan het circuit van Spa-Francorchamps, net voorbij Stavelot.

Meer informatie over deze route voor ervaren motorrijders.

Een mix van natuur en geschiedenis, met vertrek vanuit Brussel

Deze trip van 289 km en 6 uur brengt u langs mooie wegen tussen België en Frankrijk. Laat de hoofdstad achter u en volg het kanaal tussen Brussel en Charleroi. Ga dan via Chapelle-lez-Herlaimont en Anderlues naar Thuin, waar u de cisterciënzerabdij van Aulne kunt bezoeken en van het koele water kunt genieten langs de Samber. U steekt de grens over en komt aan in Maubeuge in Frankrijk, een stad die in de zeventiende eeuw werd ommuurd. Het verleden is hier nog duidelijk aanwezig, kijk maar naar de poort van Mons met hefbrug, de vestingwerken van Vauban en het wachthuis. De stad heeft ook een museum dat de geschiedenis van haar vestingwerken schetst. Zet uw rit voort langs het meer van Chabaud-Labour en de moerassen van Harchies. Keer terug langs het platteland en de bossen, en maak ook kennis met de Dender. Stop in Geraardsbergen om de Sint-Adriaansabdij te bewonderen.

Meer informatie over deze route voor minder ervaren motorrijders.

De Liberty Rider-app nog niet gedownload?

Hebt u een motor van minstens 125 cc of 4kW of denkt u eraan een te kopen? Hebt u al een motorverzekering bij P&V of overweegt u er een af te sluiten, dan bent u niet alleen optimaal gedekt, maar krijgt u ook gratis toegang tot de premiumversie van de Liberty Rider-app. U vindt er de door P&V en andere gebruikers aangeboden roadbooks en u kunt er ook zelf mooie ritten op plaatsen!

Wat heeft de Liberty Rider-app u te bieden?

 • De app detecteert ongevallen. Dat betekent dat bij een val de hulpdiensten onmiddellijk worden gewaarschuwd.
 • Het speciaal voor motorrijders ontworpen gps-systeem biedt u een groot aantal routes en waarschuwt u bovendien voor gevaarlijke bochten.
 • U deelt uw locatie in realtime met uw familieleden, die u gedurende uw hele rit kunnen volgen. Om hen gerust te stellen stuurt Liberty Rider ook een sms bij vertrek en aankomst.
 • Een hele reeks functies: toegang tot roadbooks van de mooiste ritten, opvolging van het onderhoud, informatie delen via sociale netwerken enz.

Download de Liberty Rider-app
     

Image result for download on the app store Image result for download on the app store

Hulp na de overstromingen: solidariteit met de slachtoffers

Gepost in: Voertuig Familie Woning Solidariteit Over P&V

Image of the blog article

De beelden van de overstromingen van de voorbije twee weken hebben in ons land een golf van solidariteit op gang gebracht. Veel mensen willen hulp bieden aan de slachtoffers, van wie sommige niets meer hebben. Een financiële gift, een gift in natura (kleding, voedsel, materiaal …), ter plaatse helpen met het opkuisen, logies aanbieden ... Er zijn tal van mogelijkheden voor wie wil helpen, maar wat kiest u en wat is efficiënt? In dit artikel lijsten we de mogelijkheden op.

Hoe kunt u helpen?

Een financiële gift

Het Rode Kruis coördineert de noodhulp voor de slachtoffers van de overstromingen. Wilt u hen financieel steunen? Dat kan via de websites van Rode Kruis Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique.

Ter plaatse gaan helpen

Wilt u de slachtoffers ter plekke gaan helpen door bijvoorbeeld mee op te ruimen of hulpgoederen te bezorgen? Check dan eerst even welke hulp concreet nodig is, voor u halsoverkop in uw wagen springt. Sommige dorpen en steden zijn nog moeilijk te bereiken. Een grote toevloed van vrijwilligers zou er de hulporganisaties die aanwezig zijn in de weg lopen.

Voor u zich verplaatst, informeert u best eerst online via de hulpplatformen en de speciaal opgerichte groepen op de sociale media.

Hulpplatformen

Via het Rode Kruis kunt u zich aanmelden als vrijwilliger. U wordt dan op de hoogte gehouden van acties waarbij u kunt helpen. Op het tweetalige platform #aidehulp147 vindt u een aantal concrete hulpvragen. Ook de matchingwebsite voor vrijwilligers, Give a Day, kreeg een aantal hulpvragen van gemeenten in nood.

Social media

Ondertussen werden ook heel wat Facebook-groepen opgericht waarin mensen afspreken om hulpgoederen te verzamelen. Of om met een klein groepje naar het rampgebied te rijden en samen de beschadigde huisraad van de slachtoffers naar buiten te brengen of te helpen schoonmaken. Of om (warm) eten uit te delen aan de bewoners van de getroffen gebieden.

Enkele Facebookgroepen en websites voor hulp aan de slachtoffers

Steden en gemeenten

Heel wat steden en gemeenten zetten ondertussen hulpacties op. Ze sturen gemeentewerklieden om te helpen of zetten een inzamelactie op, zoals de stad Gent deed met de actie Gent Helpt – Noodweer. Ook de Brusselse gemeenten mobiliseren hun inwoners om hulp te bieden aan de slachtoffers. Informeer u eventueel bij uw eigen gemeente of zij al initiatieven hebben opgezet.

En P&V?

De P&V Groep nam snel maatregelen om getroffen klanten te helpen. Zo werden verschillende waarborgen uitgebreid en werd de uitkering van voorschotten bij de schaderegeling versneld. Maar onze solidariteit stopt niet bij onze klanten. We willen ook andere mensen die het moeilijk hebben ondersteunen. Om efficiënt te zijn, gaan we ons richten op een specifieke doelgroep waar we veel affiniteit mee hebben en die we de komende maanden willen ondersteunen.

Hulp aan kwetsbare jongeren

Samen met de Stichting P&V kijken we momenteel naar welke behoeften er zijn bij organisaties die werken met en voor kwetsbare kinderen en jongeren: scholen, huiswerkbegeleiders, jongerenverenigingen … We organiseerden een taskforce solidariteit die de concrete hulpvragen van deze organisaties momenteel inventariseert. Ook P&V-medewerkers zullen actief meewerken aan deze actie.

Schade door de overstromingen? Wat te doen?

Gepost in: Woning Solidariteit

Image of the blog article

De overvloedige regen van de voorbije dagen zorgde voor heel wat materiële schade en persoonlijke ellende. En het leed is nog niet helemaal geleden. Werd uw woning de voorbije dagen beschadigd door de wateroverlast? En hebt u een brandverzekering bij P&V? Weet dat wij er alles aan doen om u in deze moeilijke momenten zo goed mogelijk bij te staan.

Hierbij zetten we voor u op een rijtje welke stappen u het best neemt bij schade door de overstromingen.  

Stap 1. Bijstand bij noodweer

Hebt u een brandverzekering bij P&V? Dan kunt u voor dringende hulp een beroep doen op de P&V Bijstand Woning. Onze bijstandsverleners zijn te bereiken op het nummer 02 229 00 11 en dat 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Deze bijstand zit standaard in uw brandverzekering.

Voor een snelle reparatie kunt u ook gebruik maken van de gratis P&V Assist-app. Hiermee komt u in enkele eenvoudige stappen in contact met onze bijstandscentrale. Die kan dan bijvoorbeeld een vakman sturen om dringende beschermingswerken uit te voeren. En als uw woning onbewoonbaar is, wordt uw inboedel veilig opgeslagen, er wordt huisvesting voor u gezocht …

Stap 2. Eigenaar of huurder

Bent u eigenaar van een woning, dan geeft u de schade aan, aan uw brandverzekeraar.

Huurt u uw woning? In dat geval moet u uw huisbaas op de hoogte brengen van de schade, maar het is aan hem om de schade bij zijn eigen verzekeringsmaatschappij aan te geven. Contacteer wel zelf uw brandverzekeraar voor de schade aan uw inboedel.

Stap 3. Contacteer uw P&V-adviseur

Contacteer zo snel mogelijk uw P&V-adviseur om samen alle nodige gegevens te verzamelen voor de schadeaangifte bij P&V. Denk hierbij aan:

 • uw naam en adresgegevens
 • uw polisnummer
 • de datum en plaats van het schadegeval
 • de precieze omstandigheden en oorzaak van de schade
 • een eventuele raming van de opgelopen schade
 • foto’s van de schade
 • uw rekeningnummer

Bewaar ook de facturen van eventuele dringende herstellingen.

Stap 4. Zorg ervoor dat de schade niet erger wordt

Bij een overstroming, breng uzelf, uw naasten en uw huisdieren in veiligheid.

Voor u de schade herstelt, wacht u op groen licht van uw P&V-adviseur. Ondertussen kunt u wel al enkele maatregelen nemen om verdere schade te beperken:

 • Probeer de meubels op een droge plaats te zetten en te laten drogen.
 • Reinig zo snel mogelijk de vloeren/muren/inboedel om de schade te beperken.
 • Eventueel kunt u een noodreparatie uitvoeren, maar wel steeds in overleg met uw P&V-adviseur.

Belangrijk: Bewaar alle beschadigde stukken en maak veel en duidelijke foto’s: zo hebt u bewijsmateriaal van uw schade. Deze ‘reddings- en behoudskosten’ worden trouwens ook vergoed door uw brandverzekering.

Stap 5. Erkenning als natuurramp

Soms vraagt uw gemeente- of stadsbestuur om een formulier in te vullen met de gegevens van uw schade. Zo kan het de schade inventariseren en een aanvraag doen om het noodweer te laten erkennen als natuurramp.

Wordt het noodweer erkend als een natuurramp, dan kan het rampenfonds een deel van de schade vergoeden, maar enkel dat deel van de schade dat niet verzekerbaar is. Dat betekent dat het rampenfonds alleen de schade vergoedt die niet gedekt wordt door uw brandverzekering.

Goed om weten: Sinds 1 maart 2007 dekken alle brandverzekeringen de schade aan woonhuizen en hun inboedel door overstromingen, aardbevingen, opstuwing of overlopen van riolen, aardverschuivingen en grondverzakkingen. Voor de vergoeding van dergelijke schade kunt u dus niet rekenen op het rampenfonds, maar wel op uw brandverzekeraar. Alle informatie over het rampenfonds vindt u hier.

Stap 6. Vergoeding van uw schade

Om de schade en dus ook de schadevergoeding te kunnen inschatten, komt eventueel een  verzekeringsexpert langs. Dat hangt af van de grootte van het schadegeval:

 • Bij beperkte schades is er normaal geen expert nodig. Uw P&V-adviseur regelt de schade volledig zelf of na overleg met de maatschappij. Ook in dit geval zijn een schaderaming en duidelijke foto’s noodzakelijk.
 • Bij grotere of speciale schadegevallen komt er wel een expert langs. Hij bepaalt hoe groot de schade is en stelt een verslag op.

Stap 7. Herstelling van uw schade

Vanaf het moment dat u en uw P&V-adviseur het eens zijn over de schadevergoeding, kunt u starten met de herstellingswerken.

Goed om weten: De brandverzekering Ideal Woning van P&V dekt waterschade en beschermt u bij natuurrampen. Een volledig overzicht van wat er gedekt is, vindt u terug in de algemene voorwaarden van uw brandverzekering. Vraag raad aan uw P&V-adviseur.

Reken op uw P&V-adviseur

Schade aan uw woning door de overstromingen? Dan kunt u rekenen op uw P&V-adviseur. Die helpt u om de beste oplossing voor u te vinden en begeleidt u bij de schadeaangifte, tijdens het herstelproces en bij de afwikkeling. Bij een precaire huisvestingssituatie veroorzaakt door de waterschade, contacteer onze collega's van de Bijstand Woning zodat u zo snel mogelijk verder geholpen wordt.

Neem zeker ook een kijkje op de pagina Hulp bij schade door overstroming. U vindt er de antwoorden op heel wat praktische vragen.

De mooiste wandelingen en fietstochten in eigen land

Gepost in: Voertuig Vakantie Fiets

Image of the blog article

Er even helemaal tussenuit zonder gedoe met kleurcodes en PCR-tests? P&V verzamelde voor u de mooiste zomerse wandelingen en fietstochten in België.

Wat is er heerlijker na een jaar vol beperkingen om zorgeloos de natuur in te duiken en de verborgen parels van ons land te ontdekken, te voet of met de fiets. Met onderweg af en toe een deugddoend terrasje, natuurlijk… Smeer uw benen (of ketting) alvast in!

Op de fiets!

(Her)ontdek Brussel op de fiets langs de Groene Wandeling

De Groene Wandeling brengt u via een gevarieerd traject helemaal rond Brussel. U duikt het groen in en krijgt een heel ander beeld te zien van de hoofdstad.

Plan een volledige dag om rustig te kunnen picknicken en langs de route te kuieren.

Het RAVeL-netwerk

Het Réseau Autonome des Voies Lentes of RAVeL omvat meer dan 1.400 km aan groene paden die hoofdzakelijk langs jaagpaden en oude spoorlijnen lopen. Er zijn meer dan 45 lokale en uitgestippelde fietsroutes die veilig en comfortabel zijn met weinig hellingen. Niet te missen!

Bepaal uw eigen route met de fietsknooppunten

Met de fietsknooppunten doorkruist u ons land naar eigen wens, geen wegenkaart nodig! Dit systeem werkt als een uitgebreid netwerk waar elk knooppunt een nummer heeft. Elk stukje van het netwerk is gemiddeld 5 tot 8 km lang, waardoor u zelf de afstand kunt bepalen als u een tocht uitstippelt. Aan de knooppunten zijn er genummerde borden die de richting aanwijzen naar de volgende knooppunten. U hoeft dus maar de cijfers te volgen om uw route te bepalen. Bekijk de kaart met alle knooppunten.

De mooiste fietsnetwerken

 • Het netwerk van Picardisch Wallonië: het grootste knooppuntennet met 1.600 km aan routes doorheen twee natuurparken en 23 gemeentes van Picardisch Wallonië in de provincie Henegouwen.
 • Het fietsnetwerk van de Pays de Famenne: een netwerk van 350 km aan fietsroutes op wegen voor langzaam verkeer, aangeduid met knooppunten, langs de mooiste plekjes in de provincies Namen en Luxemburg.
 • Het netwerk Velotour Hoge Venen-Eifel: 850 km aan fietsroutes om de prachtige natuur van de Oostkantons te ontdekken.
 • Het netwerk 1.000 Bornes à vélo: 350 km aan veilige trage wegen die de groene en authentieke streken van het Land van Chimay en Tussen-Samber-en-Maas doorkruisen.
 • Het netwerk van de Sint-Pietersberg in de streek van de Neder-Maas: 80 km aan fietsroutes doorheen het massief van de Sint-Pietersberg tussen Luik en Maastricht, op de grens van Nederland, Vlaanderen en Wallonië.
 • Het Cyruse-netwerk, fietstoerisme in de prachtige valleien van de Rulles en de Semois: 43 km aan fietslussen door het idyllische platteland van de Gaumestreek in de gemeenten Habay, Tintigny en Etalle.

Zin om er enkele dagen met de fiets op uit te trekken? In Wallonië vindt u een netwerk van bijna 300 verblijven met het label "Fiets Welkom" (gîtes, bed and breakfasts, hotels …) waar men fietsers maar al te graag ziet komen.

De Kastelenroute

Een route van 49 km langs de Schelde en haar kastelen, een tocht langs de meest sprookjesachtige kastelen in Oost-Vlaanderen. De route loopt ook langs de Kalkense Meersen, een prachtig natuurgebied.

De fietsroute in het Land van Nevele

Een prachtige route van 48 km door het groene landschap in de heuvelachtige streek tussen Gent en Brugge. Een paradijs voor liefhebbers van natuur en cultuur!

Het Groen Lint

Het Groen Lint is de perfecte fietsuitstap om te genieten van de Vlaamse kuststreek. Het verbindt verschillende groene gebieden rondom Oostende. Het doorkruist beboste gebieden maar loopt ook langs paden omzoomd met zand.

De Vennbahn

De Vennbahn is een van de langste (125 km) en mooiste groene wegen van Europa. Ze loopt langs een oude spoorlijn en doorkruist drie landen: België, Duitsland en Luxemburg.

Walk this way!

Ontdek onze vele wandelingen en tochten in België, boordevol prachtige fauna en flora, voor zowel doorgewinterde trekkers als kuierende wandelaars. Elke route gidst u langs wondermooie landschappen.

Noir Flohay

Een adembenemende wandeling van 14 km in de steppe van de Hoge Venen, dwars door de overblijfselen van een voormalig dennenbos met nu vaalgrijs geworden bomen.

De wandeling van de vijf kastelen

Een idyllische route van zo'n twintig kilometer tussen Henegouwen en Waals-Brabant langs enkele architecturale pareltjes.

Rond het meer van Nisramont

Een van de mooiste wandelingen in de Ardennen! Deze unieke wandeling van bijna 15 km volgt de oevers van het meer van Nisramont en biedt u de kans om de samenvloeiing van de twee Ourthes te bewonderen.

Het Woud van Anlier

De bomen van het Woud van Anlier zijn betoverend, alsof de natuur u gadeslaat. Dit is een wandeling waar u de tijd moet nemen om even in het gras te gaan liggen, een steen over het water te kaatsen, te luisteren naar het fluiten van de vogels en misschien wel enkele dieren te spotten…

De Kalmthoutse Heide

Niet ver van Antwerpen is de Kalmthoutse Heide een plezier voor wie houdt van ongewone landschappen, met heide zo ver het oog reikt, maar ook duinen en naaldbomen.

De Lommelse Sahara

Een adembenemend zand- en duinlandschap te midden van een uitgestrekt naaldbos. Met een hemelsblauw meer en unieke fauna en flora.

Op zoek naar een fietsverzekering?

P&V biedt een ultraflexibele verzekering in drie formules die beantwoorden aan ieders behoeften. Bovendien kunt u deze fietsverzekering maandelijks opzeggen.

U wandelt liever? Check dan even op voorhand of u beschikt over een geldige familiale verzekering en eventueel een verzekering voor ongevallen in uw privéleven

Vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met uw P&V-adviseur.

Het airbagvest: onmisbaar in de uitrusting van elke motorrijder

Gepost in: Motorfiets

Image of the blog article

Verstandige motorrijders kruipen nooit in het zadel zonder helm. Een airbagvest behoort dan weer niet tot hun standaarduitrusting. Verwonderlijk, want bij een ongeluk biedt zo’n vest extra bescherming tegen letsels aan de buik, borstkas en ruggengraat. U verzekert uw motor bij P&V? Dan hebben we samen met In&motion, wereldleider in motorairbags, een mooi voorstel voor u.

Drie redenen om dit jaar een airbagvest te dragen als u met de motor gaat rijden

Het airbagvest werd oorspronkelijk ontworpen als extra valbescherming voor wedstrijdrijders en wordt gedragen onder het motorvest. Bij een botsing opent het motorairbagvest zich in minder dan zes honderdsten van een seconde. De airbag vult zich onmiddellijk met het gas uit een CO2-patroon. Na de impact loopt het vest langzaam leeg zodat het slachtoffer voldoende beschermd blijft en geen hinder ondervindt bij het bewegen. Dat maakt van het airbagvest een onmisbare veiligheidsuitrusting voor motorrijders. 

U hebt een P&V Motorverzekering? Dan helpen we u graag een handje bij de aankoop en het gebruik van een airbagvest. Dat doen we samen met onze partner en airbagspecialist In&motion. 

1. De airbag beschermt uw vitale organen bij een motorongeval

Heel wat motorrijders raken na een ongeval levensgevaarlijk gewond. Met een airbagvest blijft de schade vaak beperkt, omdat het u van bij uw heupen tot aan de onderkant van uw helm omsluit en zo uw vitale organen bij een valpartij beschermt. Op die manier zijn uw nieren, lever, milt, longen en hart, maar ook uw ruggengraat beschermd. Sommige modellen ondersteunen ook uw hoofd om uw nekwervels te beschermen tegen de schokken door het gewicht van uw helm. 

2. Een airbagvest voor elke motor en elk beschermingsniveau

Er bestaan drie technologieën: de bedrade airbag, de radiogestuurde airbag en de autonome elektronische airbag. Dat laatste model wordt aangeboden door onze partner In&motion.

De bedrade airbag

Dit model is met de motor verbonden via een kabel. Die kabel wordt op het frame of aan de voorkant van het zadel bevestigd en moet voor elk vertrek worden aangesloten. Bij een val activeert de spanning van de kabel een systeem dat het gas uit een patroon doet vrijkomen. Dit systeem is relatief eenvoudig en werkt op batterijen. Als de airbag na activering niet beschadigd is, kan hij meestal opnieuw worden gebruikt. U moet alleen een nieuwe gaspatroon kopen. Het grootste nadeel van een bedrade airbag is dat de kabel perfect moet afgesteld zijn om op het juiste moment het systeem te activeren.

De radiogestuurde airbag

De radiogestuurde airbag heeft veel weg van de airbag in een auto. Hiervoor moeten sensoren op de motor worden geïnstalleerd (doorgaans door een vakman). Er is geen fysieke verbinding tussen de airbag en de motor. De sensoren, gyroscopen en versnellingsmeters monitoren de motor op controleverlies. Bij een val sturen ze radiosignalen naar een centrale op de motor die de airbag activeert. Het systeem bestaat gewoon uit een ontvanger en een klein mechanisme om de gaspatroon te activeren. De airbag vult zich al na 45 milliseconden. U moet er wel voor zorgen dat uw motor met dit systeem is uitgerust en dat de ontvanger van de airbag, die zich meestal in uw airbagvest bevindt, altijd opgeladen is.

De autonome airbag, type In&motion

Bij de volledig autonoom werkende airbag zijn alle elektronica en het activeringssysteem ingebouwd in de motoruitrusting. De airbagtechnologie van In&motion, wereldmarktleider in motorairbags, is een van de beste voorbeelden. Dit intelligente elektronische detectiesysteem bestaat uit een vest dat ultrasnel wordt geactiveerd, een gegevenssensor met een krachtig algoritme en een gaspatroon. Het systeem verzamelt gegevens bij elk gebruik van de airbag en verrijkt hiermee het ingebouwde algoritme van alle gebruikers. Want In& motion is in de eerste plaats een community van motorrijders, die sinds de lancering al meer dan 20 miljoen kilometer aan gegevens verzamelde. Dankzij meer dan 1.000 analyses per seconde meet het systeem uw positie in real time en kan het anticiperen op een impact of die detecteren. Als een abnormale beweging wordt geregistreerd, dan wordt de airbag in minder dan zes honderdsten van een seconde opgeblazen om u zo goed mogelijk te beschermen tegen de impact. U kunt er dus op vertrouwen dat het systeem continu waakt over uw bescherming. Hoe zit dat praktisch? Dit intelligente systeem draagt u vlotjes onder elke motorvest. 

3. Geniet nu van een korting op uw motorairbagvest en ga goed beschermd op weg 

U verzekert uw motor bij P&V? Dan ondersteunen we u graag bij de aankoop en het dragen van een airbagvest. Hierbij doen we een beroep op onze partner In&motion, wereldleider in motorairbags. Het airbagsysteem van In&motion is comfortabel, discreet en krachtig, en het past onder alle motorvesten. Het motorairbagvest van In&motion is gekoppeld aan de In&box, die is uitgerust met allerlei sensoren en detectiemodi die anticiperen op een val en ervoor zorgen dat de airbag op tijd wordt geactiveerd. Deze box kunt u trouwens huren of kopen: aan u de keuze. 

Om ons partnership met In&motion te vieren hebben we een interessant proefaanbod voor u: P&V betaalt de eerste drie maanden van de jaarlijkse huur van uw In&box. Surf snel naar onze website voor meer informatie over deze korting.

Goed om weten: het airbagsysteem kan na activering opnieuw worden gebruikt. Het volstaat de gaspatroon in het airbagsysteem te vervangen. Bent u al de gelukkige eigenaar van zo'n systeem? Dan betaalt P&V uw nieuwe gaspatroon als die vervangen moet worden.

 

Nieuwe artikels