Schud uw verzekeringen wakker

Gepost in: Familie

Image of the blog article

Bent u zeker dat uw verzekeringen nog perfect aansluiten op uw actuele behoeften? Misschien bent u onlangs verhuisd, kocht u een nieuwe wagen of veranderde uw gezinssamenstelling. U had een financiële meevaller, ging met pensioen of liet zonnepalen installeren. Of u zou graag een verzekering voor uw nieuwe elektrische fiets afsluiten.

P&V nodigt u dit najaar uit voor een 'shake-up' van uw verzekeringspakket. Het doel? Uw verzekeringscontracten ‘wakker schudden’ en indien nodig aanpassen zodat u altijd optimaal beschermd bent.

Bent u nog goed verzekerd?

Verzekeringen zorgen voor een noodzakelijke bescherming voor u (en uw gezin). Maar waarvoor u bescherming nodig heeft, kan veranderen in de loop van uw leven. Daarom wordt aangeraden om regelmatig een check-up te laten doen van uw verzekeringspakket om na te gaan welke verzekeringen eventueel dubbel zijn, welke ontbreken en welke geoptimaliseerd kunnen worden.

Waarom niet eens alles op een rijtje zetten en nakijken waarvoor u allemaal wel of niet verzekerd bent?

Vertrouwenspersoon en specialist in verzekeringen

Iemand die u kunt vertrouwen om over verzekeringen te praten, is essentieel. Iemand die naar u luistert, rekening houdt met uw persoonlijke situatie en begrijpt wat uw noden zijn. Uw P&V-adviseur is er voor alle vragen rond uw verzekeringen en stelt al zijn beroepservaring tot uw beschikking.

5 troeven van een P&V-adviseur

Uw P&V-adviseur:

  1. biedt u advies op maat
  2. bevindt zich in uw buurt
  3. maakt graag tijd voor een gesprek om u persoonlijk te leren kennen
  4. biedt u service via het kanaal dat ú verkiest (mail, telefoon, videocall, thuis of op kantoor)
  5. is uitstekend op de hoogte van de laatste trends en veranderingen in de verzekeringssector en de promoties die voor u interessant kunnen zijn

Gratis een vrijblijvende shake-up

Maak vandaag nog een afspraak met uw P&V-adviseur voor een gratis en vrijblijvende check-up van uw verzekeringen. Zo bent u zeker dat u correct verzekerd bent en de juiste bescherming krijgt. Bovendien kunt u tijdens deze actie deelnemen aan onze exclusieve Shake Up-wedstrijd. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie.

Minder belastingen betalen dankzij uw verzekeringspremies

Gepost in: Sparen

Image of the blog article

In uw belastingaangifte zijn veel gegevens vooraf ingevuld. Handig, maar het loont om ze te checken en als het nodig is aan te vullen. Denk daarbij aan uw verzekeringspremies, sommige leveren u een fiscaal voordeel op. Dat betekent minder belastingen betalen, wie wil dat niet? 

Welke verzekeringspremies zijn aftrekbaar van uw belasting?

Dubbelcheck of de volgende verzekeringspremies ingevuld zijn in uw belastingaangifte:

Pensioensparen

Ruim drie miljoen Belgen doen aan pensioensparen. Een goed idee, want dat zorgt voor een mooi extra bedrag als u met pensioen gaat. Daarbovenop geniet u van een belastingvermindering op de premies die u betaalt tot en met het jaar waarin u 64 wordt.

  • Spaart u maximaal 990 euro per jaar, dan profiteert u van 30 procent belastingvoordeel. U krijgt dus 297 euro van uw inleg terug via uw belasting.
  • Spaart u maximaal 1.270 euro per jaar, dan is uw voordeel 25 procent. Uw belastingvoordeel als u vorig jaar 1.270 euro spaarde: 317,50 euro.

Dankzij het belastingvoordeel van 30 of 25 procent vermindert de belasting die u moet betalen. De meeste gemeenten rekenen daarnaast een gemeentebelasting aan, dat is een belasting op uw belasting. Doordat u minder belasting betaalt, daalt ook de gemeentebelasting. Bij het gemiddelde tarief van 7 procent zou uw voordeel stijgen naar 32,1 procent (30% x 1,07) of 26,75 procent (25% x 1,07).

Meer over Pensioensparen.

Langetermijnsparen

Ook langetermijnsparen levert u direct fiscaal voordeel op. U spaart een mooi bedrag voor later én u krijgt 30 procent van uw premie terug via een belastingvermindering. In 2022 mocht u maximaal 2.350 euro inleggen, dat is goed voor een belastingvoordeel van 705 euro. Als we rekening houden met een gemeentebelasting van 7 procent (het gemiddelde tarief), loopt uw voordeel verder op tot 754 euro

Belangrijk om te weten: 

  • Op basis van het voorstel van de fiscale hervorming van de Minister van Financiën Vincent Van Peteghem zou de belastingvermindering op premies gestort in een contract langetermijnsparen afgesloten vanaf 1/1/2024 afgeschaft worden. Voor bestaande contracten zou het fiscaal voordeel behouden blijven.
  • Het fiscaal voordeel van langetermijnsparen is niet altijd te combineren met de woonbonus.

Meer over Langetermijnsparen.

Rechtsbijstandsverzekering

Werp eens een extra blik op uw rechtsbijstandverzekering. Bij sommige uitgebreide rechtsbijstandsverzekeringen geven de betaalde premies tot een bedrag van 310 euro recht op een belastingvermindering van 40 procent. Als uw verzekering aan de voorwaarden voldoet, levert u dat een belastingvoordeel van 124 euro per jaar op.

Wist u dat: het pakket Safety All In Life Plus van Arces, de rechtsbijstandsspecialist van de P&V Groep, voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor fiscaal voordeel.

Overlijdensverzekering

Met een overlijdensverzekering biedt u financiële bescherming aan uw nabestaanden. U kunt kiezen voor een tijdelijke overlijdensverzekering, een levenslange of een schuldsaldoverzekering. Die laatste wordt doorgaans afgesloten in combinatie met een (hypothecaire) lening en zorgt ervoor dat bij uw overlijden de openstaande schuld (gedeeltelijk) terugbetaald wordt. 

Onder bepaalde voorwaarden kunt u de premie van een overlijdensverzekering fiscaal in mindering brengen. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om een belastingvermindering in het kader van pensioensparen of het langetermijnsparen.

Wees daarbij voorzichtig! Soms kunt u de premie fiscaal in mindering brengen, maar staat daar geen fiscaal voordeel tegenover omdat uw fiscale ruimte al volledig is ingevuld door de kapitaalaflossingen van uw lening. Echter, van zodra u één premie fiscaal in mindering brengt (ongeacht of daar een effectief fiscaal voordeel tegenover staat of niet), wordt de volledige uitkering belast. 

Kortom, het is ingewikkelde materie. Contacteer daarom uw P&V-adviseur, die kijkt graag met u mee of het mogelijk én verstandig is om de premie van uw overlijdensverzekering op te nemen in uw aangifte personenbelasting.  

Meer over overlijdensverzekeringen.

Advies nodig?

Hebt u hulp nodig bij het invullen van uw belasting of wilt u checken of u uw aangifte van volgend jaar verder kunt optimaliseren? Contacteer dan uw P&V-adviseur.

Uw banden wisselen in de winter en zomer: waarom en wanneer?

Gepost in: Voertuig

Image of the blog article

Uw banden wisselen in de winter en zomer: waarom en wanneer?

Wist u dat het risico op ongevallen tijdens de winter 6 keer groter is dan in de zomer? Op een gladde winterse weg is uw remafstand met zomerbanden dubbel zo lang zijn als met winterbanden. En omgekeerd, zodra het weer verbetert, hebben zomerbanden een veel kortere remafstand dan winterbanden.

Kortom, uw auto uitrusten met banden die aangepast zijn aan het seizoen is essentieel voor uw veiligheid en die van de andere weggebruikers.

Wat zijn de verschillen tussen winter- en zomerbanden?

Winter- en zomerbanden verschillen op drie punten:

  • Het type rubber: dit is de beschermende laag die de lucht binnenin de band afdicht.
  • De lamellen: er bevinden zich duizenden kleine groefjes op het oppervlak van een winterband.
  • Het motief van de profielen: dit zijn de tekeningen en de diepte ervan.

Het rubber van winterbanden is gemaakt van caoutchouc, dat bij koud weer zachter wordt, waardoor een betere grip op de weg ontstaat. Dit type banden heeft ook een groot aantal groeven, waardoor het gemakkelijker is om de sneeuw op het asfalt weg te krijgen. De profielen hebben een grote diepte, zodat de sneeuw zich erin kan ophopen. Dat klinkt misschien onlogisch, maar de sneeuw in de band zorgt wel degelijk voor meer grip op besneeuwde wegen.

Zomerbanden bestaan dan weer uit hard materiaal dat bij warm weer zacht wordt. Ideaal om op een droge weg te rijden. Ze hebben ook groeven, maar minder dan winterbanden. Daar staat tegenover dat ze uitgerust zijn met strips. Die moeten het risico op aquaplaning verminderen en de grip op de rijbaan verhogen. De profieldiepte is kleiner, waardoor de rijstabiliteit toeneemt en de remafstand korter wordt.

Waarom winterbanden plaatsen?

De banden zijn gemaakt van caoutchouc, een relatief zacht polymeer. Hierdoor past het rubber zich aan de oneffenheden van het wegdek aan, waardoor het contactoppervlak en dus ook de grip toenemen. Als uw banden van hard kunststof zouden zijn gemaakt, zou de grip erg slecht zijn: het rubber zou zich dan niet kunnen aanpassen aan de oneffenheden en het contactoppervlak is veel kleiner. Rijden met harde kunststof banden zou daarom gevaarlijk zijn: remmen zou onmogelijk worden en de auto zou meteen uit de bocht vliegen.

Als het koud is, is dat precies wat er gebeurt met rubber. Dat heeft, net als veel andere materialen, een temperatuur die men de ‘glasovergang' noemt:

  • Boven die temperatuur is het materiaal zacht, zoals te verwachten is van rubber.
  • Daaronder verglaast het materiaal: de moleculaire structuur wordt minder regelmatig, hard en bros. 

Dat kan u trouwens zelf vaststellen door een elastiekje in de diepvriezer te leggen: het rubber zal zijn elasticiteit verliezen omdat de moleculaire structuur drastisch verandert: van een zachte vaste fase naar een harde vaste fase.

In het geval van banden bestaat de oplossing uit winterbanden met een speciale samenstelling die de glasovergangstemperatuur verlaagt. Daardoor blijft de band ook bij zeer lage temperaturen soepel en slipvast.

De voordelen van winterbanden:

  • Betere efficiëntie onder 7 °C
  • Betere controle
  • Grotere veiligheid in bochten
  • Optimaal remmen
  • Beperkt risico op aquaplaning
  • Betere grip op de weg

Wanneer moet u uw winterbanden plaatsen?

Wanneer de temperatuur regelmatig onder de 7 graden zakt, harden zomerbanden uit en hechten ze minder aan de grond, wat het risico op aquaplaning vergroot en uw remweg langer maakt. We raden dus aan om van banden te wisselen zodra de temperatuur onder die grens zakt. Wacht niet met het plaatsen van winterbanden tot u vast komt te zitten in de sneeuw of slipt op het ijs. Een goed moment om winterbanden te monteren, is de omschakeling naar het winteruur!

Opgelet:

  • Vergeet niet tijdig uw winterbanden te bestellen. Niet zelden veroorzaken de eerste sneeuwvlokken een stormloop naar de verkooppunten en dus een voorraadtekort.
  • Om zeker te weten dat een band een ‘winterband’ is, moet u controleren of het logo ‘3PMSF’ zichtbaar is. 3PMSF staat voor ‘Three-Peak Mountain Snowflake’: het logo stelt een berg voor met een sneeuwvlok erin. Dat is het enige officiële logo voor dit type band, dat garant staat voor optimale prestaties bij koud weer en een geschikt profiel voor een nat wegdek.
  • In sommige buurlanden (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk in bergachtige gebieden) zijn automobilisten wettelijk verplicht om winterbanden (3PMSF) op hun voertuig te plaatsen om in de winter op hun grondgebied te mogen rijden.
  • Verwar winterbanden niet met sneeuwbanden. Sneeuwbanden, zoals die in de Scandinavische landen worden gebruikt, zijn speciaal ontwikkeld voor het rijden op wegen met sneeuw bij zeer lage temperaturen.

Mag ik mijn winterbanden in de zomer ‘oprijden’?

Als uw winterbanden te versleten zijn om er een nieuw winterseizoen mee te starten, kunt u geneigd zijn ze in de zomer te blijven gebruiken. De wet verbiedt dit niet, op voorwaarde dat hun profieldiepte boven het wettelijke minimum van 1,6 mm blijft. Blijf echter waakzaam, want in de zomer slijten uw winterbanden veel sneller dan in de winter, aangezien de warme coating de erosie van het rubber versnelt. Houd er ook rekening mee dat winterbanden bij warm weer minder goed presteren dan zomerbanden, vooral op een nat wegdek als ze het einde van hun levensduur hebben bereikt. Pas dan zeker uw snelheid aan!  

Wanneer overschakelen op zomerbanden?

Zodra de temperaturen regelmatig boven 7° stijgen, is het tijd om uw zomerbanden terug te plaatsen. Ook hiervoor is de overgang naar de zomertijd een goed geheugensteuntje! Bij stijgende temperaturen hebben zomerbanden een kortere remafstand dan winterbanden. Bovendien zijn ze milieuvriendelijker door een lagere rolweerstand en een lagere CO2-uitstoot. Ten slotte besparen ze u tot 5% brandstof in vergelijking met winterbanden.

Welke voorzorgen moet u nemen bij het plaatsen van uw zomerbanden?

Voordat u uw zomerbanden monteert, moet u de staat ervan controleren om onaangename verrassingen te vermijden:

  • Zijn ze goed opgepompt?

Nadat uw zomerbanden enkele maanden hebben stilgelegen, zijn ze misschien wat druk kwijtgeraakt. Zet ze opnieuw op de juiste druk en denk er vervolgens aan om de bandendruk maandelijks te controleren.

  • Hoe versleten zijn ze?

Controleer of de dikte van het rubber de slijtage-indicator (TWI-index) op de bodem van de groeven niet bereikt. Als dat het geval is, moet u de banden verwisselen om aan de regels te voldoen.

Een andere wettelijke vereiste is dat de slijtageafwijking tussen de twee banden van een as niet meer dan 5 mm mag bedragen.

  • Zijn ze beschadigd?

Loop geen risico op een lekke band of klapband: controleer uw zomerbanden voor u ze monteert op vervormingen, deuken, breuken, spleten of barsten. 

Controleer ook of ze onregelmatig zijn versleten (slijtage van de facetten, asymmetrische slijtage, slijtage in het midden of aan de schouders van het loopvlak). Als dat het geval is, vervang ze dan niet alleen, maar onderzoek ook de oorzaak van de abnormale slijtage (probleem met parallelliteit, balanceren of gewoon oppompen).

Wanneer zijn mijn banden versleten?

De levensduur van de banden hangt af van een aantal factoren, maar gemiddeld kunnen zomerbanden tussen de 45.000 en 60.000 km rijden. We raden aan om regelmatig de profieldiepte te controleren op basis van de slijtage-indicator. Als de profieldiepte 2 mm of minder is, moeten de banden zo snel mogelijk worden vervangen.

Ga goed verzekerd de weg op om stress te vermijden

Als u in de winter naar het buitenland reist, kijk dan eerst goed na of het land waar u naartoe reist of waar u door moet rijden een winterbandenplicht kent. Rijdt u niet met winterbanden (of sneeuwkettingen) terwijl dat verplicht is, dan riskeert u niet alleen een boete, het kan ook gevolgen hebben voor uw aansprakelijkheid en de schadevergoeding in geval van een ongeval.

 

En zelfs als u voor de juiste banden hebt gekozen, kunt u helaas nog altijd een lekke band krijgen. Gelukkig biedt de bijstandsverzekering auto van P&V u 24/7 bijstand bij pech. Ontdek hier al onze formules en rijd met een gerust gemoed!

We hopen dat deze tips goed van pas komen en u in elk seizoen vol vertrouwen op weg helpen!

 

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Auto ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (https://www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.

Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Vakantie met een elektrische auto goed voorbereiden? Zo doet u dat!

Gepost in: Voertuig Familie Vakantie

Image of the blog article

De zomervakantie is aangebroken en daarmee ook het vakantieseizoen. Is het mogelijk om met de elektrische wagen te vertrekken zonder bang te zijn dat de actieradius van uw auto te klein is? In het Engels hebben ze er zelfs al een naam voor: 'range anxiety'. Het kan zeker! Met het alsmaar stijgende rijbereik van elektrische auto’s gaat het zelfs steeds gemakkelijker. Om teleurstellingen te voorkomen, is het wel aan te raden om uw reistraject nauwkeurig uit te stippelen en daarbij enkele voorzorgsmaatregelen te nemen.

Plan uw route in functie van uw rijbereik en de laadstations

Om een lege batterij te voorkomen, bekijkt u beter vooraf waar u langs de route uw wagen kunt opladen. Er bestaan verschillende applicaties die u hierbij helpen, zoals Electromaps of Chargemap. Die apps geven u een overzicht van alle laadpalen in Europa. Een andere mogelijkheid is de website A Better Routeplaner, die berekent uw traject en geeft aan waar u kunt opladen, hoeveel tijd u ervoor nodig hebt, wat het kost enz. Kies voor een route met een uitgebreid aanbod aan laadstations, zodat u voldoende alternatieven heeft. En vergeet niet om de laadmogelijkheden op de plaats van uw bestemming te checken.

Geef voor stops langs de autosnelweg de voorkeur aan kortere, maar frequentere pauzes. Wacht niet tot de laatste procenten van de batterij, maar plan uw stops zo in dat u altijd een rijbereik heeft tussen 15 en 80%. Binnen dat bereik gaat het opladen het snelst; boven de 80% vermindert het laadvermogen en wordt de oplaadtijd langer. Stop in het ideale geval na ongeveer 300 kilometer. U zit dan al zo’n drie uur achter het stuur en een pauze is meer dan welkom om even te ontspannen en een hapje te eten.

Gebruik bij voorkeur snellaadpalen

Er zijn verschillende soorten laders op de laadpalen, het is daarom handig om de specificaties ervan te kennen:

  • Normaal opladen (tot 22 kW)

Met deze lader laadt u in een uur bij tot een rijbereik van 120 km (afhankelijk van de wagen). Dit is de manier waarop u ook thuis oplaadt. Langs de weg vindt u hoofdzakelijk laadpalen met stekkers van type 2.

  • Snel laden (van 43 kW tot 160 kW) en ultrasnel laden (vanaf 160 kW)

Bij een snellaadpaal kunt u tot 80% van uw rijbereik recupereren in 30 minuten tot een uur. In Europa vindt u twee soorten stekkers: CHAdeMO en CCS (Combined Charging System), de laatste komt u het vaakst tegen.                                                                                                                                                          

Als u uw reistijd wilt inkorten, kiest u best voor een snellader. Niet alle wagens kunnen zulke hoge vermogens aan, informeer dus thuis al naar het maximale laadvermogen in kW voor uw auto.

Check de toegankelijkheid van de laadpalen

Tot aan de juiste laadpaal raken, is één ding. De auto opladen is het natuurlijk het uiteindelijke doel. Controleer bij openbare laadpalen van tevoren de openingsuren én de betaalmogelijkheden. Bekijk voordat u vertrekt de spreiding en de gebruiks- en betaalvoorwaarden van de laadpalen in het land van uw bestemming en eventueel de landen waar u doorheen reist.

Europa telt heel wat oplaadnetwerken. Elk met zijn eigen tarieven en betalingsmiddelen (badge, kaart, abonnement enz.). Er zijn praktisch geen laadpalen waar u met uw kredietkaart kunt betalen. Gelukkig zijn er steeds meer badges waarmee u toegang hebt tot de meeste netwerken, dat geldt bijvoorbeeld voor de Chargemap Pass en de Pass IZIVIA. Met die badges hangt de prijs voor een oplaadbeurt af van het gebruikte netwerk. Houd er rekening mee dat er ook een commissie wordt gefactureerd. Vaak kunt u het opladen ook starten via uw smartphone met een geschikte internetverbinding. Denk er thuis al aan om de lokale mobiliteitsapps te downloaden.

Verleng het rijbereik van uw elektrische wagen

Uw rijstijl heeft een impact op de autonomie van uw elektrische wagen en dus op de oplaadfrequentie. 

Dit moet u doen om uw rijbereik te optimaliseren:

  • Kies voor secundaire wegen en vermijd de autosnelweg. Meestal ligt het verbruik van uw wagen hoger op de snelweg.
  • Beperk zoveel mogelijk het gebruik van de airco, verwarming en andere apparatuur die op de batterij van uw wagen is aangesloten.
  • Net als bij andere voertuigen geldt de volgende regel: hoe zwaarder de wagen, hoe groter het energieverbruik. Beperk het gewicht voor een lager verbruik.
  • Rijd rustig, vermijd snel en vaak optrekken en matig uw snelheid.

Wat moet u doen bij een oververhitte batterij?

Valt uw elektrisch of hybride voertuig zonder batterij? De lithium-ionbatterijen in elektrische en hybride wagens zijn gevoelige onderdelen. Als ze beschadigd of oververhit zijn, kunnen ze vuur vatten. Sommige wagens hebben ingebouwde beveiligingssystemen die de batterij automatisch uitschakelen als ze beschadigd is of een bepaalde temperatuurlimiet bereikt. Toch is het verstandig om zelf altijd waakzaam te blijven.

Om een (al dan niet beschadigde) lithium-ionbatterij te laten afkoelen en de veiligheid van de personen in de buurt van het voertuig te garanderen, handelt u als volgt:

  • Zet uw auto in neutraal (N-stand voor automatische modellen).
  • Schakel de handrem in.
  • Zet de motor af.
  • Heeft u een sleutel van het type RKE (Remote Keyless Entry, waarmee u de deuren op afstand opent) of RKI (Remote Key Injection, waarmee u zonder sleutel start)? Houd die uit de buurt van de auto! De elektronische systemen kunnen onbedoeld de batterij triggeren en brand veroorzaken.

Vertrek goed verzekerd

In een elektrische auto ontsnapt u niet automatisch aan defecten of ongevallen, maar u kunt u wel beschermen tegen de gevolgen ervan. Dankzij de autoverzekering van P&V vertrekt u zorgeloos met uw elektrische of hybride wagen op vakantie. De verzekering denkt u wagen, uzelf en uw gezin in het gveal van pech, een ongeval, diefstal, platte band of ziekte. Raakt uw elektrische wagen beschadigd door brand als gevolg van een kortsluiting of veroorzaakt hij schade aan een laadpaal? Ook in dat geval bent u gedekt door onze omniumoplossingen.

Goede reis en een fijne vakantie!

 

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Auto ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (https://www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.

Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

De drie mooiste motorritten voor de zomer

Gepost in: Vakantie Motorfiets

Image of the blog article

Nood aan een frisse neus nu de zon weer wat vaker van de partij is? Haal snel uw motor van stal, want in dit artikel stellen we u drie mooie motortochten voor, ver van de grote verkeersaders. De roadbooks zijn nu beschikbaar in de Liberty Rider-app, die gratis wordt aangeboden bij uw P&V Motorverzekering. U kunt ze natuurlijk ook downloaden naar uw gps.

Een verfrissende tocht aan de meren van l’Eau d'Heure

Deze mooie tocht van drie uur biedt u een prachtig uitzicht op de meren van de l’Eau d'Heure, een uniek natuurgebied met een bijzonder rijke fauna en flora. Stop dan zeker even in het restaurant 'Tri Marrants', waar u heerlijk kunt verpozen in een hartelijk en uniek kader. Steek na de middagpauze de grootste stuwdam van België over en ga hem van binnenuit ontdekken. Op het programma: een 360 graden-uitzicht over het hele merengebied van l’Eau d'Heure. Stap terug op uw stalen ros, rij verder tot aan de grens en bewonder de prachtige uitzichten langs de Maas.

Meer informatie over deze route voor minder ervaren motorrijders.

Laat u verleiden door de charme van West-Vlaanderen

Stap op de motor voor deze 84 km lange lus vanuit Lo-Reninge, de tweede kleinste stad van België. Tijdens deze rit van twee uur tussen land en zee doorkruist u unieke natuurgebieden, waaronder De Blankaart en de Viconia Kleiputten. De ideale stopplaats om te picknicken. Stap nadien terug op uw tweewieler en volg de IJzer tot aan de Noordzee. Rij langs de Belgische kust maar wees voorzichtig: u kruist mogelijk de kusttram die dagelijks tussen Knokke en De Panne rijdt op de langste tramlijn ter wereld.

Meer informatie over deze route voor beginnende motorrijders.

De Hoge Venen, tussen meren en rivieren aan de Duits-Belgische grens

Deze twee uur durende rit van 97 km start in Malmedy en is ideaal voor motorrijders met al een beetje toerervaring. Het begin van het traject is eerder rechtlijnig, waardoor u prima kunt genieten van de schoonheid van de natuur. Houd even halt aan het meer van Bütgenbach en adem de zuivere en verfrissende Ardense lucht in. Blijf helemaal in de sfeer als u uw rit hervat en cruise door velden en bossen. Na dit eerste rustgevende deel is het tijd voor wat bochtenwerk en nieuwe sensaties! U doorkruist een paar dorpen en het natuurpark van de Hoge Venen-Eifel. Sluit uw tocht af via het meer van Robertville en keer zo terug naar Malmedy.

Meer informatie over deze route voor minder ervaren motorrijders.

...

Zin om nog meer streken in België op de motor te ontdekken en zelfs af en toe grens over te steken? Download hier de andere roadbooks van P&V.

De Liberty Rider-app nog niet gedownload?

U hebt een motor van minstens 125 cc of 4 kW of u bent van plan er een te kopen? Het maakt niet uit of u al een P&V-motorverzekering hebt of er nu een wilt afsluiten, u bent in beide gevallen optimaal gedekt en u krijgt bovendien toegang tot de premiumversie van de Liberty Rider-app. U vindt er de door P&V en andere gebruikers aangeboden roadbooks en u kunt er ook zelf uw mooiste ritten delen.

Wat heeft de Liberty Rider-app u te bieden?

  • De app detecteert ongevallen. Dat betekent dat bij een val de hulpdiensten onmiddellijk worden gewaarschuwd.
  • Het speciaal voor motorrijders ontworpen gps-systeem biedt u een groot aantal routes en waarschuwt u voor gevaarlijke bochten.
  • U deelt uw locatie in realtime met uw familieleden, die u gedurende uw hele rit kunnen volgen. Liberty Rider maakt voor u ook een sms'je klaar dat u dan alleen nog maar naar hen moet versturen om hen gerust te stellen, bij vertrek en aankomst.
  • Tal van extra functies: toegang tot de roadbooks met de mooiste rondritten, follow-up van uw onderhoudsbeurten, delen van rijervaringen op sociale netwerken…

Raadpleeg voor meer info onze website en download de Liberty Rider-app


   

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Motor ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman-insurance.be) (https://www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Beste vrienden-motorrijders: P&V heeft een cadeau voor u!

Rijbewijs, uitrusting, opleidingen, preventie, ritsuggesties, verzekeringen… Ontdek onze tips en tricks om in alle veiligheid van uw motorritten te genieten.

Download nu uw gids voor motorrijders

Nieuwe artikels