9 tips om woninginbraken te vermijden

Gepost in: Woning

Image of the blog article

Op woensdag 21 juni 2023 vond de Europese dag tegen inbraken plaats, een initiatief van het European Crime Prevention Network (EUCPN). Het thema van de Europese dag: veilig op vakantie vertrekken en wat u kunt doen om de veiligheid rond uw woning te vergroten.

Veilig op vakantie vertrekken

Een goed beveiligingsplan bestaat uit een combinatie van sociale, elektronische, mechanische en organisatorische maatregelen. Hierbij alvast enkele eenvoudige preventietips van Assuralia:

9 eenvoudige preventietips om inbraken te vermijden

  1. Doe alsof u thuis bent. Laat geen afwezigheidsbericht achter op uw deur.
  2. Laat ook op Facebook, Twitter of uw blog niet weten dat u op reis vertrekt. Let op met updates die laten weten dat u ver weg bent.
  3. Stop thuisleveringen van uw aankopen op internet.
  4. Hetzelfde geldt ook voor uw antwoordapparaat. Ga na of u uw vaste lijn kunt doorschakelen naar uw gsm of een ander toestel.
  5. Werk met tijdschakelaars voor de verlichting.
  6. Laat beplanting onderhouden en zichtbare grasperken maaien.
  7. Laat aan uw vertrouwenspersonen weten dat u op vakantie bent en voor hoelang. U kunt hen vragen om de brievenbus leeg te maken en af en toe de rolluiken op en neer te laten.
  8. Wees discreet wanneer u vertrekt.
  9. Breng uw gegevens aan op de binnenkant van uw bagage in plaats van aan de buitenkant.

Meer tips, vindt u in deze checklist. Ook op deze website van de politie en op www.safe.be vindt u heel wat nuttige preventietips.

Bent u verzekerd tegen inbraak?

Wist u dat bescherming tegen diefstal niet systematisch in uw brandverzekering inbegrepen is? Kijk daarom na of u wel degelijk tegen inbraak verzekerd bent. De optie Diefstal en vandalisme van de brandverzekering P&V Ideal Woning dekt niet alleen inbraken in uw woning maar ook diefstal met geweld buitenshuis. Uw P&V-adviseur vertelt u er graag meer over.

Nieuwe artikels