Waarom een motorverzekering bij P&V?

Een complete dekking

De P&V motorverzekering past zich aan aan uw noden. Wilt u een basisdekking of een omnium? U combineert de waarborgen die u nodig heeft.

24/7 bijstand

Blijf mobiel in geval van pech, ongeval of diefstal dankzij onze motorbijstand. Wij staan 24/7 voor u klaar. Een onmisbare optie.

Liberty Rider gratis

Gebruik gratis de Liberty Rider-app (premium): gps, valdetectie, verwittiging van hulpdiensten, routetracking om uw naasten gerust te stellen.

Tot 70% korting op uw BA motor?

Jazeker! Als u ook uw auto en/of een tweede motor bij P&V verzekert. En geniet ook van allerlei extra's...

Beste vrienden-motorrijders: P&V heeft een cadeau voor u!

Rijbewijs, uitrusting, opleidingen, preventie, ritsuggesties, verzekeringen… Ontdek onze tips en tricks om in alle veiligheid van uw motorritten te genieten.

Download nu uw gids voor motorrijders

De motorverzekeringen van P&V

P&V stelt u 3 formules voor. U kunt deze natuurlijk aanpassen aan uw behoeften door bepaalde optionele waarborgen (bijstand, rechtsbijstand, diefstal, enz.) toe te voegen of te schrappen. Enkel burgerlijke aansprakelijkheid is wettelijk verplicht.

Go
Go further
Go all the way

Een aanbod op maat?

Vraag volledig vrijblijvend uw gratis offerte!

De partners van uw motorverzekering

Onze motorpartners zetten samen met ons in op preventie voor uw veiligheid onderweg.

Liberty Rider is een app en gps voor motorrijders. De app detecteert ongevallen en waarschuwt onmiddellijk de hulpdiensten bij een val. Dankzij de speciaal voor motorrijders ontworpen gps kiest u uit een groot aantal routes en wordt u gewaarschuwd voor gevaarlijke bochten.

In&motion is een autonome en draadloze motorairbag. Missie van In&motion? U beschermen en de gevolgen van een motorongeval beperken of zelfs tot nul herleiden. Dit airbagvest is van topkwaliteit, zit comfortabel en doet geen afbreuk aan uw rijplezier. Voor veilige motorritten, het hele jaar door.

Verkozen tot beste motorverzekering voor het vijfde jaar op rij!

Sinds 2020 won onze motorverzekering een Decavi-award voor de beste motorverzekering. Deze prestigieuze award, toegekend door een jury samengesteld uit professionals van de verzekeringswereld, beloont de complete dekking van P&V Motorverzekering die zich aanpast aan de motor én de rijgewoonten van zijn eigenaar. 
Lees het volledige persbericht

Pech of een ongeval? P&V staat aan uw zijde

  24/7 bijstand

Werd uw motor gestolen of hebt u panne onderweg? Contacteer ons bijstandsnummer 02 229 00 11 of geef uw situatie meteen door via de Liberty Rider-app. Onze medewerkers zijn 24/7 bereikbaar.

  E-call via Liberty Rider

Deze app (gratis voor alle P&V Moto-klanten) detecteert valpartijen en stuurt meteen de hulpdiensten ter plaatse. Daardoor verkort de interventietijd en komt er snel een hulpdienst ter plaatse, ook wanneer u zich in the middle of nowhere bevindt.

  Volg de sleepdienst in realtime

Via uw smartphone kunt u het traject van de depannagedienst in realtime volgen, als die uitgerust zijn met een trackingsysteem.

  Uw P&V-adviseur

U hebt een schadegeval? Uw P&V-adviseur begeleidt u bij elke stap. Hij/zij houdt u steeds op de hoogte van de status van uw dossier.

Hoe kan ik een motorverzekering afsluiten?

  Kies een adviseur

Dankzij ons uitgebreide netwerk van 160 Belgische agentschappen vindt u altijd een P&V-adviseur in uw buurt. Al onze adviseurs zijn professionals, die u advies op maat geven in heldere taal, om zo samen met u tot de beste formule te komen.

  Maak een afspraak

Of u nu al klant bent of niet: onze adviseurs staan voor u klaar:

 • Op afspraak in een agentschap
 • Via videocall
 • Via telefoon
 • Bij u thuis

  Sluit uw verzekering af

Dankzij onze digitale tools zoals online betalen en ondertekenen, bent u meteen verzekerd en ontvangt u via mail de nodige documenten. Zo, indien u dringend motorverzekering nodig hebt, kan het snel afgesloten worden. 

Enkele veelgestelde vragen

 

 

Staat uw vraag er niet tussen? Bekijk dan zeker deze FAQ pagina.

Uitsluitingen


Op de verzekering P&V Moto zijn uitsluitingen en beperkingen van toepassing. Hierbij enkele voorbeelden, overgenomen uit het informatiedocument van dit product.

Zijn niet gedekt: 

 • Binnen het kader van de Burgerlijke Aansprakelijkheid: de schade geleden door de bestuurder die verantwoordelijk is voor het ongeval of de materiële schade aan de verzekerde wagen
 • Voor de bijstandsformules Ongeval, Diefstal en Pech, als u een bromfiets gebruikt
 • Binnen het kader van de waarborg Bescherming van de bestuurder: blijvende invaliditeit lager dan 8% of eerste maand tijdelijke ongeschiktheid
 • Binnen het kader van de waarborg Materiële schade: voor schade die ontstaat door slijtage van de wagen of door een mechanisch gebrek of een constructiefout 

Beperkingen 


Er bestaan beperkingen: 

 • Binnen het kader van de Burgerlijke Aansprakelijkheid: wordt vastgesteld dat u bepaalde informatie over het te verzekeren risico hebt achtergehouden
 • Wat de bijstandsformule Ongeval, Pech en Diefstal betreft, is de tussenkomst beperkt tot België en de landen vermeld op het verzekeringsbewijs
 • Binnen het kader van de waarborg Bescherming van de bestuurder: medische kosten zijn beperkt tot 2 500 EUR en kosten bij overlijden tot 5 000 EUR 
 • Binnen het kader van de waarborgen Materiële schade en Diefstal: er geldt altijd een vrijstelling: het bedrag hangt af van de verzekerde waarde van de wagen, maar u kunt kiezen uit twee niveaus (5% of 10%).

Wettelijke bepalingen


Het contract voor deze verzekering wordt afgesloten voor een periode van één jaar en wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. 

Om uw risicoprofiel te bepalen, hanteren we enkele segmentatiecriteria.

Alle informatie over de diensten en producten op deze website is onderworpen aan de regels van de Belgische wetgeving. 

De verzekering P&V Moto is onderhevig aan uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden die van toepassing zijn op het verzekerde risico: alvorens deze verzekering af te sluiten, adviseren wij u kennis te nemen van het informatiedocument van dit product en de algemene voorwaarden van toepassing op deze verzekering beschikbaar op deze site of via uw verzekeringstussenpersoon.


Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. 

Als u een klacht of opmerking hebt, kunt u contact opnemen met uw verzekeringstussenpersoon of de afdeling Klachtenmanagement. 

De gegevens van de dienst Klachtenmanagement van P&V zijn:

 • e-mail: klacht@pv.be.
 • post: Klachtenmanagement van P&V, Koningsstraat 151, 1210 Brussel

U kunt de Ombudsman van de Verzekeringen contacteren via www.ombudsman-insurance.be

Neem voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte contact op met een verzekeringstussenpersoon. 

U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Burgerlijke aansprakelijkheid motor

  Waarom de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid?

Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) afsluiten, is in de eerste plaats een wettelijke verplichting. De verzekering is nodig wanneer u met uw motor schade toebrengt aan een derde.

  Wat dekt de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid?

 • de materiële schade toegebracht aan een ander voertuig (auto, fiets, bus, …)
 • de materiële schade aan eigendommen van een derde (huis, etalageraam, bushokje, palen, verkeerslichten, …)
 • de letselschade toegebracht aan een andere gebruiker bij verwondingen, arbeidsongeschiktheid of zelfs overlijden.
 • ook uw passagiers zijn gedekt voor letselschade

  Waar is de verzekering geldig?

De BA-verzekering is gelding in alle landen vermeld op uw verzekeringsbewijs (de vroegere 'groene kaart', nu een wit document).

  Goed om weten

 • Verzekert u uw auto én uw motor bij P&V? Dan krijgt u 70% korting op uw verzekering BA Motor: bij P&V belonen we trouwe klanten.
 • Bent u Bob voor uw vriend en beschadigt u onderweg per ongeluk zijn auto? Wij komen tussen tot 25.000 euro, want u nam het initiatief om iemand veilig naar huis te brengen. Deze Bob-waarborg krijgt u gratis (in België en in het Groothertogdom Luxemburg).  
 • U betaalt geen vrijstelling bij de BA-verzekering.

Bescherming van de motorrijder

  Waarom kiezen voor Bescherming van de motorrijder?

Maakt u tijdens uw motortocht een val en raakt u daarbij gewond? In dat geval wordt u niet beschermd door de verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering? Vandaar het belang van een goede Bescherming van de bestuurder, vooral voor motorrijders. Deze waarborg beschermt u bij verwondingen en de gevolgen die daaruit kunnen voortvloeien.

  Wat dekt deze verzekering?

P&V helpt u op verschillende vlakken bij een ongeval en de gevolgen ervan:

 • medische kosten tot 2.500 euro 
 • tijdelijke ongeschiktheid van 12,50 euro/dag vanaf de tweede maand en wanneer de invaliditeit gelijk is aan 10% of meer 
 • blijvende invaliditeit op basis van een kapitaal van 25.000 euro afhankelijk van het invaliditeitspercentage, vanaf minimaal 8% invaliditeit
 • een overlijdenskapitaal van 5.000 euro

  Waar is de verzekering geldig?

In de hele Europese Unie en in enkele andere landen (zie de algemene voorwaarden).

  Goed om weten

 • De kosten voor letselschade als u Bob bent en gewond raakt nadat u uw vriend met de wagen hebt thuisgebracht, zijn gedekt.
 • Aanvullende optie: bescherming van uw motoruitrusting
 • U betaalt geen vrijstelling bij de waarborg Bescherming van de bestuurder.

Rechtsbijstand motor

  Waarom de waarborg Rechtsbijstand?

Sommige ongevallen kunnen juridische gevolgen hebben. Bij een ongeval, maar ook in heel wat andere situaties, kunt u dan rekenen op uw rechtsbijstandsverzekering.

  Wat dekt deze verzekering?

Hierbij drie voorbeeldsituaties waarin u een beroep kunt doen op uw rechtsbijstandsverzekering:

 • U hebt een geschil met de administratie rond de intrekking van uw rijbewijs of een probleem met de technische keuring.
 • Bij de ondermaatse service van een nalatige garagehouder.
 • U moet een verkeersovertreding verdedigen voor de politierechtbank.

Maar de rechtsbijstand komt ook tussen bij een beroep, een burgerlijke of strafrechtelijke verdediging, de betaling van een strafrechtelijke borgsom, een voorschot bij schade aan uw auto, …

Daarnaast dekt de rechtsbijstand de kosten voor het proces, de advocaten en experts, afhankelijk van de betreffende waarborg, tot een maximum van 125.000 euro.

  Waar is de verzekering geldig? 

Wereldwijd.

  Goed om weten

 • Verzekert u uw auto én uw motor bij P&V? Dan krijgt u 25% korting op de Rechtsbijstand motor: bij P&V belonen we trouwe klanten.
 • Voor haar rechtsbijstandsverzekering doet P&V een beroep op Arces, de specialist in rechtsbijstand die zich aanpast aan de beste algemene voorwaarden die u op de Belgische markt kunt vinden.
 • U betaalt geen vrijstelling bij de waarborg Rechtsbijstand.

Mini-omnium motor

  Waarom een Mini-omnium?

De Mini-omnium is de ideale aanvullende waarborg om uw nieuwe of recente voertuig te verzekeren tegen schade door diefstal, brand, natuurrampen en dieren.

  Wat dekt de Mini-omniumverzekering?

P&V neemt de volgende gevallen ten laste:

 • Diefstal : bij diefstal, poging tot diefstal of carjacking/homejacking.
 • Natuurkrachten en dieren : de herstellingskosten van de motor door vallende stenen, grondverschuiving, lawine, hagel, storm of aanrijding met een dier.
 • Brand : de herstellingskosten van het beschadigde voertuig door kortsluiting, blikseminslag, brand of zelfs ontploffing.

  Waar is de verzekering geldig?

In alle landen die op uw verzekeringsbewijs (de vroegere 'groene kaart', nu een wit document) staan.

  Goed om weten

 • Er is geen vrijstelling voor de waarborgen Natuurkrachten en Schade door dieren of Brand.
 • Op de waarborg Diefstal is een vrijstelling van toepassing.

Omnium motor

  Waarom een Omnium?

De Omnium is de ideale aanvullende waarborg om uw motor te verzekeren tegen alle soorten schade, ongeacht of u in recht of in fout bent. Vooral aan te bevelen als uw motor nieuw is en u hem regelmatig gebruikt.

  Wat dekt de Omniumverzekering?

 • Diefstal: diefstal, poging tot diefstal of carjacking.
 • Natuurkrachten en dieren: de herstellingskosten van de motor door vallende stenen, grondverschuiving, lawine, hagel, storm of aanrijding met een dier.
 • Brand: de herstellingskosten van het beschadigde voertuig door kortsluiting, blikseminslag, brand of zelfs ontploffing.
 • Materiële schade: de schade aan uw voertuig in het geval van een ongeval alleen of met een derde partij, of bij vandalisme.

À la carte

Vrijstelling: er is een vrijstelling voor Materiële schade en Diefstal van 5% of 10% van de waarde van de motor

  Waar is de verzekering geldig?

In alle landen die op uw verzekeringsbewijs (de vroegere 'groene kaart', nu een wit document) staan.

  Goed om weten

 • Verzekert u uw auto én uw motor bij P&V? Dan krijgt u 10% korting op de Materiële schade motor: bij P&V belonen we trouwe klanten.
 • Er is geen vrijstelling voor de waarborgen Glasbreuk, Natuurkrachten, Schade door dieren en Brand.

Bescherming van de uitrusting

  Waarom uw motoruitrusting beschermen?

Omdat uw uitrusting essentieel is voor de veiligheid en ook een mooie investering is, stelt P&V voor om ook uw uitrusting te dekken.

  Wat dekt de Bescherming van de uitrusting?

Bij een ongeval dekken we: helm, airbag of bodyprotector, beschermende vest, broek, motorpak, laarzen en handschoenen.

  Waar is de verzekering geldig?

In alle landen die op uw verzekeringsbewijs (de vroegere 'groene kaart', nu een wit document) staan.

  Goed om weten

 • Deze waarborg is een aanvullende optie op de waarborg bestuurdersbescherming.
 • U kunt ervoor kiezen om tot 1.000 € of 2.000 € aan uitrusting te dekken.
 • Er is een vrijstelling van toepassing.

Motorbijstand

  Waarom de Motorbijstand?

Als u zich door een ongeval, pech of diefstal niet meer met de motor kunt verplaatsen, kunt u 24 uur op 24, 7 dagen op 7 een beroep doen op onze motorbijstand, ongeacht of u in fout of in recht bent.

  Wat dekt de Motorbijstand?

P&V zorgt onder meer voor het volgende:

 • We sturen onmiddellijk een takelwagen.
 • We laten de motor wegslepen.
 • U wordt naar huis of naar uw bestemming gebracht.
 • We organiseren het vervoer van uw herstelde motor.
 • Uw voertuig wordt teruggebracht.  

  Waar is de verzekering geldig? 

In alle landen die op uw verzekeringsbewijs (de vroegere 'groene kaart', nu een wit document) staan.

  Goed om weten

 • U kunt kiezen voor een vervangwagen (voor een bepaalde periode beschikbaar).
 • Er is geen vrijstelling voor Bijstand.

Bijstand aan personen

  Waarom de waarborg Bijstand aan personen?

De bijstand bij ongeval, pech en diefstal is voor uw motor. Maar wat doet u bij medische problemen (ziekte, ongeval, …) onderweg, tijdens het reizen, … Wie zal u dan helpen? Vandaar het belang van de waarborg Bijstand aan personen.

  Wat dekt de Bijstand aan personen?

De Bijstand aan personen van P&V staat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 klaar om u en uw gezinsleden te helpen in de volgende gevallen:

 • bij een verwonding of ongeval waardoor hulp van een arts of ziekenhuis nodig is
 • bij een ongemak of ziekte die hulp van een arts of ziekenhuis vereist
 • bij overlijden, ook van een familielid in België, waardoor u terug naar huis moet
 • bij een verdwijning: de zoekkosten

Wij regelen en betalen het transport of de medische repatriëring, de eventuele kosten voor een verlenging van het verblijf (ook voor uw gezin), indien nodig sturen wij een familielid ter plaatse, … 

  Waar is de verzekering geldig?

Wereldwijd.

  Goed om weten

 • U betaalt geen vrijstelling bij de Bijstand aan personen.