Oudejaarsavond: bent u goed verzekerd?

Gepost in: Voertuig Familie Woning

Image of the blog article

8 ongelukjes op oudejaarsavond: bent u goed verzekerd?

Oudejaarsavond. Philip en Noor geven voor de eerste keer een groot feest in het gloednieuwe huis dat ze enkele maanden geleden kochten. Helaas verloopt de avond niet helemaal zoals voorzien. Is het koppel voldoende verzekerd tegen alle ongelukjes die hun overkomen?

1. De versieringen en het tapijt vatten vuur

De tafel is prachtig gedekt. Maar als de 10-jarige zoon zijn spelconsole wat te bruusk op tafel gooit, vallen de kaarsen om. In enkele seconden staat de halve tafel in lichtelaaie. En omdat een ongeluk zelden alleen komt, vat door een genster van de open haard ook het tapijt vuur.

Gelukkig heeft het koppel een brandverzekering bij P&V. Deze verzekering komt tussen wanneer een voorwerp vuur vat (rekening houdend met de vrijstelling).

2. Diepvriezer ontdooid … daar gaat al het lekkere eten

Als Noor het eten uit de diepvriezer wil halen, ontdekt ze dat door een kortsluiting de volledige inhoud ontdooid is. Wie draait op voor de schade?

Met het Pack Woning + is het koppel niet enkel verzekerd tegen schade aan de inhoud van de koelkast of diepvries door ontdooiing na een kortsluiting, maar ook na een accidentele stroomonderbreking door de energieleverancier.

3. Het zoontje van een van de gasten breekt de dure luchter

Nathan, het zoontje van het bevriende koppel Paul en Emilie, is erg blij met zijn nieuwe voetbal. In zijn enthousiasme, schopt hij de voetbal tegen de kroonluchter. Die stort met een hels kabaal naar beneden!

Gelukkig vergoedt de familiale verzekering van de ouders van Nathan de gebroken luchter. Het bedrag van de vrijstelling zullen Paul en Emilie wel zelf aan Noor en Philip moeten betalen.

4. Een defecte verwarming, gelukkig helpt de bijstand

Buiten vriest het dat het kraakt. In de woonkamer en de slaapkamers wordt het hoe langer hoe kouder, de verwarming blijkt het te hebben opgegeven. De vaste klusjesman is onbereikbaar, wat nu?

De bijstandsverlening van Ideal Woning, P&V Bijstand Woning, biedt dringende hulp, 24 uur op 24, 7 dagen op 7.

5. Dronken vandalen beschadigen de garagepoort

Het gezelschap besluit een mooie avondwandeling te maken. Bij het verlaten van het huis, merken ze graffiti op de garagepoort. Kunnen ze een beroep doen op hun verzekering?

Goed nieuws! De reinigingskosten van de garagepoort worden terugbetaald door de brandverzekering. Werd de optionele waarborg Diefstal afgesloten, dan worden zelfs de beschadigingen aan de inboedel door daden van vandalisme vergoed ( weliswaar met aftrek van de vrijstelling).

6. Voorbijganger glijdt uit in de sneeuw en breekt been

Het is buiten erg glad door de sneeuw en een voorbijganger gaat pardoes onderuit voor de deur van het huis. Door de val breekt hij een been. Wie is verantwoordelijk voor dit ongeval?

De wet zegt dat bewoners hun stoep sneeuwvrij moeten maken. Als de man kan bewijzen dat de sneeuw de val veroorzaakte en de bewoners de stoep niet ruimden, draaien zij op voor de medische kosten.

Omdat de sneeuwval echter onverwacht was, zodat het koppel de sneeuw nog niet kon ruimen, dekt de familiale verzekering van Philip en Noor de schade veroorzaakt aan derden.

7. Bezoek van de Kerstman? Neen, van inbrekers

De avondwandeling was een succes. Bij terugkomst merkt Philip echter onmiddellijk op dat er iets mis is. De deur werd geforceerd en staat op een kier: de laptop, het fototoestel en de tablet van de zoon zijn gestolen. Het lijkt wel of er geen einde komt aan de pech vanavond.

Gelukkig hebben Philip en Noor ook de optionele waarborg Diefstal afgesloten. De kosten van de inbraak en de gestolen goederen worden dan – na aftrek van de vrijstelling - vergoed.

Tip

Maak foto’s van uw waardevolste bezittingen en houd ook de facturen ervan goed bij. Dat kan de schaderegeling versnellen.

8. Bestelwagen botst tegen de garagepoort

Het feest loopt op zijn einde. Bij het vertrek botst Paul door een verkeerd manoeuvre tegen de garagepoort van Noor en Philip. Zowel de auto als de garagepoort is lichtbeschadigd. Wie zal de schade vergoeden?

De brandverzekeraar van Philip en Noor vergoedt de schade aan de garagepoort. Hun brandverzekeraar zal wel alle schade (ook de vrijstelling) terugeisen bij de autoverzekeraar van Paul. De schade aan de auto van Paul wordt betaald door zijn eigen omniumverzekeraar (als hij voor zijn wagen een omniumverzekering heeft uiteraard).

Een check-up van uw verzekeringen

De eindejaarsperiode is een risicovolle periode. Welke voorvallen kunnen de feestvreugde vergallen en welke verzekeringen vangen dit op? Uw P&V-adviseur vertelt er u graag meer over. Contacteer hem voor een check-up van uw verzekeringen. Zo gaat u veilig verzekerd de feestdagen tegemoet.

Nieuwe artikels