Hoeveel pensioen ontvangt u? Ontdek het op Mypension.be

Gepost in: Groepsverzekering Pensioen

Image of the blog article

Raadpleeg uw aanvullend pensioen online op www.mypension.be

Hoort u bij de 70% van de Belgen die een groepsverzekering heeft via het werk? Met zo’n groepsverzekering bouwt u een extra aanvullend pensioen op, bovenop uw wettelijk pensioen. 

Als u met pensioen gaat, vormt uw groepsverzekering slechts een stuk van de puzzel. Hoeveel zal uw wettelijk pensioen bedragen? En hebt u nog andere pensioenvoordelen opgebouwd via een groepsverzekering of een pensioenfonds bij een of meerdere ex-werkgevers? Voortaan kunt u deze informatie terugvinden op de overheidswebsite www.mypension.be, een initiatief van de Federale Overheid. 

Overzicht per werkgever

Op www.mypension.be vindt u al uw loopbaangegevens bij elkaar op een ‘individuele rekening’. Zo krijgt u een globaal overzicht van uw individuele situatie op het vlak van uw wettelijk en aanvullend pensioen. 

U kunt er de gegevens en bedragen van uw aanvullend(e) pensioen(en) raadplegen:

  • per professioneel statuut: werknemer, zelfstandige of ambtenaar
  • per pensioeninstelling
  • per type contract: groepsverzekering, sectorplan  ...

U kunt er ook uw pensioenloopbaangegevens raadplegen en  zien wanneer u met wettelijk pensioen kan gaan.

Uw gegevens zijn persoonlijk

Uw pensioengegevens zijn persoonlijk: enkel u kunt ze raadplegen. U krijgt toegang tot uw beveiligde gegevens door u aan te melden met uw elektronische identiteitskaart (eID). Op de website wordt u door de verschillende stappen geloodst.

Raming van het wettelijk pensioen en loopbaankeuzes simuleren

In een latere fase zult u op www.mypension.be een raming vinden van uw wettelijk pensioen. Daarnaast kunt u in de nabije toekomst ook simuleren welke financiële gevolgen bepaalde loopbaankeuzes hebben op uw wettelijk pensioen. Denk maar aan deeltijds werken, voltijds tijdskrediet, of veranderen van statuut van zelfstandige naar werknemer.

Meer weten?

Voor vragen over uw groepsverzekering kunt u terecht bij de personeelsdienst van uw werkgever.
Hebt u vragen rond uw wettelijk pensioen? Contacteer dan de Federale Pensioendienst (FPD). Meer informatie vindt u op de website

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past