iPad gestolen in uw hotel? Uw brandverzekering kan u helpen

Gepost in: Woning

Image of the blog article

iPad gestolen in uw hotel? Uw brandverzekering kan u helpen

U bent op citytrip in Parijs. In uw hotel is er gratis wi-fi, dus u hebt uw iPad meegenomen om in contact te blijven met uw vrienden. Wanneer u terug op uw kamer komt, stelt u vast dat uw tablet verdwenen is. Wat nu? Bestaat er een verzekering tegen diefstal als u met vakantie bent?

Bestaat er een verzekering tegen diefstal als men op verplaatsing is?

Ja hoor. Dat is de aanvullende waarborg Diefstal en vandalisme bij de brand- of woningverzekering van P&V Verzekeringen: Ideal Woning.

Wat dekt de waarborg Diefstal en vandalisme als u met vakantie bent?

De waarborg Diefstal en vandalisme verzekert u tegen diefstal wanneer u met vakantie bent op hotel of in een vakantiewoning. Ook schade die wordt aangericht aan uw vakantieverblijf door diefstal of een poging tot inbraak wordt vergoed. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het vervangen van een slot.

Handtas gestolen in Europa

Misschien verrassend. Ook als u het slachtoffer wordt van een handtasdiefstal in Europa, bent u verzekerd met deze waarborg. De waarborg Diefstal en vandalisme verzekert immers ook geweld op uw persoon, zelfs buitenshuis.

Ook brandschade is verzekerd op vakantie

Wat als uw iPad schade had opgelopen in uw hotelkamer door een brand? Ook dan zou u vergoed worden door uw verzekering Ideal Woning. Waarom? Omdat deze brandverzekering de clausule Tijdelijke verplaatsing van inboedel bevat. Zo wordt de dekking uitgebreid tot vakantieverblijven in Europa.

Met andere woorden, de inboedel die u tijdelijk verplaatst had (voor een periode van maximaal 120 dagen) wordt beschermd alsof hij de hele tijd bij u thuis stond. Stel dat er een brand was uitgebroken in het hotel en dat uw kleren verbrand zouden zijn, dan zouden die ook gedekt zijn.

En wat met het appartement aan de zee? Is dat ook verzekerd?

Neen! De uitbreiding van de waarborg Tijdelijke verplaatsing van inboedel is niet van toepassing op tweede verblijven.

Een goede raad

  • Berg uw dure spullen in het hotel steeds op in een koffer die met een code of sleutel afgesloten kan worden.
  • Als uw hotelkamer een kluisje heeft, maak er dan gebruik van.
  • Doe aangifte wanneer u het slachtoffer van diefstal of vandalisme wordt.
  • Bied weerstand als men uw bankkaarten probeert te stelen door om hulp te roepen.

Bescherm uzelf ook op vakantie

Bestolen worden op vakantie kan iedereen overkomen! Bescherm uzelf en uw vakantieverblijf en kies de juiste brandverzekering. Meer weten over Ideal Woning en de aanvullende waarborg Diefstal en vandalisme? Contacteer dan uw P&V agent. Hij vertelt u er graag meer over.

Nog geen klant? Vind hier een P&V agent.

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past