Koning Filip maakt kennis met J100, een uniek jongerenproject

Gepost in: Solidariteit

Image of the blog article

Een droomhut voor Antwerpse jongeren met de steun van de Stichting P&V

Op 28 maart zakte koning Filip af naar Antwerpen om er kennis te maken met het initiatief Samen op Straat van Samenlevingsopbouw Antwerpen. Aan tafel bij de vorst zat ook Filip Balthau van JES, die het project J100 voorstelde. Dat project krijgt steun van de Stichting P&V.

Wat zeg je zoal in een paar minuten tegen de koning? Die vraag stelden we Filip toen hij na afloop op bezoek was bij P&V.

Mét jongeren praten, niet over hen

Filip Balthau: "Ik heb de koning verteld dat hij met zijn bezoek onze twee belangrijkste uitgangspunten onderstreept: praat met jongeren in plaats van over hen. En zie de jongeren niet als deel van het probleem maar als deel van de oplossing. Meteen heb ik ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om hem uit te nodigen in onze Droomhut."

Een Droomhut voor Antwerpse jongeren

Die Droomhut wordt momenteel gerealiseerd in Park Spoor Oost in Antwerpen met de steun van de Stichting P&V in het kader van het project MyFutureOurSociety, dat jongeren warm maakt voor politiek en gemeenschappelijke actie. In de Droomhut zullen jongeren beleidsmakers uitnodigen om met hen in dialoog te gaan naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen later dit jaar. Maar ook daarna blijft het een plek waar Antwerpse kinderen en jongeren hun dromen kunnen bespreken.

100 jongeren in dialoog met beleidsmakers

De Droomhut is een idee van J100, een initiatief van de Antwerpse jeugdorganisaties waarbij 100 jongeren uit alle wijken van de stad en uit diverse organisaties samen hun stem laten horen, acties opzetten en in dialoog gaan met elkaar en met beleidsmakers. De Stichting P&V sponsort het ontwerp, het maken van de basisconstructie en de inrichting van de Droomhut.

Stichting P&V

De Stichting P&V komt op tegen de uitsluiting van jongeren in onze samenleving. Met concrete projecten wil ze burgers en vooral jongeren aanzetten tot actief burgerschap. Benieuwd naar de Stichting P&V? Neem dan een kijkje op hun website of Facebook-pagina of schrijf u in voor de nieuwsbrief. Meer informatie over de J100 vindt u op hun Facebook-pagina.

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past