P&V hertekent aanbod van fondsen in Tak 23

Gepost in: Sparen

Image of the blog article

Wat houdt Tak 23 ook alweer in?

Sluit u bij P&V een contract voor aanvullend pensioen, langetermijnsparen of niet-fiscaal sparen? Dan kan u ervoor kiezen om stortingen (gedeeltelijk) te laten beleggen met behulp van een Tak 23-product. Aan zo’n product zijn bepaalde beleggingsfondsen gelinkt. Weet dat er op uw stortingen geen kapitaals- of rendementsgarantie zit. Toch heeft het verleden al aangetoond dat ze meestal voor meer rendement zorgen dan stortingen binnen Tak 21.

Rendement en duurzaamheid als criteria

Rendement is voor de meeste beleggers de absolute prioriteit. Logisch, dus was dit ook een cruciale voorwaarde in de selectie van onze fondsen. Zo hielden we onder meer rekening met de befaamde Morningstar Rating. Die geeft beleggingsfondsen een score van maximaal vijf sterren volgens drie parameters: historisch rendement, risico en kosten. Enkel fondsen met ten minste vier sterren maakten kans op selectie. Wist u dat deze bij de beste 32,5% van de fondsen horen?

Tegelijk wint ook duurzaamheid als criterium aan belang. P&V wil in 2022 enkel nog fondsen aanbieden die duurzame organisaties stimuleren. Fondsen die vooral niet worden gebruikt voor milieuonvriendelijke of onmenselijke praktijken. Onlangs voerde de EU de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) in. Dit raamwerk betekent dat fondsen worden ingedeeld volgens duurzaamheid. Enkel de labels Artikel 8 en Artikel 9 zijn onweerlegbaar duurzaam, dus zagen we uitsluitend deze fondsen als keuzemogelijkheden.

Op maat van uw wensen

Met ons aanbod van negen fondsen beantwoorden we aan de verschillende marktbehoeften -noden. Allereerst hebben we de profielfondsen, die voldoen aan een van de risicoprofielen: defensief, neutraal, evenwichtig of dynamisch. Dit profiel legt u samen met uw adviseur vast.

Kiest u liever voor een aandelentracker? Dan hebben we ook een nieuw indexfonds (aandelentracker) voor u. Dit passieve fondstype volgt een beursindex en zorgt historisch voor een mooi rendement. En dat terwijl de beheerskosten laag blijven.

Wenst u het accent eerder op sociaal-ethische impact te leggen? Dan is een van onze twee nieuwe themafondsen waarschijnlijk de ideale keuze!

Een cashfonds is dan weer de laatste nieuwkomer in de rij. Dit fonds fungeert vooral als ‘wachtrekening’ in moeilijke beurstijden. Ook kan het dienen als middel om een zekere reserve in meerdere stortingen te investeren in eerder dynamische fondsen. Overdrachten vanuit dit fonds gaan nooit gepaard met aanvullende kosten.

Op onze fondsenpagina ontdekt u het fijne van onze nieuwe fondsen.

Interesse in onze nieuwe fondsen?

Al deze fondsen zijn voortaan beschikbaar voor nieuwe en bestaande contracten. Wilt u een nieuw contract aanvullend pensioen, langetermijnsparen of niet-fiscaal sparen afsluiten met gebruik van een of meerdere fondsen? Of wilt u de opportuniteiten verkennen binnen uw huidig contract? Spreek erover met uw adviseur.

Nieuwe artikels