P&V loopt voor het goede doel, u ook?

Gepost in: Van dag tot dag

Image of the blog article

Zes trainingstips voor een halve marathon

P&V zet haar medewerkers graag in beweging voor het goede doel. Onze sportiefste collega’s geven elkaar jaarlijks rendez-vous aan de start van de Antwerp 10 Miles & Marathon en de 20 km door Brussel. Het sponsorgeld dat ze hiervoor ophalen, gaat dit jaar naar SOS Kinderdorpen en Dokters van de Wereld.

Hebt u zin om zelf de loopschoenen aan te trekken? Met onze trainingstips haalt u op een prettige en blessurevrije manier de eindmeet.

Geniet van het lopen

Neemt u deel aan de 20 km door Brussel of een van de vele andere loopevenementen die ons land rijk is, dan geldt eigenlijk maar één belangrijke regel: geniet ervan. Om een heel parcours lang veilig te kunnen genieten, verzamelde P&V voor u zes nuttige tips uit eigen rangen.

Zes tips voor veilig en verantwoord loopplezier

 1. Ga enkele maanden voor de wedstrijd in gespecialiseerde tijdschriften, boeken of op het internet op zoek naar een trainingsschema dat bij u past. U bent van nature al sportief? Reken dan op een trainingsperiode van acht tot twaalf weken. Neemt u voor de eerste keer deel aan een loopevenement, dan wordt de eindmeet halen uw belangrijkste doelstelling.
   
 2. Zorg voor goede schoenen en kledij en een horloge met hartslagmeter. Bepaal eerst wat u wilt bereiken en hoe u wilt trainen en leg daarna uw loopgewoontes vast. Kies in functie daarvan de juiste uitrusting. Een degelijk en comfortabel paar schoenen zijn uiteraard het belangrijkste onderdeel van uw outfit. Pas dus zeker verschillende modellen in de winkel, laat u helpen door een professional en test uw schoenen verschillende weken vóór de wedstrijd uit.
   
 3. Doseer uw trainingen: een regelmatige voorbereiding levert de beste resultaten op. Trainers raden drie sessies per week aan, en dit gedurende meerdere weken vóór de wedstrijd. Kies voor een progressieve training: begin met een sessie van 30 minuten en bouw de duur van uw trainingen geleidelijk op. Ga van 30 naar 45 minuten en werkt toe naar 90 minuten tot u er klaar voor bent.
   
 4. Las minstens één intervaltraining in om de twee weken. Een intervaltraining is nodig om uw uithoudingsvermogen te verbeteren en bestaat uit een herhaling van inspanningen over bepaalde afstanden met een goed uitgedokterde afwisselende intensiteit.
   
 5. Vul uw voorbereiding aan met krachttraining, thuis of in uw fitnessclub.
   
 6. Pas uw voeding aan, vooral in de week vóór de wedstrijd. Drink voldoende en eet enkele dagen vóór D-day wat meer complexe suikers. Deze zitten onder andere in zetmeelproducten. De avond voor de wedstrijd neemt u een licht verteerbare maar energierijke maaltijd. De dag zelf eet u drie uur voor de start nog een lichte maaltijd, bijvoorbeeld een graanproduct, volle yoghurt en wat vruchtenmoes. Drink hierbij water, koffie of thee.

Wie weet loopt u dankzij deze tips over enkele maanden wel uw eerste halve marathon. P&V wenst u alvast een veilige en verantwoorde training en veel loopplezier!

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

 • Verzekeringen in een verstaanbare taal
 • Uitstekende productkennis
 • Afspraak wanneer het u past