Hoe laat u uw restaurant veilig draaien?

Gepost in: KMO en zelfstandigen Preventie

Image of the blog article

De meeste schadeclaims die verzekeraars binnenkrijgen van horecazaken hebben te maken met werknemers die gewond raken na een ongeluk, klanten die lichamelijke of materiële schade oplopen en brand- of waterschade (met de keuken als gevarenzone nummer één!).

Om u financieel te beschermen tegen deze risico’s is het belangrijk dat u de juiste verzekeringen afsluit. Maar belangrijker nog is dat u zelf een veilige omgeving creëert voor uw gasten én uw personeel.

De volgende preventietips van onze veiligheidsexperts helpen u alvast op weg. Dus bedien u à volonté!

Tips om uw restaurant of eetgelegenheid (onge)valveilig in te richten

 • Kies voor een antislipvloer en hou wandelpaden en doorgangen altijd vrij.
 • Tracht zoveel mogelijk oneffenheden, opstapjes en treden weg te werken of te nivelleren. Zorg voor duidelijke bordjes, stickers of andere signalisatie op plekken waar mensen (kunnen) struikelen, uitglijden, vallen of ergens tegenaan botsen. Pas vooral op met plotse niveauverschillen  en transparante glazen deuren en wanden.

Tips om brand in uw horecazaak te vermijden

 • Vervang versleten of beschadigde elektrische apparaten, verlengdraden en stopcontacten meteen: één op de drie branden hebben een elektrische oorzaak!
 • Voorzie de nodige rookmelders, brandblussers en blusdekens en zorg dat ze vlot toegankelijk zijn in noodgevallen. Check wekelijks of er niet mee is geknoeid en of ze niet werden verplaatst.

Tips om uzelf en uw medewerkers te beschermen

 • Voer snijtaken altijd uit met kwalitatieve messen of goed onderhouden snijmachines en zorg voor een stabiel en opgeruimd werkvlak. In onze horecazaken gebeuren jaarlijks meer dan 500 arbeidsongevallen met letsels aan de handen!
 • Let op met het manueel hanteren van zware voorwerpen Investeer in licht meubilair en organiseer eventueel een opleiding of infosessie over de juiste tiltechnieken. Hiervoor kunt u terecht bij uw Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk.    

Tip om uw horecazaak optimaal te verzekeren: het Pack Horeca van P&V!

Horecaondernemers worden wel eens blootgesteld aan specifieke risico’s die niet altijd (even goed) gedekt zijn in de klassieke niet-levensverzekeringen (brand, burgerlijke aansprakelijkheid, arbeidsongevallen en objectieve aansprakelijkheid bij brand of ontploffing). Stel bijvoorbeeld dat u de inhoud van uw diepvriezer moet weggooien na een kortsluiting of dat de jas van een klant uit uw vestiaire wordt gepikt...

Als antwoord op de  beschermingsbehoeften van restaurants en andere eetgelegenheden met een verbruiksruimte, zoals brasseries, eetcafés of tearooms, ontwikkelden onze productspecialisten het Pack Horeca. Dit Pack bevat 13 exclusieve verzekeringsvoordelen waarvan u zonder extra premie kunt genieten als u voor uw zaak een brandverzekering, een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en eventueel een arbeidsongevallenverzekering afsluit bij P&V.

Enkele voorbeelden: 

 • Dankzij het Pack Horeca krijgt u bij uw brandverzekering een alle risico-dekking tot 25.000 euro voor uw elektronische kassa en alle toestellen waarmee u de bestellingen van uw klanten noteert.
 • U bent zelf chef-kok van uw zaak en wordt na een ongeval tijdens het werk of in uw privéleven tijdelijk volledig arbeidsongeschikt? Dan kunt u met een Pack Horeca van P&V vanaf de achtste dag rekenen op een extra vergoeding van 200 euro per dag, en dit gedurende vijf dagen.
 • Schade aan de koopwaren in uw dievriezer of koelinstallatie na een kortsluiting? Dankzij het Pack Horeca krijgt u hiervoor een vergoeding tot 10.000 euro.
 • Uit uw vestiaire verdwijnen enkele kledingstukken van klanten? Het Pack Horeca biedt in zo'n geval een vergoeding tot 2.500 euro per kledingstuk en tot 12.500 euro per schadegeval, met een maximum van 25.000 euro per jaar.

Benieuwd naar alle 13 voordelen van het Pack Horeca van P&V?

Lees meer op onze Pack Horeca-webpagina of beter nog: maak een afspraak met uw P&V-adviseur. Hij of zij vertelt u hier met veel plezier meer over!

Nog geen klant? Vind hier een P&V-adviseur in uw buurt.

 


Wettelijke vermeldingen

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering(en) P&V Ideal Property, P&V Ideal Liability, P&V Ideal Accidents en P&V Objectieve Burgerlijke Aansprakelijkheid bij brand of ontploffing ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, waarop het Belgisch recht van toepassing is. Op deze verzekering(en) zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden P&V Ideal Property, P&V Ideal Liability, P&V Ideal Accidents en de informatiedocumenten P&V Ideal Property, P&V Ideal Liability, P&V Ideal Accidents aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor 1 of 3 jaar met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met uw P&V-adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Wij zullen de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt met ons contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e-mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing kunt u zich per post wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35, 1000 Brussel), telefonisch (02/547.58.71) of via e-mail (info@ombudsman.as).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een verzekeringstussenpersoon. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Op reis met de camper?

Gepost in: Voertuig Familie Vakantie

Image of the blog article

Veilig en vrij op weg met de motorhome

Geen zin in drukke hotels, lawaaierige luchthavens of overvolle stranden? ‘Vrijheid, blijheid’ is uw motto? En nog geen concrete vakantieplannen voor deze zomer? Dan is een trip met een camper u misschien wel op het lijf geschreven. Bovendien kunt u met de hulp van P&V veilig een vakantieverblijf op wielen huren. 

Volop genieten van de natuur

Reizen met een motorhome zit in de lift. Vooral de vrijheid die het reizen met een kampeerwagen biedt, trekt heel wat reizigers aan. Bovendien kunt u met een camper overnachten op de mooiste plekjes: in bossen, natuurparken, aan een rivier, in de bergen,… en dat uiteraard met alle respect voor de natuur.

Goed om weten:

 • Rijden met een kampeerwegen is anders dan met een gewone wagen. Het voertuig is hoger, langer en ook een stuk breder. Daarnaast heeft het ook een langere remafstand.
 • Wist u dat de Vlaamse kampeertoeristen elk jaar een opfrissingscursus manoeuvres voor caravan- en motorhomereizigers organiseren? Iedereen is welkom.
 • Let ook op het gewicht van uw motorhome. Weegt uw voertuig meer dan 3,5 ton dan hebt u een vrachtwagenrijbewijs nodig (C of C1). Anders volstaat een rijbewijs B. 

Airbnb voor campers  

Campers zijn niet goedkoop, zeker niet als u kiest voor een luxueuze integraalcamper. Maar wat dacht u van huren? P&V werkt sinds 2019 samen met Yescapa, een platform voor de particuliere verhuur van campers, camperbusjes en campervans. Het platform biedt eigenaars van vrijetijdsvoertuigen de mogelijkheid om hun motorhomes te verhuren. Zo kunnen ze hun eigen kosten drukken en de gebruikstijd van hun voertuig verhogen. Tegelijkertijd wordt het reizen per camper voor meer mensen toegankelijk door de aantrekkelijke tarieven en een gebruiksvriendelijk systeem.

Hoe werkt het?

U maakt uw keuze uit een aanbod van campers en omgebouwde vans, verspreid over heel Europa. U kunt kiezen voor een voertuig dicht bij huis en heel Europa doorkruisen. Of u neemt het vliegtuig naar het buitenland en huurt rechtstreeks ter plaatse, op de Canarische Eilanden, in Corsica of Schotland bijvoorbeeld. Yescapa kijkt de aanbiedingen na en controleert de documenten van elk voertuig, inclusief de technische keuring.

Veilig op weg

De verhuurde vans en campers zijn verzekerd door de eigenaar voor privégebruik maar die waarborgen gelden meestal niet bij verhuur. Daarom werkten Yescapa en P&V samen een tijdelijke verzekering uit voor verhuur tussen particulieren. Dankzij deze verzekering kunt u met een gerust hart op vakantie vertrekken.

Uw P&V-adviseur helpt u graag verder

Of u nu met de camper op vakantie gaat, met de auto, de trein, het vliegtuig of u kiest voor  een staycation, uw P&V-adviseur zorgt er graag voor dat u onbezorgd kunt genieten. Vragen? Stuur een mailtje of bel voor een afspraak, uw P&V-adviseur maakt graag tijd voor u.

De P&V Fietsverzekering: testimonial van een gelukkige klant

Gepost in: Over P&V Fiets

Image of the blog article

U leegde uw spaarpot, of uw familie en vrienden gaven u een financieel duwtje in de rug om eindelijk een prachtige nieuwe fiets te kopen. En nu twijfelt u over een fietsverzekering. In een interview met Het Laatste Nieuws, getuigde Bart , een 62-jarige P&V Fiets-klant uit Leuven, over zijn ervaring met de fietsverzekering van P&V. Hieronder een korte samenvatting.

Waarom een fietsverzekering?

Bart is een fervent fietser en verplaatst zich dan ook zoveel mogelijk met zijn tweewieler. Hij kocht een elektrische fiets van 3 000 euro en vond dat hij die maar best kon verzekeren. Daarom sloot hij bij P&V een fietsverzekering af die hem 9 euro per maand kost en hem dekt tegen diefstal en materiële schade, naast bijstand bij diefstal, pech, vandalisme of ongeval.

Waarom moest Bart zijn fietsverzekering inschakelen?

Na een bezoek aan de kapper was de fiets van Bart spoorloos. Ondanks dat hij goed op slot zat, werd hij gestolen. Die diefstal was een behoorlijk emotionele klap voor Bart. Zodra hij over de shock heen was, contacteerde hij de politie en zijn P&V-adviseur om de diefstal aan te geven.

Wat gebeurde er na de aangifte bij zijn verzekeraar?

De verzekering betaalde Bart de volledige aankoopprijs van zijn fiets terug. Die was slechts vier maanden oud op het ogenblik van de diefstal. Daardoor kon Bart een nieuwe elektrische fiets kopen.

Bart is opgelucht over de afwikkeling van dit avontuur en is overtuigd van het nut van zijn verzekering, die hem voor een bescheiden bedrag gemoedsrust geeft.

Diefstal, ongeval, technische bijstand ... een verzekering die u geruststelt

Sinds P&V in 2020 haar fietsverzekering lanceerde, kwam ze al tussen in 21 schadegevallen: voornamelijk diefstallen, maar ook valpartijen. Voor P&V betekent het verzekeren van haar fietsklanten vooral ook: hen geruststellen.

Met de P&V-fietsverzekering kunt u zich in alle veiligheid overgeven aan puur fietsplezier. P&V Fiets biedt u naast een zeer volledige dekking via een maandelijkse abonnementsformule, ook persoonlijk advies van uw P&V-adviseur. Bereken hier uw premie.

 

Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Fiets ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de IPID–fiches aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één maand met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e–mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e–mail (info@ombudsman.as) (www.ombudsman.as).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen. Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

 


Crowdfunding: hoe werkt het? Platformen in België

Gepost in: Solidariteit

Image of the blog article

Crowdfunding: de alternatieve financiering voor uw projecten

Zit u vol ideeën of barst u van de ondernemingsdrang, maar hebt u niet de nodige financiële middelen? Zoekt u een alternatief voor een lening bij een bank? Misschien is crowdfunding of participatieve financiering wel iets voor u: een alternatieve financieringsbron die alsmaar aan populariteit wint.

1. Wat is crowdfunding?

Letterlijk betekent crowdfunding: financiering door de menigte. Concreet biedt u uw project aan op een crowdfundingplatform op internet en vermeldt het bedrag dat u nodig hebt. Geïnteresseerden kunnen dan investeren in uw project. Op deze manier kunt u het benodigde kapitaal verzamelen.

2. Hoe werkt crowdfunding?

Er zijn verschillende vormen van crowdfunding. Enerzijds kan een investeerder het geld gewoon schenken, als het project hem bijzonder aanspreekt. Als dank voor zijn financiële bijdrage krijgt hij dan dikwijls een voordeel in natura zoals een cd, een concertticket of een boek. Soms wordt hij aandeelhouder in het project en krijgt in ruil een of meerdere aandelen. Maar het kan ook gaan om een lening waarbij de investeerder het geld terugkrijgt inclusief interest.

Wilt u jonge ondernemers graag een steuntje in de rug geven?

Met participatieve financiering kan iedereen investeerder worden en binnen zijn mogelijkheden projecten steunen. Afhankelijk van de projecten en platformen, en uw vertrouwen in het project, kunt u 1 symbolische euro, 50 of 1 000 euro investeren.

De som van de vele kleine bedragen is vaak genoeg voor de bedenker van het project om zijn budget op te stellen.

3. Hoe gebeurt de fondsenwerving?

Werd uw idee goedgekeurd door een site voor participatieve financiering? Gefeliciteerd, de fondsenwerving kan beginnen. Via een crowdfundingsite wordt een oproep gedaan naar mogelijke investeerders. Als het project investeerders kan verleiden en als de nodige som binnen de bepaalde tijd verzameld wordt, dan wordt het budget vrijgemaakt en aan de projectindiener overgemaakt.

Enkele platforms werken met flexibele funding, dat betekent dat u het opgehaalde kapitaal mag bijhouden, zelfs al behaalde u niet het vooropgestelde bedrag. Een nadeel hier is wel dat u eventuele beloningen moet opleveren, zelfs al hebt u onvoldoende financiering opgehaald.

Houd er ook rekening mee dat crowdfundingplatformen meestal een commissie vragen van ongeveer acht procent op het ingezamelde geld.

4. Voor welke sector?

Crowdfunding  was tot voor enkele jaren voornamelijk het voorrecht van de culturele en artistieke sector en werd gebruikt voor de financiering van cd’s, films… Vandaag kunnen ook jonge ondernemers en starters, liefdadigheidsinstellingen, verenigingen, milieuorganisaties en zelfs de academische wereld (universiteiten) ermee aan de slag.

Veel sectoren hebben hun eigen platform. Zo is er bijvoorbeeld Socrowd voor sociale projecten of RisingTrack voor sporters.

Ook het aantal lokale platforms neemt toe, denk aan bijvoorbeeld het Brusselse Growfunding en Crowdfunding.gent. Zij richten zich naar lokale profit en non-profit organisaties op zoek naar financiering voor hun projecten of campagnes.

5. Wat zijn de voordelen voor de projectaanbrengers en de investeerders?  

Voor de projectaanbrengers:

de mogelijkheid om het project opnieuw in te dienen als het niet gefinancierd raakt of om via een meer algemeen project parallelle ideeën te laten financieren, extra visibiliteit, toegang tot een gemeenschap van geïnteresseerden, webondersteuning…

Voor de investeerders:

geen risico als het project niet collectief wordt ondersteund, een diversificatie van uw investeringsportefeuille, geen koppeling met de financiële markten, een grote verscheidenheid aan tegenwaardes (interesten, diensten, goodies of  exclusieve voordelen …), persoonlijke tevredenheid om te kunnen investeren een in project dichtbij …

6. Is crowdfunding veilig?  

De wetgeving rond crowdfunding staat nog niet helemaal op punt, maar de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) stelde al wel een reglementair kader op. Sinds 1 februari 2017 moeten crowdfundingplatformen waarop het publiek in een onderneming belegt om een eventuele winst te ontvangen (en dus niet om een tegenprestatie in natura te krijgen) een vergunning aanvragen bij de FSMA en moeten ze aan enkele voorwaarden voldoen.

Zo zal de FSMA de aandeelhouders en de leiding van de platformen screenen en controleren of de verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering is afgesloten. Bovendien moeten alle platformen hun beleggers voldoende informeren over de risico's.

In combinatie met een aantal fiscale voordelen moeten deze regels crowdfunding aantrekkelijker maken, maar informeer u alleszins voor u begint. En als u investeert, houd er dan rekening mee dat het project dat u steunt kan falen en dat u uw geld kunt verliezen.

De slaagcijfers van de initiatieven die via crowdfunding worden gefinancierd, variëren sterk per platform. De kans op succes hangt in grote mate af van de manier waarop de platformen hun kandidaten selecteren en van de begeleiding die ze bieden aan de initiatieven die ze financieren.

7. De crowdfundingplatformen in België  

Het aantal initiatieven in België neemt elk jaar toe. Bij de voornaamste platformen denken we aan Angel.me en Spreds (creatieve starters), Look&Fin (groeiende kmo's), FilmAngel (televisie, bioscoop, video), CroFun (voor alle sectoren) …

Internationaal bekende crowdfundingplatforms zijn onder andere Indiegogo, Patreon, GoFundMe, Mightycause, Ulule en KissKissBankBank. Ook referentieplatformen en voorlopers in internationale crowdfunding Kickstarter en Kiva zijn ondertussen hier bekend.

Goed om weten: Op vraag van de federale overheid werd in 2014 de B.C.F. (Belgische Crowdfunding Federatie) opgericht, een overkoepelende federatie voor crowdfundingplatforms in België. B.C.F. wil een klankbord zijn voor alle crowdfundingplatforms die actief zijn in België.

 

Dit artikel werd geactualiseerd op 30/07/2018.

P&V trotse sponsor van Le Beau Vélo de Ravel

Gepost in: Vakantie Over P&V Fiets

Image of the blog article

Zin om de 9 mooiste fietsroutes van Wallonië en Brussel te ontdekken? Met sfeervolle liveconcerten na elke rit? Ontdek het programma van Le Beau Vélo de Ravel 2022.

Wat is Le Beau Vélo de Ravel?

Le Beau Vélo de Ravel is een evenement dat zo’n 20 jaar geleden voor de eerste keer werd georganiseerd door een journalist van de RTBF en ondertussen in Wallonië geweldig populair is geworden bij gezinnen en fietsliefhebbers. Elke zaterdag van de zomer brengt dit evenement meer dan 5.000 mensen op de fiets en van elke rit wordt verslag uitgebracht op radio en televisie.

Het woord Ravel in de naam van dit evenement is de afkorting van Réseau Autonome des Voies Lentes, een netwerk van trage wegen dat fietsers langs de mooiste landschappen van Wallonië voert. Denk hierbij aan jaagpaden langs kanalen of oude spoorwegroutes.

Le Beau Vélo de Ravel bestaat uit negen ritten die worden gereden elke zaterdag tussen 25 juni en 20 augustus in de provincies Luik, Namen, Luxemburg en Hengouwen én in Brussel.

P&V op de afspraak!

Steeds meer mensen nemen de fiets, en daar zijn wij heel blij mee. Boodschappen doen, de (klein)kinderen naar school brengen, woon-werkverplaatsingen of gewoon voor de sport: de (elektrische of gewone) fiets wordt almaar belangrijker in onze mobiliteit. En bij P&V rijden we graag een keertje met u mee!

In het kader van onze campagne ‘Fietsers hebben het in dit land niet makkelijk. Daarom verdienen ze de beste fietsverzekering' en na onze deelname aan de actie VeloVeilig Vlaanderen, zetten we P&V nu ook in Wallonië en Brussel op de kaart als sterk merk in fietsverzekeringen en gaan we als hoofdsponsor én exclusieve verzekeraar in zee met Le Beau Vélo de Ravel.

P&V tekent dan ook present op elk van de negen ritten van Le Beau Vélo de Ravel, telkens met een stand van 50m2 in het startdorp. Meer informatie hierover vindt u terug op onze facebookpagina, waar we trouwens de hele zomer lang berichten, filmpjes en foto’s over dit evenement zullen posten.

(Her)ontdek Wallonië en Brussel op de fiets en geniet van de randanimatie van P&V

Zin in een fietstocht deze zomer? Alleen, met vrienden, familie of collega’s? Neem dan gratis deel aan een of meerdere ritten van Le Beau Vélo de Ravel. En ga zeker ook even langs bij de stand van P&V waar uw kinderen hun fietsvaardigheden kunnen uittesten op ons behendigheidsparcours. Of wat dacht u van een foto in onze fotobooth als aandenken aan uw heroïsche rit?

Bij aankomst kunt u ook nog een gratis liveconcertje meepikken in het startdorp. Op de affiche: Musti, Cali, Marka, Suarez en tal van andere artiesten.

De etappes van Le Beau Réseau de Ravel 2022

Deze zomer stellen we u de volgende negen ritten voor: 

Klik op een van deze plaatsnamen om het parcours van de rit nader te bekijken. Elke rit is 30 à 35 kilometer lang, volledig verkeersvrij en iedereen fietst gewoon op eigen tempo. Alle praktische informatie voor elke rit (vertrekuur, parking, verloop van de dag, animatie na de rit...) is beschikbaar op de website Beau Vélo de Ravel en op de Facebookpagina (allebei in het Frans).

Hoe ziet uw dag eruit tijdens Le Beau Vélo de Ravel?

Elke dag van dit evenement verloopt als volgt:

 • 9.30 - 13.00 u: onthaal van de deelnemers en brunch
 • 10.00 u: opening van de stands en start van de activiteiten
 • 13.00 u: startschot voor de fietsers
 • 13.00 - 16.00 u: live verslag van de rit op radiozender VivaCité
 • 14.15 - 14.45 u: bevoorradingsstop
 • 15.45 - 18.30 u: liveconcerten

Veilig op de trappers met de fietsverzekering van P&V

We willen u en uw fiets zo goed mogelijk beschermen door samen te ijveren voor een omgeving die optimaal is aangepast aan fietsen en aan fietsers. Dat doen we onder andere door u een complete en betrouwbare fietsverzekering aan te bieden. De fietsverzekering van P&V dekt de schade aan uw fiets na een ongeval, zelfs als u in fout was.

Wij verzekeren u ook bij diefstal van uw fiets en voor schade door vandalisme of natuurrampen. Eveneens inbegrepen: pechverhelping en bijstand. Dus wat er ook gebeurt, u geraakt altijd op uw bestemming. U kunt uw fietsverzekering nog verder uitbreiden met enkele interessante opties, zoals een dekking voor lichamelijke schade na een val of ongeval en rechtsbijstand.

Geïnteresseerd? Bereken hier uw premie.

Nieuwe artikels