Wat is niet gedekt?


Een familiale verzekering mag enkel de zaken uitsluiten die door de wetgever zijn bepaald. Zo is bijvoorbeeld schade in het kader van een arbeidsovereenkomst niet gedekt door de familiale verzekering. Ook de schade veroorzaakt door volgende zaken is niet verzekerd door de familale verzekering: 

 
  • motorvoertuigen waarvoor een BA-verzekering verplicht is (zoals uw auto)
 
  • zeilboten van meer dan 300 kg en motorboten van meer dan 10 PK Din
 
  • vliegtuigen en helikopters
 
  • jachtongelukken
 

U bent ook niet verzekerd, als u 16 jaar of ouder bent, en de schade:

 
  • opzettelijk veroorzaakte;
 
  • dronken of onder de invloed van drugs veroorzaakte.
 

Met de familiale verzekering van P&V Verzekeringen beschermt u uw hele gezin. Interesse? Uw persoonlijke P&V-adviseur vertelt er u graag meer over. Klik hier om uw P&V-adviseur te vinden.

 

Wat is gedekt ?


De familiale verzekering vergoedt zowel de lichamelijke (bijvoorbeeld verwondingen) als materiële schade (bijvoorbeeld beschadigde goederen). Voorwaarde is wel dat het ongeluk gebeurt in de privé-sfeer en dat het over schade aan derden (leden buiten uw gezin) of hun goederen gaat.

Een concreet voorbeeld: U huurt een hogedrukreiniger en uw zoontje beschadigt zowel uw auto, die van de buren als het toestel zelf.

 
  • De familiale verzekering vergoedt de schade aan de auto van uw buren.
 
  • De familiale verzekering vergoedt de schade aan het toestel.
 

De familiale verzekering vergoedt de schade aan uw auto NIET (u bent geen derde).

 

Naast de vergoeding van de schade zorgt uw familiale verzekering indien nodig ook voor uw verdediging voor de rechtbank (uiteraard in het kader van deze verzekering). Ook als u zelf schade hebt geleden en de tegenpartij weigert te betalen, nemen wij de kosten op ons om u te verdedigen.

Met de familiale verzekering van P&V Verzekeringen bent u beschermd tegen de financiële gevolgen van een ongeluk. Interesse? Uw persoonlijke adviseur vertelt er u graag meer over. Vind een P&V-adviseur in uw buurt.

 

Tijdelijk extra waarborg


Om u bij te staan in de coronacrisis, genieten klanten met een familiale verzekering, tijdelijk van een extra waarborg voor privé-ongevallen in huis. Uw medische kosten worden terugbetaald tot 2 500 euro, en dat na tussenkomst van het ziekenfonds of een ander derde-betalerssysteem.

U krijgt deze extra waarborg aangeboden gedurende de volledige lockdown. Het voordeel is enkel voor klanten met een familiale verzekering in voege voor 6 april 2020. Voor meer informatie, contacteer uw P&V-adviseur.

 

Nieuwe artikels