#OnzeGemeenteHelpt: voor solidariteit in coronatijden

Gepost in: Solidariteit Corona - Covid-19

Image of the blog article

Gratis platform matcht vraag en aanbod vrijwilligers

Solidariteit is in deze uitzonderlijke tijden belangrijker dan ooit. Daarom steunt de P&V Groep #OnzeGemeenteHelpt - www.impactdays.co. Dat is een gratis hulpplatform voor burenhulp en vrijwilligerswerk voor gemeenten en organisaties in de coronacrisis. Via dit platform kregen 300 gemeenten op slechts enkele weken tijd een eigen lokaal platform, 35 000 vrijwilligers werden bereikt en meer dan 11 000 hulpvragen werden beantwoord.

Bart Wolput, sociaal ondernemer en oprichter van Giveaday.be, dat het platform aanbiedt, vertelt ons meer over het ontstaan en het doel van dit verbindingsplatform.

Tijdelijk hulpplatform in coronatijden

Bart Wolput: “Het is allemaal erg snel gegaan”, vertelt de gedreven oprichter. “Op vrijdag 14 maart, kwamen we op het idee om ons vrijwilligersplatform www.impactdays.co gratis aan te bieden aan steden en ngo’s, op zaterdag 15 maart presenteerden we het platform aan de burgemeester en het coronacrisisteam van de stad Leuven en op zondag 16 maart stond het eerste platform live. En na slechts vier weken bundelden maar liefst 35 000 helpende handen en 300 gemeenten hun krachten (dat is meer dan de helft van alle Belgische gemeenten).”

27 verschillende talen

“De voorbije weken waren erg hectisch. We namen drie extra mensen in dienst en zorgden voor een helpdesk die vragen beantwoordt van gemeenten, ngo’s en vrijwilligers. Maar we zijn meer dan tevreden met het resultaat en de grote solidariteit. Voor de gemeenten of non-profitorganisaties  biedt het platform de juiste administratieve backofficefuncties om alle hulpvragen en aanbiedingen te centraliseren, te beheren, de impact te meten en om hulpvragen en aanbiedingen te matchen op een discrete manier. Met respect voor de privacy en met 100% match-ratio. Bovendien is het platform beschikbaar in alle Europese officiële talen en het Russisch, Arabisch, Hindoestaans, Bengaals, Chinees en Japans.”

Tentenkampen in Calais

Bart Wolput: “Het idee voor een vrijwilligersplatform ontstond tijdens de vluchtelingencrisis in 2015. In het hele land kwamen duizenden mensen in beweging om kleding, kookmateriaal en voedsel in te zamelen voor vluchtelingen in de tentenkampen in Calais. Het bleek echter niet zo evident om alles te coördineren. Zo kwamen we op het idee om een matchingswebsite te ontwikkelen voor goede doelen, waarbij we de vragen van verenigingen, organisaties, goede doelen en ngo’s konden matchen met het aanbod aan vrijwilligers. Dat was de geboorte van Give a Day.”

3 000 organisaties, 50 000 vrijwilligers

“In oktober 2016 lanceerden we na hard zwoegen een eerste versie van www.giveaday.be”, vervolgt de ingenieur doctorandus. “In 2017 optimaliseerden we het platform en namen twee extra mensen in dienst. In maart van dat jaar namen we ook www.vrijwilligersjobs.be over, om het een jaar later te kunnen implementeren. Intussen groeide de website van 5 000 jaarlijkse bezoekers naar 250 000 jaarlijkse bezoekers, van 120 organisaties naar 3 000 organisaties en van 50 vrijwilligers naar 50 000 vrijwilligers. En breidde ook ons Give a Day team verder uit van enkel vrijwilligers naar 8 mensen fulltime in dienst.”

Realisatie duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

“Maar we willen meer dan enkel organisaties en vrijwilligers verbinden”, benadrukt Bart. “Wat we beogen met dit vrijwilligerswerk, is het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Dat betekent dus niet enkel organisaties en burgers verbinden, maar de hele samenleving: bedrijven, scholen en gemeenten. Dat doen we via het bouwen van de juiste IT-tools, het organiseren van employee engagement via sociale CSR- en sociale teambuildings en een multidisciplinair team van experts in CSR (Corporate Social Responsibility) en CSL (Community Service Learning ofwel leren via burgerschap), vrijwilligers en een IT-team.”

Engagement werknemers stimuleren  

Bart Wolput: “We brengen bedrijven in contact met goede doelen om zowel hun corporate als hun engagement voor hun werknemers te stimuleren. Dat gebeurt bijvoorbeeld via een eenmalige sociale teambuilding. Werknemers kunnen dan een dagje meedraaien in een verzorgingstehuis of gaan helpen bij de groendienst. Maar ze kunnen ook voor een korte tijd, één of enkele dagen, ondersteuning bieden aan een goed doel, bijvoorbeeld door hen te helpen op het vlak van IT, communicatie, boekhouding, … Daarnaast helpen we bedrijven bij het opmaken en uitrollen van een structureel actie- en enthousiasmeringsplan voor duurzame sociale impact.”

Actief burgerschap op school

“Maar ook jongeren kunnen hun steentje bijdragen”, legt Bart uit. “Studenten gaan aan de slag via positieve burgerschapsprojecten begeleid door Give a Day en partners. Maatschappelijke stages gebeuren in een non-profitorganisatie, ngo, buurthuis, jeugdwerking voor jongeren die het moeilijker hebben, OCMW of andere gemeentelijke diensten die bijdragen aan een warmere samenleving.”

“Daarnaast ontwikkelden we een heel lesprogramma met tools via ondere andere design thinking, om studenten en leerlingen oplossingen te laten uitwerken voor problemen die hun nauw aan het hart liggen. Zo gingen scholieren uit Sint-Niklaas via ons Vooruitdagingproject aan de slag om concrete oplossingen voor lokale problemen uit te werken, zoals de weggeefkast in de bib voor tweedehandse ruilhandel, een zitpoef gemaakt van plastic afval, een praatsofa voor als je met iets zit en erover wilt praten en een soepkar van groenteoverschotten in samenwerking met de lokale Colruyt.”

Eerste lokale platformen in Neerpelt en Merelbeke

“In april 2017 werden de eerste lokale platformen van Give a Day gelanceerd in Neerpelt en Merelbeke. Daarna volgden Brugge, Antwerpen, Hasselt, … ondertussen zitten we aan 300 gemeenten en steden met een eigen lokaal vrijwilligersproject. De stad Hasselt zet in Vlaanderen de toon met een innovatief gecoördineerd geïntegreerd vrijwilligersbeleid, digitale matchingstools en een doorgedreven ondersteuning aan de loketten van iedereen die vrijwilligerswerk wil doen. Maar ook Antwerpen kan bogen op een jarenlang palmares van integratie via vrijwilligerswerk voor doelgroepen zoals nieuwkomers of mensen met een handicap.”

The future looks bright

“Wat onze toekomstplannen zijn? We zijn best wel ambitieus. Tegen 2030 willen we samen met tien miljoen helden wereldwijd, tienduizend bedrijven, tweeduizend scholen en duizend gemeenten maatschappelijke noden zoals eenzaamheid en klimaatopwarming oplossen. Overheden, bedrijven, scholen of burgers staan naar elkaar te kijken voor oplossingen voor allerhande problemen, maar samen kunnen ze pas echt het verschil maken. Onze technologie en methodiek kan helpen bij dat verbinden zodat iedereen zich kan inzetten om de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde naties te realiseren”, besluit Bart.

Wederzijdse hulp en solidariteit centraal in verzekeringen

David Destappes, directeur Business Development Non-Life en Claire Huvelle, Pricer Non-Life, beiden werkzaam bij de P&V Groep, leggen uit waarom de verzekeringsgroep dit waardevolle project steunt: “Wederzijdse hulp en solidariteit staan centraal in verzekeringen, ze zijn de basis en de bestaansreden. En dat geldt nog veel meer voor onze groep als coöperatie, met haar geschiedenis en verleden. Wij zijn ervan overtuigd dat een lokaal solidariteitsnetwerk belangrijk is. Daarom steunen we Give a Day met dit mooie burgerinitiatief in deze moeilijke periode. Dit initiatief zal ontmoetingen, uitwisselingen en wederzijdse hulp op lokaal niveau vergemakkelijken.”

Meer weten?

Wilt u mee het verschil maken als vrijwilliger? Surf dan snel naar www.giveaday.be of, tijdens deze coronatijden, naar www.impactdays.co. Bent u net op zoek naar vrijwilligers? Wilt u als bedrijf, school of gemeente meewerken aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties of het maatschappelijk engagement van uw werknemers, studenten of inwoners vergroten? Neem dan contact op met Bart via mail bart@giveaday.be of op het nummer +32 497 06 01 64. Give a Day is altijd op zoek naar nieuwe partners, die samen het verschil willen maken.

Iedereen ok, ook in coronatijden

Gepost in: Corona - Covid-19

Image of the blog article

Help uzelf (en uw gezin) door de coronacrisis

De coronacrisis veroorzaakt bij heel wat mensen onzekerheid en angst. Heel begrijpelijk, want deze crisis heeft een grote impact op het leven van iedereen. Om u (en uw gezin) mentale ondersteuning te bieden in deze verwarrende tijden, steunde P&V de ontwikkeling van iedereenok.be. Dat is een online platform met een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan dat u kan helpen gevoelens van stress en angst te doorbreken op een eenvoudige en toegankelijke manier.

Deze succesvolle aanpak is niet nieuw, maar Elke Van Hoof, autoriteit op het gebied van stress, paste de oefeningen en interventies aan de actuele coronaproblematiek aan en maakte er een toegankelijke én relevante versie van. Vallen deze coronatijden u ook zwaar? Neem dan zeker een kijkje op iedereenok.be en probeer het stappenplan eens uit. Het is eenvoudig, efficiënt én kosteloos.

Onrust, angst en stress

U probeert elke dag wat beweging te nemen, u houdt online contact met vrienden en familie, volgt een dagschema ... Maar toch voelt u zich onrustig. U slaapt moeilijk, de coronacrisis benauwt u. De verhoogde onrust, angst en stress kunnen zich uiten op verschillende manieren en in verschillende niveaus van intensiteit. Symptomen of klachten kunnen in verschillende mate invloed hebben op uw activiteiten en gedrag.

Terugvinden van rust en evenwicht

Met deze interventie leert u hoe het zit met uw stressniveau en hoe u dat naar beneden kunt halen. U kunt de oefeningen alleen doen of in gezinsverband. De oefeningen zijn bedoeld als zelfhulp. Hoewel ze een wetenschappelijke basis hebben, pretenderen ze niet de professionele hulp van een psycholoog of psychiater te vervangen. Is uw stressniveau na de oefeningen nog steeds te hoog, dan wordt u doorverwezen voor professionele hulp.

Bewezen succes bij crisissen wereldwijd

De interventie steunt op het internationaal erkend R-TEP protocol (Recent Traumatic Episode Protocol). Dat protocol wordt gebruikt om acute stress in crisissituaties aan te pakken en de mentale veerkracht te vergroten. Psychologen hebben dit protocol in noodsituaties meermaals met succes ingezet. Zo bewees deze aanpak al zijn effectiviteit bij natuurrampen in Mexico, Nicaragua, El Salvador, Columbia en Venezuela, de tsunami in Sri Lanka, … De inhoud  werd nu aangepast aan de actuele coronaproblematiek.

Autoriteit op het gebied van stress, burn-out en trauma

Deze online toepassing werd ontwikkeld door Elke Van Hoof. Zij is klinisch psychologe en een autoriteit op het gebied van stress, burn-out en trauma. Al meer dan 15 jaar begeleidt Elke mensen die lijden onder stress. Ze richtte Ally Institute vzw op, een onderzoeks- en trainingscentrum rond stress, en leidt het Huis voor Veerkracht. Daarnaast doceert ze medische en gezondheidspsychologie en klinisch psychologische interventies aan de Vrije Universiteit Brussel en is ze is gastdocent aan de Vlerick Business School.  

Hoe werkt zo’n interventie in de praktijk?

Het stappenplan is eenvoudig en haalbaar voor iedereen, inclusief kinderen vanaf acht jaar. U hebt er niet veel voor nodig, maar een rustige ruimte waarin u niet gestoord wordt, is wel aan te raden. Als voorbereiding bekijkt u het best eerst het inleidende filmpje. Dat legt in heldere taal uit wat de coronacrisis juist met ons hoofd doet en wat het nut is van deze interventie. De eigenlijke interventie zelf duurt maar 45 minuten en bestaat uit ontspanningsoefeningen, een fase om te verwerken en een fase om af te sluiten.  

Goed om weten: Ook kinderen maken zich soms zorgen over de coronacrisis en kunnen dan ook baat hebben bij deze interventie. Per twee volwassenen kunnen er tot drie kinderen (van minimaal acht jaar oud) tegelijk deelnemen. Bent u een alleenstaande ouder, dan kan er slechts één kind tegelijk deelnemen.

Zorg voor uzelf en voor elkaar  

P&V maakte de ontwikkeling van dit platform mogelijk omdat we beseffen dat deze uitzonderlijke tijden heel wat stress kunnen veroorzaken. We hopen dan ook van harte dat deze interventie u en uw dierbaren zal helpen uw mentale veerkracht terug te winnen. Aarzel zeker ook niet om de link door te sturen naar iedereen die wat mentale steun kan gebruiken.

Voor verzekeringsvragen, kunt u zoals altijd, rekenen op uw vertrouwde P&V-adviseur.

Een hypothecair krediet op 40 jaar: de voordelen en nadelen

Gepost in: Woning

Image of the blog article

Goed nieuws voor iedereen die droomt van een eigen huis of appartement! P&V biedt nu een hypothecair krediet met een vaste rentevoet en een looptijd tot 40 jaar aan. Dat is uniek in België. Dankzij de langere looptijd van het hypothecair krediet valt de maandlast lager uit. U betaalt over de volledige duur van uw hypothecair krediet wel meer rente dan bij een kortere looptijd.

Voorwaarden hypothecair krediet afsluiten

Een woning kopen is een belangrijk moment in uw leven. Dat begrijpt een P&V-kredietbemiddelaar als geen ander. Met deskundige en persoonlijke begeleiding, begeleidt die u van A tot Z bij het afsluiten van uw hypothecair krediet dat past bij uw situatie. Vraag een P&V-kredietbemiddelaar om u te contacteren  of plan meteen een afspraak.

In het eerste gesprek komen onder andere deze vragen aan bod:

1. Hoeveel kunt u lenen?

Een algemene regel is dat u 90% kunt financieren van de waarde van de woning of verbouwingen. U heeft dus sowieso eigen spaargeld nodig. Daarnaast moet u ook de extra kosten zoals registratierechten, kosten voor de notaris, ... zelf financieren. Bekijk samen met uw P&V-kredietbemiddelaar of uw plannen haalbaar zijn en welk bedrag u kunt lenen voor uw woonproject.

2. Hoeveel kan en wilt u per maand betalen?

Naast de maandelijkse aflossing zijn er vaste kosten zoals gas, elektriciteit en boodschappen. U af en toe ontspannen met hobby's of reizen is ook belangrijk. Een vuistregel is dat uw totale maandelijkse leninglast niet meer dan een derde van uw inkomen mag zijn. Maar dat hangt niet alleen af van uw inkomen, maar ook van uw levensstijl. Uw P&V-kredietbemiddelaar zal u helpen de maximale maandlast te bepalen. Er wordt een solvabiliteitsanalyse gedaan om te beoordelen of u de lening kunt terugbetalen zonder in financiële problemen te komen.

3. Welke looptijd kiest u voor uw hypothecair krediet?

De looptijd van uw woonkrediet heeft invloed op het bedrag dat u maandelijks afbetaalt. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlast, maar hoe hoger de totale rentelast. Bij P&V kan u kiezen voor een looptijd van 5 tot 40 jaar. Uw woning is best afbetaald rond uw pensioenleeftijd. Een hypothecair krediet op 40 jaar is daarom alleen geschikt als u jonger bent dan 30 jaar. Ideaal om uw eerste appartement of woning te kopen, met maandlasten die wél haalbaar zijn.

Lenen met vaste rente met langere looptijd: de voor- en nadelen

Een hypothecair krediet met een looptijd tot 40 jaar met een vaste rentevoet is uniek in België en heeft voor- en nadelen.

Voordelen

1. U heeft geen last van indexaties of stijgende vastgoedprijzen

Als u ervan droomt om een appartement of huis te kopen en de immowebsites in de gaten houdt, ziet u de prijzen jaarlijks stijgen. Door te kopen met een vaste rente, weet u zeker dat uw maandelijkse aflossingen de volledige looptijd van uw hypothecaire lening hetzelfde zijn. 

2. Die net te dure woning valt misschien toch binnen uw budget

De keuze voor een langere looptijd kan ervoor zorgen dat die woning die net te duur lijkt, toch binnen uw budget past. Dat geeft misschien ruimte om te kiezen voor een energiezuinigere woning. Die is vaak iets duurder, maar daardoor kan u wel besparen op uw maandelijkse energiefactuur.

3. U blijft flexibel en kunt vervroegd afbetalen

Heeft u een financiële meevaller of verdient u binnen een paar jaar meer? Dan kunt u de looptijd verkorten en zo de totale kost verminderen. U betaalt vanaf dat moment meer per maand, maar wel op het moment dat u het aankunt.

Nadelen

1. U betaalt meer rente bij langere looptijd

Als u zo goedkoop mogelijk uit wil zijn aan het einde van de rit, kiest u beter voor een kortere looptijd. In 40 jaar betaalt u meer rente terug dan in 20 of 30 jaar. Maak de afweging tussen het maandelijkse comfort van een lagere afbetaling en de eindbalans van de totale leenkosten.

2. U heeft na 30 jaar extra kosten

Als uw lening na 30 jaar nog niet is afgelost, moet u opnieuw de hypothecaire inschrijving verlengen. De kosten daarvan zijn voor u.

Meer weten over een hypothecair krediet bij P&V?

Op de productpagina hypothecaire kredieten vindt u meer informatie, het tariefrooster en een prospectus hypothecair woonkrediet. U kunt ook een P&V-kredietbemiddelaar vragen om u te contacteren of plan meteen een afspraak.

Goed om te weten: alleen erkende kredietbemiddelaars mogen advies geven over hypothecaire kredieten. Dat betekent dat u niet terecht kunt bij alle P&V-adviseurs. Via dit contactformulier vindt u een erkende kredietbemiddelaar in uw buurt.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Meer info in de prospectus hypothecair woonkrediet.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V-kredietbemiddelaar, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Deze zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e-mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot Ombudsfin

Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze kredietbemiddelaars. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Hartelijk dank aan alle vrouwen en mannen van de brandweer!

Gepost in: Voertuig Woning

Image of the blog article

Op 4 mei vieren we de Internationale Dag van de Brandweer. Een mooie gelegenheid om alle 17.300 professionele én vrijwillige brandweerlieden in ons land eens in de bloemetjes te zetten! 

Hoe zorgt u er mee voor dat deze dappere mensen voorrang kunnen geven aan échte noodgevallen? Wat doet u als u een brandweerwagen met blauw zwaailicht en sirene ziet naderen? En hoe kunt u zelf het aantal (vermijdbare) brandweerinterventies verminderen? U ontdekt het in dit artikel.

Welk nummer belt u als u hulp nodig hebt van de brandweer?

Brandweerlui doen veel meer dan branden blussen. Ze staan ook paraat om mensen en dieren uit hachelijke situaties te bevrijden, om medische hulp te verlenen, om wespennesten te verdelgen of om eigendommen te beschermen bij storm of wateroverlast.

Maar welk nummer moet u ook alweer bellen als u een beroep wilt doen op de brandweer? Even recapituleren:

  • 112 of 101: deze nummers belt u alleen als u dringend een ambulance, de politie of de brandweer nodig hebt. Ze zijn bedoeld voor potentieel levensbedreigende situaties. Specifiek voor de brandweer is dat wanneer er een gebouw, bos of auto in brand staat.
  • 1722: wordt tijdelijk geactiveerd door de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken bij stormen of wateroverlast. U kunt dit nummer onder meer bellen voor een ondergelopen kelder, forse schade aan uw dakbedekking of wateroverlast op de weg. De activatie van dit noodnummer wordt altijd via de media (tv, radio…) aangekondigd. 

Sinds juli 2021 kunt u ook terecht op het e-loket www.1722.be. Dit nationale e-loket behandelt uw aanvraag op dezelfde wijze als een oproep naar het nummer 1722, maar het is wel permanent bereikbaar. Het e-loket is het meest efficiënte kanaal om brandweerhulp te vragen voor niet-levensbedreigende situaties en bijvoorbeeld ook om een wespennest in de nabijheid van uw woning te verdelgen.

Moet u altijd de weg vrijmaken voor een brandweerwagen en hoe doet u dat?

Brandweerwagens zijn prioritaire voertuigen, net zoals ambulances of politiecombi’s. Als hun opdracht dat rechtvaardigt, krijgen ze bepaalde voorrechten in het verkeer, zoals het overschrijden van de snelheidslimieten of het rijden op de pechstrook van de autostrade. Wanneer ze gebruikmaken van hun blauw zwaailicht én hun sirene, dan moet u ze altijd voorrang geven of doorlaten. Meer informatie vindt u in dit artikel, maar hierbij alvast de belangrijkste vuistregels om veilig de weg vrij te maken voor de brandweer:

  • Blijf kalm! Vermijd plotselinge of onvoorspelbare (rem)manoeuvres die andere weggebruikers, inclusief de brandweerwagen, in gevaar brengen.
  • Wees alert! Zet uw muziek niet te luid en beperk het handsfree bellen of andere mogelijke afleidingen zodat u zich maximaal kunt concentreren op het verkeer en de eventuele instructies van de hulpdiensten.
  • Wijk uit naar rechts als dat mogelijk is en stop op een veilige plaats om de doorgang vrij te maken.
  • Maak ruimte en rijd nooit een kruispunt op als het dreigt dicht te slibben.
  • Op de autostrade of in de file: verleen doorgang aan brandweerwagens en andere prioritaire voertuigen door een reddingsstrook te vormen. Hier leest u hoe u dat doet.

Vijf tips om het werk van de brandweer te verlichten

Onze brandweerdiensten moeten nog vaak onnodig uitrukken: na loos of vals alarm of na incidenten die had kunnen worden vermeden. Om het werk van onze brand te verlichten, geven we u de volgende tips:

  • Let op in de keuken, want een derde van alle woningbranden ontstaat hier. Laat potten of pannen nooit onbewaakt achter op het vuur en houd uw keukentoestellen proper, want opgehoopt vet, kruimels, etensresten of ander vuil vergroten het risico op brand. Met een blusdeken of brandblusser kunt u zelf beginnende brandjes blussers, maar zorg dat u weet hoe u ze moet gebruiken.
  • Vermijd vals alarm! Verouderde of slecht onderhouden brandalarmen zijn vaak de oorzaak van valse oproepen. Door uw alarminstallatie regelmatig te laten nakijken, voorkomt u valse alarmmeldingen en onnodige interventies van de hulpdiensten.
  • Installeer minstens één rookmelder op elke verdieping van uw woning. Dit is verplicht in alle woningen in Vlaanderen en Wallonië en ook in alle huurwoningen in Brussel. Meer info over het installeren van rookmelders vindt u hier.
  • Op het werk: respecteer de brandveiligheidsvoorschriften en zorg dat u weet wat u moet doen bij brandalarm. Houd gangen en nooduitgangen vrij van obstakels en meld eventuele brandrisico’s aan de bevoegde dienst.
  • En tot slot: toon waardering en dankbaarheid voor het werk van onze brandweerlieden en volg altijd hun instructies in noodsituaties.     

Wat na schade aan uw woning?

Een omgevallen boom in uw tuin, beschadiging van uw tuinhuis, schade aan uw toestellen na een plotse elektriciteitspanne… hiervoor kunt u in principe geen beroep doen op de brandweer. In bepaalde gevallen is dergelijke schade echter wel gedekt door uw brandverzekering, als dat voorzien is in de algemene en bijzondere voorwaarden van uw contract. Uw verzekeringsadviseur kan u hier meer informatie over bezorgen en checken of uw woning voldoende verzekerd is.

Met een P&V-brandverzekering kunt u alvast 24/7 gebruik maken van P&V Bijstand Woning op 02/229.00.11, en dit voor dringende hulp na een verzekerd schadegeval of wanneer uw woning niet meer normaal bewoonbaar is.

Benieuwd naar deze brandverzekering en de vele voordelen? Maak een afspraak met een P&V-adviseur in uw buurt en vraag uw vrijblijvende prijsofferte.

 

Bron: de website 112.be van de FOD Binnenlandse Zaken.


Dit document is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de verzekering P&V Woning ontwikkeld door P&V, een merk van P&V Verzekeringen, en waarop het Belgische recht van toepassing is. Om uw risicoprofiel te bepalen, hanteren we enkele segmentatiecriteria. Op deze verzekering zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met de verzekerde risico’s van toepassing. We verzoeken u dus om de algemene voorwaarden en de informatiefiche aandachtig te lezen vóór de onderschrijving. Ze zijn beschikbaar op de website www.pv.be of op eenvoudig verzoek bij een P&V-adviseur. De verzekeringsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met stilzwijgende verlenging.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met een P&V–adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. Hij/Zij zal alles doen om u zo goed mogelijk te helpen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van P&V die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel), via e-mail (klacht@pv.be) of telefonisch (02/250.90.60). Als u niet akkoord gaat met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich wenden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35 te 1000 Brussel), telefonisch 02/547.58.71 of via e-mail (info@ombudsman-insurance.be) (www.ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.

Voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte neemt u best contact op met een van onze adviseurs. U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

In vuur en vlam? Beter niet in de keuken.

Huurder? Geniet nu van 15% korting op uw brandverzekering.*

Ontdek hier onze actie   

* Aanbod onder voorwaarden, geldig tot 15/05/2024

Onrust op de beurzen? Kies voor een vaste rentevoet met de Verzekeringsbon

Gepost in: Sparen

Image of the blog article

De afgelopen weken hebben we aanzienlijke onrust gezien op de beurzen wereldwijd. Dat laat zien hoe belangrijk het is om een deel van uw spaargeld op een veilige manier te beleggen. Met de Verzekeringsbon van P&V kiest u voor financiële zekerheid. Terwijl aandelenkoersen op en neer gaan, groeit het geld dat u in de Verzekeringsbon legt jaarlijks met een gegarandeerde brutorente van 2,5%. Als u intekent voor eind mei profiteert u daarbovenop van onze 2%-actie.

Is de Verzekeringsbon iets voor u?

  • U kunt uw geld 8 jaar missen. De looptijd van de Verzekeringsbon is 8 jaar en 1 dag. Dat is niet toevallig, want bij een tak 21-levensverzekering is er geen roerende voorheffing verschuldigd bij opname na 8 jaar. Zo haalt u nog meer uit uw spaargeld.
  • U zoekt een veilige belegging. Bij de Verzekeringsbon staat uw intrestvoet 8 jaar lang vast. Bovendien wordt dit product gewaarborgd door het Garantiefonds dat geldt voor tak 21-producten tot maximum 100.000 euro per verzekeringnemer per verzekeringsmaatschappij. 
  • U kan minstens 2.000 euro beleggen. In de Verzekeringsbon kunt u uitsluitend sparen met een eenmalige premie van minimaal 2.000 euro. Bijstortingen zijn niet mogelijk.

Extra voordeel voor de snelle beslisser

Als u minstens 10.000 euro spaart voor 31 mei 2025, stort P&V 2% extra in uw contract, met een maximum van 2.000 per contract en per klant. Het reglement van de 2%-actie is beschikbaar op pv.be of bij uw P&V-adviseur.

Interesse in de Verzekeringsbon?

Contacteer een P&V-adviseur of maak online een afspraak voor advies op maat.

Belangrijke informatie

2,5% is de actuele intrestvoet die van toepassing is voor contracten afgesloten vanaf 28/04/2025. Voor uw toekomstige contracten kan P&V deze intrestvoet aanpassen.

Dit artikel is een reclamedocument met daarin algemene informatie over de Verzekeringsbon, een tak 21-levensverzekering ontwikkeld door P&V, waarop het Belgisch recht van toepassing is. Voordat u een verzekering afsluit, adviseren wij u kennis te nemen van het essentiële informatiedocument van dit product, het document nuttige informatie, duurzaamheidsinormatie en de algemene voorwaarden. We lichten hier onder meer de belangrijkste risico’s, de kosten en taksen, de beleggingsdoelstelling en het rendement verder toe. Deze documenten zijn beschikbaar op www.pv.be of bij uw P&V-adviseur.  

De verzekeringsovereenkomst wordt afgesloten voor een bepaalde duur van 8 jaar en 1 dag.

Bij eventuele klachten kunt u contact opnemen met uw P&V-adviseur, uw bevoorrechte gesprekspartner voor al uw vragen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de dienst Klachtenmanagement van Vivium die uw klacht of opmerking zorgvuldig zal onderzoeken. Deze dienst zal de verschillende partijen trachten te verzoenen en naar een oplossing zoeken. U kunt contact opnemen per post (Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel) of via mail (klacht@pv.be). Gaat u niet akkoord met de voorgestelde oplossing, dan kunt u zich per post weden tot de Ombudsdienst van de Verzekeringen (de Meeûssquare 35, 1000 Brussel), telefonisch (02/547.68.71) of via e-mail (info@ombudsman-insurance.be).

Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.

Neem voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte contact op met uw P&V-adviseur.

U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Nieuwe artikels