Previous Next

P&V steunt de strijd tegen borstkanker

Gepost in: Solidariteit

Image of the blog article

Het P&V-gebouw kleurt roze

Oktober is internationale borstkankermaand, borstkanker wordt dan wereldwijd extra in de kijker gezet. Pink Ribbon en P&V lanceerden daarom de Pink Illumination: elke avond gedurende de hele maand oktober, licht het P&V-gebouw in het hartje van Brussel (tegenover de Kruidtuin) in het roze op.

Pink Illumination: roze gebouwen in de Internationale Borstkankermaand

Omdat roze de kleur is van de strijd tegen borstkanker, zet P&V samen met Pink Ribbon voor het tweede jaar op rij de Pink Illumination in beweging. Zo willen we de internationale borstkankermaand in de kijker zetten en steun betuigen aan (ex-)borstkankerpatiënten en hun directe omgeving. Een belangrijk initiatief, aangezien 1 op 9 vrouwen in de loop van haar leven borstkanker krijgt.

Olivia Borlée is Pink Ribbon-ambassadrice

Belgisch atlete en voormalig Olympisch kampioene Olivia Borlée gaf het startschot van de campagne. De Pink Ribbon-ambassadrice beklemtoont ook het belang van een gezonde levensstijl en preventie, één van de pijlers van de vzw. Een boodschap die Hilde Vernaillen, CEO van de P&V Groep, deelt: “We willen het grote publiek bewustmaken van het belang van een gezonde levensstijl en de tijdige opsporing van borstkanker. “

Twee roze lichtbakens

“Dit jaar geven we dubbel zoveel visibiliteit aan deze missie door niet één maar twee roze lichtbakens te creëren. Net als vorig jaar zal de P&V-toren in Brussel een maand lang getooid worden met het roze lintje. Maar dit jaar zal ook het gebouw van Vivium (dat deel uitmaakt van de P&V Groep) aan de Desguinlei, en te zien vanaf de Antwerpse Ring, roze kleuren. Zo willen we een hart onder de riem steken van de vele mensen die rechtstreeks of onrechtstreeks door deze ziekte getroffen worden”, aldus Hilde Vernaillen.

Pink Cities Brussel, Antwerpen en Lier

Ook andere plaatsen, zoals de stadhuizen van Antwerpen, Brussel en Lier, de Rogiertoren in Brussel, de Stadsfeestzaal in Antwerpen en het stadhuis en de Zimmertoren in Lier zullen het voorbeeld volgen en zich in roze licht hullen ter ere van de internationale borstkankermaand. Het nieuwe roze lintje van Pink Ribbon is trouwens een creatie van ontwerpster Coralie Barbier, oprichtster van het modelabel Mosaert en echtgenote van Stromae.

Samenwerking P&V en Pink Ribbon

P&V werkt al enkele jaren samen met Pink Ribbon. Deze vzw vraagt aandacht voor borstkanker, sensibiliseert voor preventie en opsporing en zamelt fondsen in voor psychosociale projecten die (ex)-patiënten steunen. Daarenboven financiert Pink Ribbon de projecten van het Pink Ribbon Fonds. Die richten zich op de verbetering van de medische behandeling en de levenskwaliteit van personen met borstkanker en van hun omgeving. Het Pink Ribbon Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Meer informatie vindt u op www.pink-ribbon.be.

De Roze Mars 2020

Bij de start van de actie, kondigden we ook onze volgende gezamenlijke actie aan: De Roze Mars. De maand mei 2020 zal opnieuw omgedoopt worden tot ‘stap-maand’. Olivia Borlée zal de rol van ambassadrice van De Roze Mars vervullen. De Roze Mars wil meer aandacht vragen voor borstkanker, maar wil vooral alle Belgen aanzetten meer te bewegen en zichzelf een gezondere levensstijl aan te meten.

FIF - Capi 23 - épargne pension ou épargne à long terme - 2019-02-01 (Versie 1.0)

Miniatuurafbeelding Geupload door Wim Cornelis, 4/10/19 17:07
Preview
1 van 6