Zeg eens goeiendag tegen een onbekende

Gepost in: Solidariteit

Image of the blog article

Zeg eens goeiendag tegen een onbekende

Samen met een 40-tal organisaties, bedrijven en burgers ondersteunt P&V Verzekeringen de actie ‘Zeg maar goeiendag’. Deze actie wil de communicatie tussen burgers aanmoedigen en zo het gevoel van wantrouwen en angst verminderen. En dat door eenvoudigweg minstens een keer per dag ‘goeiendag’ te zeggen tegen een onbekende. Doet u ook mee?

Mensen praten niet meer met elkaar

Het huidige klimaat weegt op de Belgen: de moeilijke sociaal-economische situatie, de vluchtelingen, de bomaanslagen … Veel mensen zijn bang en communiceren niet meer met elkaar. Toch niet echt. Sms’jes, mails en tweets versturen we bij de vleet, maar een praatje maken met een onbekende, gebeurt bijna niet meer. En dat is jammer.

Goeiendag zeggen: een klein gebaar met veel effect

Een begroeting is een eenvoudig, maar belangrijk gebaar. Hiermee toont u de ander dat hij er ook bij hoort. Met een goeiendag maakt u duidelijk dat u iemand respecteert en naar waarde schat. Bij P&V Verzekeringen delen we dezelfde waarden: solidariteit en respect voor het individu. Daarom staan we ook volledig achter deze campagne.

Samen maken we van deze actie een succes

Wat kunt u doen om mee te werken aan het succes van deze actie?

  • Elke dag minstens een keer ‘goeiendag’ zeggen tegen een onbekende op straat, op het werk, in de winkel… het maakt niet uit waar.
  • Deze actie delen met uw vrienden, familie of kennissen (‘live’ maar ook op Facebook, Twitter … ).
  • Het logo van de actie toevoegen aan uw profielfoto op sociale media.
  • Een selfie nemen met een onbekende en daarna uw foto delen via #zegmaargoeiendag.

Spring eens binnen bij uw P&V agent

Het kleurrijke logo van de ‘zeg maar goeiendag’-actie zal de volgende maanden de P&V agentschappen opvrolijken. Spring gerust eens binnen bij uw P&V agent. Misschien heeft hij nog een badge voor u. En vergeet zeker niet een onbekende ‘goeiendag’ te zeggen.  Want alleen samen kunnen we de angst een halt toeroepen en opnieuw een klimaat van vertrouwen creëren.

Nieuwe artikels

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past