Is een brandverzekering verplicht voor eigenaars?

Een brandverzekering (ook wel woonverzekering genoemd) is onmisbaar voor eigenaars. Naast schade door brand, beschermt ze u ook tegen waterschade, glasbreuk, stormschade … De brandverzekering vergoedt ook de schade die u zou toebrengen aan uw buren. Denk bijvoorbeeld aan een waterlek of een brand in uw keuken die overslaat naar de buren.

Is de brandverzekering wettelijk verplicht?

Een brand- of woonverzekering afsluiten, is wettelijk niet verplicht. Toch eisen de meeste banken bij de aanvraag van een hypothecaire lening, dat u een brandverzekering afsluit. Bij een hypothecaire lening geeft u immers uw woning in onderpand. Dat betekent dat uw bank of kredietverstrekker eigenaar wordt van uw woning als u uw lening niet meer kunt terug betalen. Daarom wil uw bank er zeker van zijn dat u een brandverzekering hebt. Zo wordt bij een brand of natuurramp de schade aan uw woning vergoedt en normaal gezien ook hersteld.

Maar een brandverzekering afsluiten is sowieso een heel verstandige zaak. Naast een vergoeding bij schade, kunt u bij uw brandverzekeraar ook terecht voor bijstand bij noodgevallen. Bovendien helpt uw brandverzekeraar u bij het herstellen van de schade.

Vraag over de brandverzekering?

Wilt u graag meer weten over de risico’s die P&V Ideal Woning, de brandverzekering van P&V verzekert? Of ontdekken hoe wij u snel en efficiënt bijstaan bij schade? Contacteer een P&V agent in uw buurt. Hij beantwoordt graag uw vragen, telefonisch of in een persoonlijk gesprek.

Contacteer mijn agent

Nog geen klant? Vind een agent in uw buurt

Met uw P&V agent:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past

Uw woning verzekeren

De schadevergoeding bij de brandverzekering?