Medehuurders? Hoe verzekert u zich het best?

Huurt u met enkele medehuurders een woning? Dan is het erg belangrijk om goed beschermd te zijn tegen alle mogelijke schade aan de woning. Denk aan brandschade, waterschade, natuurrampen, glasbreuk… maar ook aan schade toegebracht aan derden, bijvoorbeeld aan de buren. Want bij schade aan de woning, zijn alle medehuurders samen verantwoordelijk.

Ik huur samen met vrienden een woning. Hoe regelen we dat het beste met de brandverzekering?

Een enkel verzekeringscontract volstaat voor uzelf en uw vrienden. Idealiter geeft een van de medehuurders zich op als verzekeringsnemer, hij is dan het aanspreekpunt voor de verzekeraar. De andere medehuurders worden in het verzekeringscontract dan aangeduid als verzekerden. Ook de inboedel van alle huurders is met deze formule perfect verzekerd, op voorwaarde dat u het bedrag van alle inboedels samen verzekert.

Verlaat een van de medehuurders de woning, dan moet hij dit melden aan de verzekeraar. De nieuwe medehuurder zal dan in zijn plaats toegevoegd worden.

De persoon die in een gemeenschappelijk verzekeringscontract aangeduid wordt als verzekeringsnemer is verantwoordelijk bij niet-betaling van de verzekeringspremie. Herinneringsbrieven zullen naar deze persoon gestuurd worden, evenals de eventuele herinneringskosten.

Tip: Breng uw verzekeraar altijd meteen op de hoogte van eventuele wijzigingen in de samenstelling van de groep medehuurders.

Bent u van plan om samen met enkele vrienden een huis te huren?

Geïnteresseerd in een brandverzekering op maat? Of wilt u meer weten over onze aanvullende waarborgen diefstal of rechtsbijstand? Contacteer dan snel uw P&V-adviseur. Hij helpt u graag om samen met u een brandverzekering op maat samen te stellen.

Contacteer mijn agent

Nog geen klant? Vind een P&V-adviseur in uw buurt

Met uw P&V-adviseur:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past