Medehuurders? Hoe verzekert u zich het best?

Huurt u met enkele medehuurders een woning? Dan is het erg belangrijk om goed beschermd te zijn tegen alle mogelijke schade aan de woning. Denk aan brandschade, waterschade, natuurrampen, glasbreuk… maar ook aan schade toegebracht aan derden, bijvoorbeeld aan de buren. Want bij schade aan de woning, zijn alle medehuurders samen verantwoordelijk.

Ik huur samen met vrienden een woning. Hoe regelen we dat het beste met de brandverzekering?

Een enkel verzekeringscontract volstaat voor uzelf en uw vrienden. Idealiter geeft één van de medehuurders zich op als verzekeringsnemer voor het te verzekeren gebouw, hij is dan het aanspreekpunt voor de verzekeraar. De andere medehuurders worden via een clausule ‘verzekering voor rekening van de medehuurders’ in het verzekeringscontract opgenomen. Ook de inboedel van alle huurders is met deze formule verzekerd, op voorwaarde dat u alle inboedels (zowel de gemeenschappelijke als de private) samen verzekert.

De persoon die in een gemeenschappelijk verzekeringscontract aangeduid wordt als verzekeringsnemer is verantwoordelijk bij niet-betaling van de verzekeringspremie. Herinneringsbrieven zullen naar deze persoon gestuurd worden, evenals de eventuele herinneringskosten.

Tip: Breng uw P&V-adviseur altijd op de hoogte dat het gaat over co-housing. Laat het hem ook weten als er wijzigingen zijn in de samenstelling van de groep medehuurders.

Bent u van plan om samen met enkele vrienden een huis te huren?

Geïnteresseerd in een brandverzekering op maat? Of wilt u meer weten over onze aanvullende waarborgen diefstal of rechtsbijstand? Contacteer dan snel uw P&V-adviseur. Hij helpt u graag om samen met u een brandverzekering op maat samen te stellen.

Contacteer mijn agent

Nog geen klant? Vind een P&V-adviseur in uw buurt

Met uw P&V-adviseur:

  • Verzekeringen in een verstaanbare taal
  • Uitstekende productkennis
  • Afspraak wanneer het u past