P&V Groep engageert zich voor maatschappelijk kwetsbare jongeren

Gepost in: Solidariteit

Image of the blog article

P&V maakt 1 miljoen euro vrij voor het project Linking Youth Up

Veel jongeren hebben thuis geen computer of weten niet goed hoe ze ermee moeten werken. Hierdoor riskeren ze uit de boot te vallen, zowel op school als op de arbeidsmarkt. Des te meer in deze crisisperiode, waar heel wat lessen en taken online worden gegeven.

Meriam en Ilka zijn twee jongeren die deze situatie van dichtbij meemaken. Elk met hun eigen achtergrond, maar allebei gedreven om vooruit te gaan. Elk met hun eigen achtergrond, maar allebei gedreven om vooruit te gaan. Hierbij kunnen ze rekenen op de steun van de P&V Groep, die de handen uit de mouwen steekt om de digitale kloof te helpen dichten.

Ontdek het verhaal van Meriam

Meriam woont in Molenbeek en is de oudste van een gezin met drie kinderen. Binnen dat gezin heeft ze veel verantwoordelijkheden en taken die ze moet combineren met haar schoolopdrachten. En dat in een omgeving die niet altijd geschikt is om geconcentreerd te werken. Maar hoe dan ook, Meriam wil vooruit. Daarvoor put zij kracht uit basketbal en de vriendschap met haar teamgenoten. Meriam kreeg haar nieuwe computer overhandigd door haar coach van het team Molenbeek Rebels Basketball. Een echt keerpunt in haar schoolcarrière.

Geïnspireerd door het verhaal van Meriam? Deel het gerust op uw sociale netwerken.

Ontdek het verhaal van Ilka

Dit is Ilka. Ze geeft bijles aan leerlingen die het moeilijk hebben met de leerstof. Ze schept een vertrouwensband, moedigt aan zonder te beoordelen, een beetje zoals een grote zus dat zou doen. Ilka studeert geneeskunde en neemt deel aan het begeleidingsprogramma van de vereniging Schola ULB. Dit najaar kreeg deze vereniging financiële steun van P&V om de (digitale) vaardigheden van kwetsbare jongeren in hun schooltraject te versterken.

Geïnspireerd door het verhaal van Ilka? Deel het gerust op uw sociale netwerken.

Computers en begeleiding voor jongeren

Via het project Linking Youth Up wil de P&V Groep jongeren zoals Meriam helpen. Er werd een budget van 700 000 euro vrijgemaakt ten voordele van de Stichting P&V om nieuwe laptops te bezorgen aan jongeren die zich in een gelijkaardige situatie bevinden als Meriam. "Via verschillende organisaties kregen 1 300 maatschappelijk kwetsbare jongeren een nieuwe computer en begeleiding om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. Zo zorgen we ervoor dat ze die computers efficiënt kunnen gebruiken, voor school of bij hun zoektocht naar werk", zegt Saskia De Groof van de Stichting P&V.

Persoonlijke begeleiding

Deze jongeren een nieuwe laptop aanbieden en hun digitale vaardigheden vergroten is maar een deel van de oplossing. Om schooluitval te vermijden of hen te ondersteunen in de zoektocht naar werk is er ook nood aan persoonlijke begeleiding. Hiervoor trekt de P&V Groep 300 000 euro voor uit. “Kwetsbare jongeren zoeken en vinden niet gemakkelijk hulp. Tijdens de lockdown hadden sommigen last van schoolmoeheid. Om een coronageneratie zonder diploma of werk te vermijden, biedt de P&V Groep ook financiële steun aan een aantal organisaties die jongeren persoonlijk begeleiden tijdens hun schooltraject, opleiding of zoektocht naar werk. Precies zoals Ilka dat doet met de jongeren aan wie ze bijles geeft”, besluit Saskia De Groof.

Meer weten over dit initiatief?

Surf naar onze website of lees het persbericht.

En aarzel niet om de filmpjes van Meriam en Ilka te delen op uw sociale netwerken.

Nieuwe artikels