P&V trotse sponsor van Le Beau Vélo de Ravel

Gepost in: Vakantie Over P&V Fiets

Image of the blog article

Zin om de 9 mooiste fietsroutes van Wallonië en Brussel te ontdekken? Met sfeervolle liveconcerten na elke rit? Ontdek het programma van Le Beau Vélo de Ravel 2022.

Wat is Le Beau Vélo de Ravel?

Le Beau Vélo de Ravel is een evenement dat zo’n 20 jaar geleden voor de eerste keer werd georganiseerd door een journalist van de RTBF en ondertussen in Wallonië geweldig populair is geworden bij gezinnen en fietsliefhebbers. Elke zaterdag van de zomer brengt dit evenement meer dan 5.000 mensen op de fiets en van elke rit wordt verslag uitgebracht op radio en televisie.

Het woord Ravel in de naam van dit evenement is de afkorting van Réseau Autonome des Voies Lentes, een netwerk van trage wegen dat fietsers langs de mooiste landschappen van Wallonië voert. Denk hierbij aan jaagpaden langs kanalen of oude spoorwegroutes.

Le Beau Vélo de Ravel bestaat uit negen ritten die worden gereden elke zaterdag tussen 25 juni en 20 augustus in de provincies Luik, Namen, Luxemburg en Hengouwen én in Brussel.

P&V op de afspraak!

Steeds meer mensen nemen de fiets, en daar zijn wij heel blij mee. Boodschappen doen, de (klein)kinderen naar school brengen, woon-werkverplaatsingen of gewoon voor de sport: de (elektrische of gewone) fiets wordt almaar belangrijker in onze mobiliteit. En bij P&V rijden we graag een keertje met u mee!

In het kader van onze campagne ‘Fietsers hebben het in dit land niet makkelijk. Daarom verdienen ze de beste fietsverzekering' en na onze deelname aan de actie VeloVeilig Vlaanderen, zetten we P&V nu ook in Wallonië en Brussel op de kaart als sterk merk in fietsverzekeringen en gaan we als hoofdsponsor én exclusieve verzekeraar in zee met Le Beau Vélo de Ravel.

P&V tekent dan ook present op elk van de negen ritten van Le Beau Vélo de Ravel, telkens met een stand van 50m2 in het startdorp. Meer informatie hierover vindt u terug op onze facebookpagina, waar we trouwens de hele zomer lang berichten, filmpjes en foto’s over dit evenement zullen posten.

(Her)ontdek Wallonië en Brussel op de fiets en geniet van de randanimatie van P&V

Zin in een fietstocht deze zomer? Alleen, met vrienden, familie of collega’s? Neem dan gratis deel aan een of meerdere ritten van Le Beau Vélo de Ravel. En ga zeker ook even langs bij de stand van P&V waar uw kinderen hun fietsvaardigheden kunnen uittesten op ons behendigheidsparcours. Of wat dacht u van een foto in onze fotobooth als aandenken aan uw heroïsche rit?

Bij aankomst kunt u ook nog een gratis liveconcertje meepikken in het startdorp. Op de affiche: Musti, Cali, Marka, Suarez en tal van andere artiesten.

De etappes van Le Beau Réseau de Ravel 2022

Deze zomer stellen we u de volgende negen ritten voor: 

Klik op een van deze plaatsnamen om het parcours van de rit nader te bekijken. Elke rit is 30 à 35 kilometer lang, volledig verkeersvrij en iedereen fietst gewoon op eigen tempo. Alle praktische informatie voor elke rit (vertrekuur, parking, verloop van de dag, animatie na de rit...) is beschikbaar op de website Beau Vélo de Ravel en op de Facebookpagina (allebei in het Frans).

Hoe ziet uw dag eruit tijdens Le Beau Vélo de Ravel?

Elke dag van dit evenement verloopt als volgt:

  • 9.30 - 13.00 u: onthaal van de deelnemers en brunch
  • 10.00 u: opening van de stands en start van de activiteiten
  • 13.00 u: startschot voor de fietsers
  • 13.00 - 16.00 u: live verslag van de rit op radiozender VivaCité
  • 14.15 - 14.45 u: bevoorradingsstop
  • 15.45 - 18.30 u: liveconcerten

Veilig op de trappers met de fietsverzekering van P&V

We willen u en uw fiets zo goed mogelijk beschermen door samen te ijveren voor een omgeving die optimaal is aangepast aan fietsen en aan fietsers. Dat doen we onder andere door u een complete en betrouwbare fietsverzekering aan te bieden. De fietsverzekering van P&V dekt de schade aan uw fiets na een ongeval, zelfs als u in fout was.

Wij verzekeren u ook bij diefstal van uw fiets en voor schade door vandalisme of natuurrampen. Eveneens inbegrepen: pechverhelping en bijstand. Dus wat er ook gebeurt, u geraakt altijd op uw bestemming. U kunt uw fietsverzekering nog verder uitbreiden met enkele interessante opties, zoals een dekking voor lichamelijke schade na een val of ongeval en rechtsbijstand.

Geïnteresseerd? Bereken hier uw premie.

Nieuwe artikels